Microsoft: „Pirmieji peržengę 100 milijonų ribą taps konsolių karo nugalėtojais“

Pasak rinkos tyrimų bendrovės NPD, Microsoft Xbox 360 JAV pirmauja naujos kartos žaidimų kompiuterių pardavimuose. Jo ten parduota net 10 milijonų vienetų. Šį skaičių Microsoft pastaruoju metu labai išaukština ir mini, kad tai labai reikšmingas įvykis ir mano, kad tai jų dar vienas žingsnis į priekį, kad nugalėtų žaidimų kompiuterių kare.

„Šiais metais mes manome, kad žaidimų pramonė bus pati didžiausia, o mes džiaugiamės, kad Xbox 360 lyderiauja JAV bei jam gerai sekasi užsienyje“, sako Donas Matrikas (Don Mattrick), vyresnis viceprezidentas „Interactive Entertainment Business in the Entertainment and Devices“ Microsoft padalinio. „Praeitis mums parodė, kad pirmoji kompanija, kuri pasiekia 10 milijonų parduotų žaidimų kompiuterių vienetų ribą laimi tos kartos karą. Mes esame unikalioje pozicijoje ir norime nustatyti naują lygį industrijai.“

Galime priminti, kad pasauliniu mastu Xbox 360 yra parduota arti 20 milijonų vienetų. Neseniai pasirodė ir Nintendo Wii pardavimų skaičiai, kurie sako, kad pasauliniu mastu parduota 25 milijonai vienetų, o JAV – 8,8 milijonai. Verta pastebėti, kad Microsoft gali ilgai nesidžiaugti, bent jau prieš Wii. Nors Wii išėjo metais vėliau, jis labai sparčiai artėja JAV rinkoje, pastebima, kad jo šiuo metu parduodama žymiai daugiau, nei Xbox 360 žaidimų kompiuterių. PlayStation 3, tuo tarpu, JAV rinkoje neturi kaip konkuruoti – tik 4,1 milijonai vienetų. Tiesa, pasauliniu mastu net 12 milijonai vienetų, kurių didžiąją dalį sudaro Japonijos rinkoje parduoti vienetai.

Visgi, bet kokiu atveju, vienoje rinkoje Xbox 360 yra nenugalimas, o faktas dar tas, kad čia tai nėra nemokamas dalykas, Microsoft tai suteikia tik pliusą. Taip, tai Xbox Live servisas, o jame dabar yra daugiau nei 12 milijonų aktyvių vartotojų.

„Veikiausiai pats svarbiausias dalykas yra pasaulinis Xbox 360 interneto tinklas – net 12 milijonų Xbox Live žaidėjų, tai didžiausia bendruomenė, kuri jungia tiek žaidėjų žaidimų kompiuterių sektoriuje, čia taip pat matoma didelė vystymosi galimybė visoje žaidimų kompiuterių rinkoje, ir be abejo, Microsoft čia laimi net dvejose kartose.“, – sako vienas iš rinkos analitikų Bilis Pridžeonas (Billy Pridgeon).

Kai 10 milijonų ruožas jau peržengtas JAV rinkoje, Microsoft šiuo metu nustatė naują tikslą – 100 milijonų parduotų vienetų. Microsoft Games Studios viceprezidentas Šeinnas Kimas (Shane Kim) interviu Wired|Game|Life žurnalui pasakė tai, kad žaidimų kompiuterių karą laimės tas, “Kas sugebės peržengi pirmiau 100 milijonų ribą, kurią mes dabar užsibrėžėme.“

Microsoft visgi turės didelių problemų pasiekti 100 mlijonų ribą vien dėl to, kad jie yra labai toli nuo savo konkurentų Japonijoje, kur Xbox 360 beveik neperkamas. Ten parduota apie 1 milijonas vienetų. „Gerai, mes seniai žinojome, kad nekeliaujame į Japonija laimėti, tiesa? Tačiau mes manome, kad galime padaryti gerą verslą, tiesa pasakius ypač gerą verslą su pasisekimu tokiose vietose kaip Šiaurės Amerika ar Europa. Net jei jums tai gali pasirodyti nedideli skaičiai, mes labai stiprūs Lotynų Amerikoje taip pat. Kanada yra didelė rinka mums taipogi. Taigi yra daug būtų pasiekti užsibrėžtus tikslus.“

„Dabar, jei mes nepasieksime 10 milijonų Japonijoje, kaip mes pasieksime 100 milijonų bendrai? Aš būčiau laimingas gaudamas 90 milijonų parduotų vienetų ir turėdamas tą problemą. Tai yra tas, ties kuo mes iš tikrųjų bandome susitelkti.“, – sako Kim. „Žinoma, aš manau, kad dar tikrai per anksti skelbti, kas laimės.“, – baigė jis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.