Opera pateikė skundą Europos Komisijai dėl Microsoft veiksmų

Kompanija Opera, geriau žinoma kaip alternatyviosios Opera interneto naršyklės kūrėjai, pranešė apie tai, kad Europos Komisijai pateikė skundą dėl Microsoft veiksmų. Protestas aiškus – išaiškinti Microsoft, kad vartotojai galėtų patys pasirinkti kokią naršyklę jie nori turėti Windows operacinėje sistemoje.

Opera išrėžė, kad Microsoft nesilaiko "Web" standartų. Tai yra, kad Microsoft nekuria tokios programinės įrangos, kuri sąveikautų su šiais standartais, taip vykdant savą monopoliją ir nesąžiningai konkuruojant.

Tuo tarpu kaltinamieji yra kitos nuomonės. Jie tiegia, kad jau virš dešimt metų į Windows integruojama IE (Internet Explorer) naršyklė palaiko visus "Web" standartus. Jie taip pat pareiškė, kad bendradarbiauja bet kokiuose tokių problemų sprendimuose ir nori rasti sprendimą su kitais. Jie taip pat mano, kad naršyklės diegimas į sistemą yra geras dalykas vartotojui. Jie taip pažymėjo, kad vartotojai bet kada gali ištrinti IE ir įsirašyti mėgimą naršyklę, tą gali padaryti ir kompiuterių gamintojai, kurie savus kompiuterius parduoda, pavyzdžiui, su Windows Vista operacine sistema.

Priminsime, kad šiemet Microsoft korporacijai jau kliuvo nuo Europos Komisijos. Už neleistiną konkuravimą teks sumokėti milijoninę sumą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.