Skirtas užsidirbti duonai: „Eizo ColorEdge CG2420“

Dizainas ir ergonomika

Dėmesį į CG2420 atkreipti verčia kuo toliau, tuo rečiau sutinkamas 16:10 kraštinių santykis. Išorinis dizainas nėra kažkuom išskirtinis. Vienintelė nuo matinio plastiko akį patraukianti detalė – dekoratyvinė juosta ir gamintojo logotipas nugarinėje dalyje. Rėmelių storis iš visų pusių siekia ~1,8 cm, todėl pavadinti CG2420 ultra plonų rėmelių savininku toli gražu negalime.

Tuo pačiu juodu plastiku aptrauktas stovas su pagrindu. Į vieną pusę pagrindas sukasi 360° kampu, į kitą ~345°. Pasukti lengva, o judesys tikslus. Stovas ant stiklinio paviršiaus 7,8 kg sveriantį monitorių laiko tvirtai – niekada pradinė pastatymo vieta sukinėjant monitorių nepasikeitė.

 

Į priekį ekranas pasiduoda 5 laipsniais. Atgal palenkti galima visais 35°. Intervalas puikus, tačiau fiksacija ypač standi, todėl prieš reguliavimą būtina ekraną suimti abejomis rankomis ir panaudoti nemažai jėgos.

 

Koreguoti ekrano aukštį ne ką lengviau nei palenkimo kampą, nors atliekamas judesys sklandus. Mechanizmui išjudinti vėl reikia solidaus jėgos kiekio. Tarp paviršiaus, ant kurio statomas monitorius, ir į žemiausią poziciją nuleisto ekrano susidaro 7 cm tarpas. Norint iškelti ekraną į aukščiausią įmanomą aukštį reikia pasinaudoti ne tik stovu, bet ir mechanizmu, jungiančiu stovą su pačiu ekranu. Taip 7 cm tarpas padidėja iki 22 cm.

 

Tas pats mechanizmas suteikia galimybę rotuoti ekraną 90° kampu pastatant jį į portretinę padėtį.

Savaime suprantama, kad be nugarinėje dalyje įrengtos briaunos CG2420 perkėlimas iš vienos vietos į kitą taptų gerokai apsunkintu. Savo paskirtį ji atlieka tinkamai, tačiau absoliuti drąsa po naudojimosi „Dell“ ir „BenQ“ propaguojamomis dedikuotomis rankenomis ateina ne iškart. CG2420 funkcionalumą išplečia tris USB 3.0 portus turintis centras. Tiesa, kadangi jie prijungti prie tos pačios vienos jungties, galimybės priskirti pelę ir klaviatūrą dviems kompiuteriams nėra.

 

Prisilietimui jautrūs mygtukai išdėstyti monitoriams standartinėje vietoje – apatiniame dešiniajame kampe. Kadangi tai ne mechaninės kilmės mygtukai – mes gauname dalelę elegantiškumo, kurio CG2420 taip trūko. Apie sureagavimą į pirštą praneša malonus garsinis pyptelėjimas. Viršutiniame rėmelyje integruotas (šiuo metu paslėptas) vos 1 cm skersmens daviklis, kuris panorėjus padės monitorių perkalibruoti. Ekranas padengtas specialia silpnai matine danga, kurios dėka grūdėjimosi ir blizgėjimo efektai labai nežymūs net pasitelkiant mikroskopą.

 

 

CG2420 turi tikrą 10 bitų IPS matricą, tačiau apdorojamo signalo branduoliu tampa programuojama ne 3D tipo LUT lentelė, spalvų gylį geba išplėsti iki 16 bitų per kanalą. Vien 10 bitų išnaudojimui reikalingas specifinis aparatinis ir programinis palaikymai, įskaitant vaizdo plokštę, operacinę sistemą ir aplikaciją. Be to, DVI-D jungtis tam nebetinka. 10 bitų per kanalą signalai gal būti siunčiami tik DisplayPort arba HDMI jungtimis. Be minėtų trijų įvesčių, CG2420 turi B tipo USB įvestį, kurią būtina panaudoti norint turėti funkcionuojančią „ColorNavigator 6“ programinę įrangą. Kitame šone integruotas atskiras srovės mygtukas.

CG2420 turi VESA 100 x 100 tvirtinimo skyles, tačiau abejojame jų panaudojimo galimybėmis dėl gamyklinio funkcionalaus stovo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.