Didesni monitoriai gerina darbo našumą?

Ko gero, daugelis iš skaitančių jau senokai susivokė, kad mažesnis monitorius ir mažos rezoliucijos atitinkamai mažina produktyvumą. Vienok, anot Wall Street Journal skelbiamo tyrimo rezultatų, paaiškėja, kad ir perėjimas nuo normalaus dydžio monitoriaus prie didesnio dydžio vieno arba net dvejų, turi gana žymią įtaką darbo su dokumentais greičiui.

Anot tyrėjų iš Jutos universiteto, žmonės dirbę prie vieno 24" monitoriaus buvo apie 52% greitesni tokiuose užduotyse, kaip dokumentų redagavimas bei skaičių kilnojimas tarp lentelių, negu tie, kas dirbo su dabar įprastu 18" monitoriumi. Du šalia stovintys monitoriai taip pat padeda atliekamų darbų greičiui, bet, tiesa, ne tiek daug: darbo greitis su dviem 20" monitoriais padidėja tik 44%. Įdomu, kad darbo našumas smunka, toliau didinant monitoriaus dydį nors ir tik iki 26", tuo būdu, tyrėjai teigia, kad optimalus monitoriaus dydis yra arti 24".

Bendrai paėmus, tyrėjai teigia, kad stambesni monitoriai, galėtų išsaugoti net iki 2.5 valandų darbo per aštuonias valandas nenutrūkstamo darbo. Tiesa, šie rezultatai galioja tik tiems darbams, kuriems svarbi papildomai atsiradusi darbastalio vieta.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.