Sony pristato naują UX serijos UMPC

„Sony“ lyginant su „ASUS“, kurio „Eee“ kompiuteris jau dabar yra graibstomas dėl savo sąlyginai(kaip UMPC įrenginiui) mažos kainos ir tikrai neprasto našumo Xandros Linux ir Windows XP operacinėse sistemose, tikrai nėra vienas iš į žemesnės klasės pirkėjus besižvalgančių gamintojų, todėl naujojo „VAIO UX“ kaina neturėtų būti didelis siurprizas. „VAIO UX VGN-UX490N/C“ bus įkainotas kelioliką kartą už Eee PC didesne kaina – apie 2500 JAV dolerių.

Už tokius pinigus gausi įtaisą, kurio specifikacijos lyginant su ankstesne versija pasikeitė ne itin daug. „Sony“ nusprendė, kad šio „VAIO“ pardavimams vidiniai komponentai įtakos beveik neturės.

Mikroschemų apsuptyje rasime „Intel Core Solo U2200“ procesorių veikiantį 1.2GHz dažniu, „Intel 945GMS Express“ lustų rinkinį bei 1GB DDR2 PC2-3200 operatyviosios atminties. Pirmieji gaminiai yra tiekiami su 48GB talpos SSD standžiuoju disku be judančių dalių, o „MemoryStick“ lizdas gali pasitarnauti kaip papildoma informacijos saugojimo vieta. Kalbant apie bevielį pasiekiamumą „VAIO“ neturi kažin ko stebuklingo – „Bluetooth 2.0+EDR“, „Intel PRO/Wireless 3945ABG“ tinklo mikroschemas ir „WWAN“ (per „AT&T“ ryšio kompanijos „EDGE“).

Ekranas iki šiol nepakeistas. Tai 4.5 colio mažylis su 1024×600 raiška. Rezuliucija džiugina, tačiau skaitant tokiame mažame ekrane, ne vienam iš vartotojų gali paskausti akis. Maža klaviatūra turi ir apšvietimą, kurį naudodami galėsime tekstą rinkti tamsiu paros metu. „Sony VGN-UX490N/C“ sveria lygiai pusę kilogramo ir turi bateriją padedančią „Windows Vista Business“ sistemai dirbti nuo pusantros iki pusketvirtos valandos.

Šį UMPC jau galima nusipirkti „Sony SonyStyle“ internetinėje parduotuvėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.