AMD gali išleisti Z490 mikroschemų rinkinį

Kartais kompiuterijos pasaulis gali būti labai nesąžiningas, bet ten kur pinigai, ten draugų nėra. AMD jau seniau iš po nosies „Intel“ nušvilpė B350 mikroschemų rinkinio pavadinimą, panašu, kad dabar žada tą patį padaryti ir su Z490. Tiesa, „Intel“ kol kas dar neišleido savo Z390 pagrindinių plokščių, tai turi įvykti kiek vėliau. Jei „Intel“ išleis Z390 lustus, po to kompanijai jau tektų galvoti kažkokį naują pavadinimą, jei AMD išleis savo Z490 produktą.

Taigi, viename iš forumų pasirodė „Gigabyte“ skaidrė, kurioje puikiai matome Z490 mikroschemų rinkinį. Jis yra kone tas pats X470, tik turi papildomas 4 PCIe linijas. Iki šiol apie AMD Z490 niekas nebuvo girdėję.

15 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Z490 key feature gaunasi 2x M.2 (32 Gb/s), kurie jau pas X470 turėjo būti 🙂

  2. Minde parašė:

    cia ne visai i tema, bet tas AMD ziuriu suda mala kaip ir Intelis.

    AMD-Ryzen-7-2700U: 4 branduoliai, vos vos dazniai pakelti palyginus su 5-2500U.
    Ieskausi dar darbinio nesiojamo kompo, pagrindinis reikalavimas kad butu 6 -8 branduoliai. Tai ble…

    Realiai sie prociai turetu skirtis ne 27 vs 25, bet 2500U ir 2510U.

    https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-5-2500U-vs-AMD-Ryzen-7-2700U/3123vs3140

    • kernel_panikuoja parašė:

      Nesuprantu, kur tu matai problema. Tai kaip tik reikia dziaugtis, kad skiriasi minimaliai. Tai reiskia, kad zemesnis segmentas yra maziau „nukastruotas“ ir gauni daugiau uz kaina.

      Tavo atveju suda mala ne AMD, o nesiojamu gamintojai. Niekas nedraudzia i nesiojama deti desktop’ini R7 su atitinkamai sustatytais dazniais ir itampom pagal norima TDP, bet kolkas tai zinau tik ta viena Asus modeli. Yra netgi embedded Epyc 3000 serija su BGA package’u ir iki 16 branduoliu variantais. Esme ta, kad tokie nesiojami yra labai nisiniai ir mazai kas juos daro, o jeigu ir daro, tai visokius sertifikuotus Dell Precision Mobile Workstation’us su nesveika kaina.

      Bet kuriuo atveju, tuoj turetu atsirasti su 6 branduoliais Intel based nesiojami.

      • IFeelYou parašė:

        Laptopus su Intel Core i7-8750H, Intel Core i7-8850H (MSI GE73, GIGABYTE AERO 15, ASUS ZEPHYRUS ir t.t.) jau galima nusipirkti:

        https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MSI-GE73RGB012-GE73-Raider-RGB-012-Gaming-Notebook-i7-8750H-17-3-in-16GB-1TB/282928818917?hash=item41dfdf2ae5:g:lRMAAOSwIjxa1g9k

        Kitus aišku reikėtų pre-orderinti, bet manau ant savaičių bus.

      • Minde parašė:

        Prie ko gamintojai. As kalbu apie procesoriaus name’inga ir jo turinio atitikmeni. Cia lygiai tokia pati nesamone kaip Intelio nesiojamuose kai kurie i7 turi 2/4 procesoirus…. Cia kaip kolega darbe sako: „pas mane 4/8 nesiojamas, nes i7 viduje“. As jam sakau: „pasiziurek atidziau“. Tas pasizuri: „oba…. 2/4“). Tai reialiai i3 su sumazintais dazniais.

        Tai lygiai tas pats sudas su AMD. Cia tas pats kaip pvz BMW amierikieciu rinkai 530i butu su 3 litru varikliu, o Europos rinkai su 1.6 varikliu. O tu pradedi aiskinti, kaip gerai, nes mazesnis uzterstumas ir kam Europoje tas uzterztumas, nes su 1.6 varikliu viskas ok. As ne apie tai, o apie tai, kad jei dedi 1.6 varikli, tai nevadink masinos 530, vadink 516, o jie jis kazkoks dar kitos, maziau galios, svaresnis tai pridek 516Europa.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Tai tau reikia „teisingo“ pavadinimo, ar nesiojamo su 6/8 branduoliais? 🙂 Nu tarkim pervadins 2700U i 2510U ir kas is to? Tu ko nori negausi, tie, kas domisi tech’u, ir taip zino, kuo skiriasi, o tie, kurie nesidomi, is vis neziuri i tuos kodus.

          Siaip gamintojas sprendzia, pagal ka jis segmentuoja produkta. Siuo atveju tai yra GPU. O sekant tavo BMW analogija, tai 1.6L gali buti 50kW, gali buti ir 200+kW, nes tai tik darbinis turis, kuris pats vienas nieko nereiskia.

