ATI: R700 greitesnis už GeForce GTX280

ATI grafikos marketingo viceprezidentas Matas Skineris (Matt Skynner) ir GPU pardavimų viceprezidentas Džonas Byrne (John Byrne) viename iš interviu pripažino, kad ATI yra įsitikinusi savo naujosios R700 vaizdo plokštės potencialu. Jie taip pat pripažino, kad R700 tikslas vienas – įveikti GeForce GTX 280, ir tai jis padarys.

Pasak kompanijos vidinės informacijos, ką ir minėjo pašnekovai, du RV770 lustus turinti R700 vaizdo plokštė bus žymiai greitesnė už GeForce GTX 280 kortą. Tai buvo tikėtina, bet vis tiek, malonus „siurprizas“, kuris rodo, kad ATI grįžta.

Po tokių pranešimų bei išankstinių vertinimų, kad ATI Radeon HD4870 gali įveikti GeForce GTX 260, Nvidia jau turi keletą priežasčių nerimauti. ATI jau įrodė, kad RV770 lustas yra ne juokas, o RV700 tiesiog svies šalin GTX 280 nuo sosto bei užsidės karūną sau. Net neverta abejoti tuo, kad po GeForce 9800GTX+ išleidimo Nvidia greitu metu desperatiškai pradės kurti kai ką greitesnio, nei esama GTX 280, nes mes matome – Nvidia bet kokia kaina nori būti greičiausia. Svarbus klausimas ir tas, kiek greitesnis būtų GT200 lustas su GDDR5 atmintimi?

Nors Nvidia teigė pasiliksianti ties vieno GPU „flagmanų“ gaminimu, atrodo, kad šį kartą bus taip, kad du geriau, nei vienas. R700 tikimasi išvysti jau rugpjūčio mėnesyje, jo pavadinimas irgi daugmaž aiškus – Radeon HD4870X2. Nors aparatinė įranga jau yra, ATI nenori skubėti bei daug laiko skirs tvarkyklių tobulinimui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.