„3DMark“ duomenų bazėje pastebėta MX450 vaizdo plokštė su GDDR6 atmintimi

„nVidia“ visai neseniai sustiprino savo MX vaizdo plokščių seriją su naujais produktais, bet to gali būti negana, nes AMD ir „Intel“ integruotos grafikos mažai atsilieka. Todėl „nVidia“ ruošia kažką šiek tiek galingesnio. „3DMark“ duomenų bazėje pastebėtas paslaptingas grafikos procesorius, manoma, kad tai yra MX450 vaizdo plokštė. Ji turi 2 GB GDDR6 atminties, kurios efektyvus dažnis yra 10 GHz. Grafikos procesoriaus branduolys veikia tik 540 MHz. Tai atrodo kiek mažokai net turint omenyje labai ribotą energijos tiekimą. MX450 TDP turėtų būti konfigūruojamas 15-25 W ribose.

Kol kas neaišku, kiek CUDA branduolių bus palikta MX450 grafikos procesoriuje. Pačiame TU117 luste iš viso yra 1024 CUDA branduoliai ir 128 bit atminties valdiklis. Galime spėti, kad lustas bus stipriai apkarpytas. Nepaisant to, MX450 turėtų pasiūlyti daugiau spartos nei pirmtakai.

2 Komentarai

  1. adex parašė:

    panasu jog gddr5 iseina i uztarnauta poilsi, greiciausiai nutraukiama ir gamyba. nes tikrai nesinori tiketi jog visa tai daroma tam, kad isspausti spartos is lowendo 😀

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kažkur mačiau, kad visą likusį GDDR5 asortimentą esamos kartos konsolės susiurbia, o kitiems nelieka, ta prasme GPU. Žinoma ir gamyba yra stipriai sumažėjusi, nes visi gamina GDDR6.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.