Vidutinės klasės kamerafonas: „Huawei Nova 10 Pro“ apžvalga

Pasiklydęs tarp „Novų“

Norint pasiekti gerų pardavimo rezultatų, neužtenka sukurti gerą produktą. Yra daug detalių, kurios reikalingos siekiant gaminį padaryti „bestseleriu“. Vienas iš jų yra aiškus ir lengvai suprantamas visos produkcijos linijos ženklinimas. Vien tik pažvelgus į gaminių pavadinimus, minimaliai besidomintis vartotojas turėtų identifikuoti, kuris iš jų yra geresnis, ar naujesnis modelis.

Pažiūrėkite į kadaise klestėjusią, bet dabar ne pačius geriausius laikus išgyvenančią „Enermax“. Aukso amžiuje šios kompanijos modeliai buvo žymimi logiška ir paprasta schema. Reikalams pradėjus prastėti, produkcija ėmė įgauti sunkiai identifikuojamus vardus. „MaxRevo“, „MaxPro“, „RevoBron“, „MarbleBron“, „CyberBorn“, „RevoBron“ atrodo kaip atsitiktiniai deriniai iš frazių „Max“, „Pro“, „Revo“ ir jų efektyvumo lygio. Net ir rimtai besidomintis asmuo sunkiai išrikiuotų visus šiuos modelius nuo prasčiausio iki paties geriausio.

„Huawei Nova“ serijos atstovų vardai atrodo labai paprastai, bet pradėjus gilintis viskas susimaišo. Pavyzdžiui, palyginkime „Nova 10 SE“, „Nova 9 SE“, „Nova 8 SE“, „Nova 7 SE“ ir „Nova 6 SE“. Teoriškai būtų labai lengva išrikiuoti šiuos telefonus pagal gerumą, bet praktikoje viskas kur kas sudėtingiau. Tik „Nova 8 SE“ ir „Nova 10 SE“ turi OLED ekraną, geriausi procesoriai randami seniausiai pasirodžiusiuose „Nova 8 SE“ „Nova 7 SE“ ir „Nova 6 SE“, tik „Nova 8 SE“ turi po ekranu paslėpta pirštų antspaudų skaitytuvą, tačiau jame yra silpniausia baterija. Kuris telefonas iš šių penkių geriausias? Vienareikšmiško atsakymo nėra ir net negali būti.

Pavyzdžiui, šiandien testuojamas „Huawei Nova 10 Pro“ pasižymi labai panašiomis savybėmis į „Nova 9 Pro“. Abu telefonai turi tokius pačius procesorius, labai panašius ekranus, o pagrindiniai skirtumai yra tie, kad „Nova 9 Pro“ turi 32 MP + 32 MP kameras priekyje, o „Nova 10 Pro“ įgavo 60 MP + 8 MP konfigūraciją ir šiek tiek praplėstą baterijos talpą. Tai labiau primena panašų modelį, bet ne visiškai naują kartą.

Geriau pasidomėjus „Nova“ serija, kažkokį bendrą vaizdą apie šiuos produktus pavyksta susidaryti. Gamintojas teigia, kad šie telefonai skirti jaunimui. Ir tai ne tik tušti pažadai – bendras vardiklis tarp šių telefonų yra dailūs, tikrąją telefono kainą paslepiantys korpusai, kokybiški ekranai , žaibiškas įkrovimas bei geros kameros tiek priekyje, tiek gale. Būtent tokio savybių rinkinio ir ieško statistinis jaunas pirkėjas.

Tokie niuansai nėra argumentas rinktis, ar nesirinkti konkretaus telefono modelio. Tai aktualu tik pačiam telefonų gamintojui, formuojant gerai atpažįstamus gaminius. šiuo metu „Huawei“ produktų linijoje gera atpažįstamumą turi tik flagmanai „P“ ir „Mate“ serija.

8 Komentarai

  1. rolka parašė:

    Kažkoks absurdas kai telefonas kainuoja 700e, turi begale vietos, begalybe megapikseliu o duomenis reikia perkelti USB 2.0 greičiu.

    • foozz parašė:

      Dar didesnis absurdas telefonas už 700 eur, o google servisu neturi, NFC apmokejimai neveiks, nes reik google servisu 🙂 tam kad veiktu bankines programeles. Realiai už tokia pat suma nusiperki nauja xiaomi 12T kuris su Dimensity 8100 ultra tiesiog tasko SD 778. O dar 100 dasimetus iseina 12T pro su 200MP kamera ir SD8+ gen1. Aišku ir už xiaomi tiek pinigu moket gan kvaila 🙂 bet dar kvailiau moket 700 uz tiesiog grazia plytą.. kuri už tokius pinigus net suknisto wireless charge nesugeba ydėti … gi jug galėtų kažkaip kompensuoti google servisų trūkumą ir silpną procesorių … Jeigu tai išeina padaryti Nothing phone 1 su analogišku procesorium ir wireless charge su savo sugalvotasi Glifais ir visą tai ytelpa į kiek mažiau nei 500 eur 🙂 tai kaip huawei taip sugeba susimauti ? Vaizdas toks kad telefonai leidžiami į EU rinka tik tam jog būti rinkoje nesvarbu kokia kaina, o maž sankcijos nukris … bet pasiulyt nieko adekvataus negali…

      • EgidijusL parašė:

        Už visas reklamas dar į pliusą nenuėjo… 😀 Šiaip įdomiai dėl huaweu, nejaugi jie procentus pardavėjams moka, jog visiems neišmanantiems kiša juos? (kaip wow telefoną už tokią kainą).
        Xiaomi jau niekam nerekomenduoju, su savo ta politika kai kas pusmetį po naują modelį ir pamirštą softo palaikymą anai kartais tai graudu, kai bugas gan didelis, o update reikia laukti pusmetį ar ilgiau…
        Lyg už šią kainą Google Pixel 7 išeina, bent amazone vienintelio varianto 649€

      • nemesis parašė:

        Ir aš jau atsibodęs aišku, bet pridėkim – ant vergų darbo, komunistų rusnių draugų, pagamintam produktui lengva konkuruoti su demokratinių šalių produktais…

      • Ndx parašė:

        Huawei turi tokią kainų politiką, kad realisina didele kaina, o po to ji greitai krenta. Manau kad reali kaina bus apie 450

        Nothing phone 1 kraunamas 33W galia, ir 15W wirelessas yra logiškas sprendimas. Huawei laidu kraunamas 100W galia. Jame silpnas 15W wirelessas visiškai nereikalingas, o pakankamai galingas būtų per brangus.

  2. Digixo parašė:

    Ir yra dar kas perka situos triperius, Xujavei? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.