AMD EPYC „Genoa“ procesoriai turės 96 branduolius iš 12 čipelių ir palaikys DDR5

Būsimi EPYC procesoriai turės „Genoa“ kodinį pavadinimą, o naudojama architektūra bus „Zen 4“. Tai bus monstriški procesoriai serveriams, nes turės 96 branduolius, 192 gijas ir 12 kanalų DDR5 atminties valdiklį. Palaikomas atminties dažnis bus DDR5-5200, procesorius taip pat palaikys ir PCIe 5.0.

„Genoa“ procesoriai turės iki 12 čipelių. Kiekvienoje jų yra 8 branduoliai. Visos čipelės bus prijungtos prie pagrindinio jungčių lusto, jis geriau žinomas kaip I/O lustas. Tai reiškia, kad su „Zen 4“ čipelėje daugiau branduolių nematysime, vietoj to AMD nusprendė naudoti daugiau čipelių, kad gautų daugiau branduolių. „Genoa“ procesoriai taip pat turės naują lizdą – SP5. Naujas lizdas primins stačiakampį ir turės 2002 kontaktais daugiau nei SP3 (LGA4094), kuris buvo kvadrato formos.

Ketvirtos kartos EPYC „Genoa“ procesoriai turės 320 W TDP, kurį bus galima pakelti iki 400 W. Tai yra 40 W daugiau už esamus „Milan“ EPYC“ procesorius. „Genoa“ procesoriai bus išleidžiami 2022 metais, kol kas tikslesnės datos neturime.

8 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Idomu ar desktope irgi bus LGA, ar „Socket 939 saga“ toliau tesis 🙂

    • GreenZebra parašė:

      Noretusi, kad desktop’e liktu „Socket 939“, nes kiek kompiuteriu turejas tai sulanksyti tuos pinus sunkiau negu ant motinines.

      Bet 96 branduoliai oh my cia bus idomu ka intelis pasiulyti gales

      • kernelis parašė:

        Man paciam didelio skirtumo nera, bet as buciau labiau uz LGA. Nors LGA pin’ai jautresni, jie nera visiskai atviri kaip ant CPU, o sedi viduryj lizdo ir siek tiek labiau del to apsaugoti. Kitas dalykas – CPU yra daug dazniau „judanti dalis“, nei MB ta prasme, kad paprastai zmones tik MB neupgreidina, o CPU upgreidina nemazai kas, tai maziau rizikos shippinant visokius naudotus yra kai CPU yra LGA lizdui. Dar galeciau pridet ta „issilupancio kartu su ausintuvu CPU issue“, nors man paciam nebuvo niekad.

        Na nezinau. Man tas PGA siais laikais siek tiek isskrenta is kontenksto ir tiek, AM4 vienintelis toks belikes. Kazkokia „legacy“ aura man nesasi 😀 Bet cia jau grynai subjektyviai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.