Pradedama masinė OLPC XO nešiojamojo gamyba

Vieno nešiojamojo kiekvienam vaikui (OLPC) ne pelno siekianti organizacija savo veiklą pradėjo 2005-iais metais, ir projektavo bei turėjo paruošti nešiojamuosius kompiuterius skirtus trečiųjų šalių vaikams, kad pagerėtų raštingumo lygis labiau atsilikusiose šalyse. Pranešta, kad „Quanta Computer „ gamykloje Changsu mieste Kinijoje prasidėjo masinė XO kompiuterio gamyba.

Taivano „Quanta Computer“, didžiausias pasaukyje nešiojamųjų kompiuterių gamintojas, dukart padidino savo gamybos dydžius, kad pasiruoštų XO nešiojamojo iš „OLPC“ gaminimui. Lapkričio 6 diena, kai Changshu dvylikos miestų metropolyje pradėti gaminti XO, buvo turbūt svarbiausia „OLPC“ istorijoje diena, nes po ilgų atideliojimų pagaliau žengtas svarbus žingsnis.

Dabartinis „OLPC XO“ portabilaus kompiuterio variantas turi „AMD Geode LX-700“ procesorių veikiantį 433MHz dažniu bei turintį integruotą grafikos valdiklį, 256MB PC-2100 (DDR 266MHz) operatyviosios atminties, 1GB „NAND“ tipo atminties, kuri pakeičia kietąjį diską, 7.5” ekraną palaikantį 1200×900 raišką, bevielio ir laidinio tinklo adapterius, integruotą internetinių pokalbių kamerą, mikrofoną, garsiakalbius ir t.t. Nors ir kompiuteris buvo projektuotas 100 JAV dolerių sumai, galutinė įrenginio kaina yra 188 doleriai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.