          • Minde parašė:

            nezinau, man tai klaidininantis pavadinimas. As uz tai kad ginti savo kaip vartotojo teises. „Tu ko nori negausi, tie, kas domisi tech’u, ir taip zino, kuo skiriasi…“ cia skamba kaip pasiteisinimas is baudziavos laiku.
            Cia panasiai, kaip Lietuva tyli, kad gauna tuos pacius kad ir maisto produktus su kita sudetimi negu kitos Europos valstybes, pvz Vokietija. Ispanija irgi gauna, bet pakele veja.
            O tesiant pagal BMW analogija, tai branduoliai irgi dar nepasako, gali skirtis ju daznis, vienur 2.2 BC, kitur 3.2BC. Bet zmogus zino bent base architektura, ant ko sudeta.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Tau asmeniskai gal ir klaidinantis – del to nesigincysiu, nors keista, kad ta taip sureiksminai, kai naujienoje apie AREZ rasei „man tai dzin sie name’ingai isvis“.

              Man asmeniskai nera klaidinantis, nes niekas niekur neisipareigojo del pavadinimo formato/taisykliu. Tai, kad vartotojai patys prisispangsta, kaip kazkas turi vadintis, o po to reiskia nepasitenkinima, kad pavadinta ne taip, kaip jie noretu – tai ju paciu issigalvotos neegzistuojancios problemos. Tas pats, kas sakyti, „Threadripper/Ryzen sudinas vardas“ – OK, zmogaus teise turet nuomone – tokiu pilnas reddit’as.

              Gamintojai susigalvoja kazkokias neimingo konvencijas, kurios nera aksioma ir gali keistis. Cia jiems sprest, pagal ka jie jas keicia. BMW atveju, per ilga laika, tos istorines konvencijos tapo brand name’u, kuris reprezentuoja tam tikras performance metrikas/user expierence’a. Jeigu ta pati ar kazka geriau sugebi duoti prie mazesnio litrazo – nematau absoliuciai jokios problemos, jeigu 530i bus su 2.2 ar pan.

              • Minde parašė:

                „man tai dzin sie name’ingai isvis“. Istraukei is vieno kontetksto ir idejai i kita. Reklaminiai/logotipiniai namingai, ne specifikacijos. Gali buti tas pats procesorius idetas i super Alien computer, ar i just computer x123V, nuo to CPU nesikeicia.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As tik stengiausi suprasti tavo pozicija. Is tos citatos pagalvojau, kad tu neziuri i pavadinimus/kodus, o ziuri i HW spec’a ir kaina. Ne taip supratau tada.

                  Zodziu as asmeniskai cia problemos nematau. Mano giliu isitikinimu vartotojai klaidinami dviem pagrindiniais atvejais: kai su tuo paciu pavadinimu parduodamas kitokiu spec’u HW, arba kai skirtingu pavadinimu daiktai turi ta pati HW spec’a. Tokiais atvejais zymejimas objektyviai neatitinka produkto. To pavyzdys butu „patyliukais“ pakeisti MX150, GTX 1030 spec’ai, arba koks nors RX480>RX580>RX580X rebrand’as.

                  Visi kiti atvejai yra is kategorijos „vardo parinkimas/klasiu skirtumas neatitinka nasumo lukesciu/skirtumo“. Siuo atveju problema ta, kad tai yra labai reliatyvu ir case specific, todel cia nerasi objektyvaus tasko. Vienas sakys, kad skiriasi per mazai, kitas sakys, kad skiriasi pakankamai, trecias sakys, kad jam pochui – visi teisus savo atzvilgiu.

                  As, kaip kompiuterijos entuziastas, visada esu uz kuo didesni value uz kaina. Visiskai sutinku, jog butu daug fainiau, jeigu 2700U butu dar galingesnis ar turetu daugiau branduoliu uz ta pacia kaina. Bet kaip dirbantis kontoroje, kuri gamina elektronikos irenginius, puikiau zinau ekonominius ir techninius limitus tam tikrais atvejais, todel dazniau stengiuosi izvelgti adekvatumo principa, nei vien tik vienos puses palaikyma.

                • Minde parašė:

                  nu va, o as issiduriau. Apsidziaugiau perskaites antraste, kad su 2700U ir 2510U isleidziami nesiojami kompai, o kai pasikaiciau specifikacijas….

                  Ir Intelio atveju pazistu kruvas zmoniu, kurie automatiskai galvoja, kad pvz i7 nesvarbu kur (cia su senesniais modeliais turi 4/8 turi branduoliu). Ir daznai lentynose kabo lipdukas su procesoriaus duomenimis: i7 arba i7plius daznis. O kad ten koks nors i7…U ar kokia kita raide, net nebuna parasyta ant lentynos. Ten jau reikia internete ir paciam tas specifikacijas vartyti.

                • neblogai parašė:

                  O baterijos gyvavimo laikas svarbus? Nes dedant stalinio kompiuterio 8 branduolius į nešiojamą- įrenginio energijos vartojimas nieko neveikiant būna apie 50W, o su 4 branduolių Raven Ridge- apie 10W. Ir neaišku, ar su Pinnacle Ridge AMD dirbo kad tą vartojimą sumažinti tiek, kad nešiojamas galėtų išlaikyti įjungtas nors porą valandų. X470 mikroschemų rinkinys išties žada būti taupesnis nei X370- bet norint gero 2700 tinkamumo nešiojamiems kompiuteriams- dar ir GPU (Vega M) bei pats R7 2700 turėtų būti perprojektuoti mąstant apie nešiojamus įrenginius.

                • Minde parašė:

                  tai su nesiojamu tiesiog sumazinti dazniai, o jei reikia, tai kokiam vienam branduoliui uzkeli. Plius gali buti skirtingi dazniai nuo to ar ijungtas maintimas ar ant batarkes

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.