Lenovo – Kompiuteris vartojantis 45 vatus saulės energijos

Lenovo kompanija pristatė naujuosius savo USFF (Ultra Small Form Factor) tipo asmeninius kompiuterius, kurie anot kompanijos atstovų vartoja tik juokingai mažą kiekį elektros eneregijos – 45 vatus. Maža to taj saulės eneregija "varomi" įrenginiai.

Naujosios "ThinkCentre A61e" serijos staliniai kompiuteriai anot gamintojo yra daug mažesni negu buvę pirmtakai ir ant stalo neturėtų užimti daugiau vietos nei paprasta telefonų knyga. Pasak Lenovo šių kompiuterių energijos sąnaudos (neįskaitant monitoriaus) neperžengia 45 vatų ribos ir yra pagaminti iš 90% perdirbtų medžiagų. Maža to šis "žaliūjų" išsvajotasis daiktas bus varomas tiesiogine saulės energija, tačiau kompanija kolkas neatskleidžia kaip tai veiks patalpose ir ar papildomas maitinimo blokas įeis į komplektaciją.


ThinkCentre A61e kompiuteriai bus prieinami dviejuose variantuose. Pirmasis mums pasiūlys, ypač mažai energijos vartojantį AMD Sempron LE 1150 procesorių, 512 Mb operatyviosios atminites, ATI Radeon X1200 vaizdo posistemę, 80 GB talpos diskinį kaupiklį, bei 16X DVD-ROM įrenginį. Šios komplektacijos kompiuterio kaina – 400$. Pirkėjai primokėję papildomus 100$ gaus dvigubai daugiau "RAM’ų". Antrasis variantas susideda iš tokių pačių komponentų, tik jame jau darbuojasi 160 GB kietasis diskas, bei 1 GB operatyviosios atminites. Už tai Lenovo prašo mūsų pinigines paploninti 649$. Kolkas šie unikalūs kompiuteriai bus prieinami tik JAV parduotuvėse.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.