MSI pristato X58 PRO pagrindinę plokštę

Nemažą pirkėjų dalį nuo Core i7 procesorių pirkimo atbaido pakankamai didelės pagrindinių plokščių kainos. Visgi MSI nori padėtį pakeisti ir pristato pagrindinę plokštę su X58 lustų rinkiniu už mažiau nei 200 JAV dolerių.

MSI X58 PRO plokštė palaiko naujausius LGA 1366 lizdo procesorius, turi X58 lustų rinkinų su ICH10R pietiniu tiltu, tris PCI-E x16 2.0 lizdus (realus pralaidumas: x16 + x16 + x4), 6 lizdus DDR3 tipo atminčiai, 7 SATA2 ir 1 eSATA jungtis ir vieną IDE kanalą. Be abejo, šioje plokštėje yra ir integruotas 8 kanalų garso posistemis, gigabitinis tinklo posistemis ir Firewire sąsaja. Visoje plokštėje naudojami tik „solid-state“ tipo kondensatoriai.

Procesoriaus įtampa rūpinasi penkių fazių grandinė, palaikoma APS energijos taupymo technologija. Lustų rinkinys aušinamas šiluminiu vamzdeliu sujungtais radiatoriais, o įtampos valdymo grandinės tranzistoriai – atskiru radiatoriumi.

Jeigu palygintume X58 PRO su aukštesnės klasės MSI X58 plokšte Eclipse, be papildomų jungčių, geresnės procesoriaus energijos grandinės bei geresnio aušinimo sprendimo pasigendame ir SLI palaikymo. X58 PRO oficialiai palaiko tik CrossFire. Tai suprantama, kadangi pagrindinių plokščių gamintojai kompanijai Nvidia už galimybę savo X58 gaminiuose naudoti SLI turi sumokėti tam tikrą mokestį, kuris padidina ir mažmeninę plokštės kainą.

Kaip rašoma Overclockers.ru tinklapyje, mažmeninė šios plokštės kaina siekia 189 JAV dolerius.


3 Komentarai

  1. Originalas parašė:

    Gigabyte jau seniai yra X58, o kainuoja vos ~$30 daugiau, bet tai radiatoriai ir visa kita normalūs, o čia matos ant radiatorių ir pačios plokštės taupė.. jau ta ruda spalva, tai kaip 10 metų senumo MB…

  2. pushaz parašė:

    Spalva tai jo,slykstoka,bet is kitos puses,jei performancas bus ok,ir visa kita,tai koks skirtumas kaip ji dezej atrodo?Aisku,pas ka yra langas sone,gal ir nores kazko grazesnio,bet galu gale neziuresi pro ta langa,ziuresi i monitoriu..

  3. Arvudas parašė:

    Aha ruda saplava 🙂 Viena pci-e irgi kazkokia zydra, o ir sata jungtys kazkokios sh spalvos 🙂 Ne ne, vien del to nepirkciau tokios MB 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.