„Samsung 970 EVO Plus“: senieji 970 EVO su steroidais

Intro

Iš parduotuvių katalogų beveik visiškai pranyko „Samsung 970 EVO“ SSD kaupikliai. Juos pakeitė modeliai, turintys prierašą Plus. Tai pirmas kartas, kada Pietų Korėjos milžinė ir tuo pačiu SSD rinkos lyderė išleidžia Plus pažymėtą produktą. Kyla klausimas, kuo skiriasi senieji 970 EVO nuo 970 EVO Plus? Ką pirkėjas gauna pasirinkamas atnaujintą EVO? Žinoma, paprasčiausia yra sugretinti specifikacijas, kurios nėra identiškos – skirtumai labiausiai pastebimi vertinant linijinę rašymo spartą. Apžvelgami dviejų skirtingų talpų (500 GB ir 1 TB) 970 EVO Plus modelius pabandysime įvertinti „Samsung“ naujienų spartos prieaugį kasdienėse užduotyse. Jeigu tos papildomos spartos atsiras, vargu ar bus beįmanoma surasti lygiaverčių konkurentų 970 EVO Plus modeliams, nes paskutiniai testuoti SSD kaupikliai, kaip „ADATA XPG SX8200 Pro“ ir „Patriot Viper VPN100“, nepagavo senojo 970 EVO. Nesitikime, kad bendrame paveiksle „Kingston KC2000“, „Silicon Power P34A80“ ar „ADATA SX6000 (Lite)“, kuriuos planuojame patikrinti ateityje, galėtų pagal gryną spartą konkuruoti su 970 EVO Plus, tačiau neužbėkime įvykiams už akių ir pirma išsiaiškinime, ką ir kiek naujo atsinešė atnaujinti EVO. Galbūt 970 Pro sparta tapo pasiekiama ranka?

18 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Klausimas ar kas samsungui įkas, jei kas pasivys, ištrauks iš stalčiaus kokią naujieną. O nėra planų Force Series MP510 ištestuoti?

  2. newdiamond parašė:

    o tais 50 proc maziau SSD, cia ka tureta galvoje.
    DRAM less kokie SSD ar kaip ?
    Atitrukes truputi nuo sios srities

  3. Povilas parašė:

    MP510 turi phison E12, tai praktiskai dauguma ssd su E12 yra panasaus greicio, as rinkausi tarp phison ir SM2262EN, nors ir E12 turi kur kas didesni endurance, bet rinkausi sparta, nes mano naudojime, endurance ilgam uzteks, beto SM ne taip kaista.

  4. vanduo4 parašė:

    Trumpai sakant, EVO + sudarytas iš daugiau sluoksnių, lygiai kaip naujos AMD GPU ir CPU su 8nm (lyginant su Nvidia 14nm) technologija sutalpina daugiau diodų.
    Labai jau sudėtingas straipsnis. Kam į tiksliuosius mokslus kišti romantiką?
    „Samsung“ nevargino savęs keičiant dėžučių dizaino“ – nu kam ta dėžutė? Ir apskritai kam apie tai rašyti? Nėra laiko skaityti visus tuos marazmus. Dar gerai, kad išvadų skyrelis yra. Tikras išsigelbėjimas.

    • BC00 parašė:

      Romantika tam, kad būtų įdomiau skaityti, bet negalime sau leisti neparašyti apie dėžutę bent sakinio, kai kiti sugeba apie įpakavimus trečdalį review prakalbėt. Tokio tipo review gaunasi mirtinai nesudėtingas, galbūt kažkam ir prieš širdies.

  5. Teftilijus parašė:

    Čia gal truputi OffTopic, bet kas geriau paprastam vartotojui SSD ar tie nauji NVME? Visiškai esu atsilikęs šiose naujienose

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.