Smegenimis valdomi žaidimai taps realybe jau šiais metais

Smegenimis valdomas šalmas jau sukurtas ir bus išleistas kaip prietaisas žaisti žaidimus. Gerai yra tai, kad jis pasirodys jau šiais metais.

Amerikiečių/Australų firma Emotiv anonsavo, kad jau šiais metais jie išleis neuro-šalmą, kuris leis žaidėjams natūraliai manipuliuoti žaidimą arba virtualią aplinką.

Šalmas vadinsis Epoc, jis paims elektroninio veiklumo signalus iš smegenų ir be laidų persiųs juos į kompiuterį. Teigė Emotiv prezidentas Tan Lee.

Tai pirmasis tokio tipo įrenginys, kuriam nereikia didelio kiekio elektroidų, sunkios technikos kalibruoti ir veikti, bei specialaus tepalo viršugalvyje. Jis taip pat nekainuos tūkstančius dolerių.

Aparatas puikiai supras žaidėjo judesius ir veiksmus. Epoc taip pat aptiks žaidėjo emocijas ir perduos jas į žaidimą. "Jeigu tu nudėjęs priešą imsi juoktis ar pasijusi laimingas, tavo virtualus bičiulis ragins tave susikaupti". Taipogi pridūrė ponas Lee.

Epoc kainuos vos 299 dolerius. Jis atpažins apie 30 įvarių emocijų ir veiksmų. Šalmas taip pat turės gyroskopą, kad galėtų aptikti tavo judesius. Įrenginys bus prijungiamas USB jungtimi (į ją jungsis specialus adapteris, kuris priims siunčiamus radiosignalus iš šalmo).

Emotiv dirba su IBM. Paul Ledak (IBM vice prezidentas) teigė, jog tokie smegenų pagalba valdomi įrenginiai kaip Epoc turi didelės įtakos ateities technikai.

Pažangusis Epoc šalmas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.