„Apple“ pasisakė apie ES norą suvienodinti telefonų įkrovimo jungtį

Europos Sąjunga nori, kad visi telefonai naudotų tą pačią įkrovimo jungtį – USB-C. Tai nelabai patinka „Apple“, kurių telefonai vis dar naudoja Lightning jungtį. Tiesa, jau dabar kai kurie „Apple“ produktai kliaujasi USB-C jungtimi, bet kompanija turi savo požiūrį į tokios jungties naudojimą telefonuose.

„Apple“ sako, kad reguliavimas, kuris verčia visuose telefonuose įkrovimui naudoti vienodą jungtį, apriboja inovaciją, o tai neigiamai paveiks visus Europos vartotojus. „Apple“ tikisi, kad Europos Komisija suras sprendimą, kuris neapribos išmaniųjų telefonų inovacijų.

„Apple“ netgi atliko tyrimą, kiek kainuotų visiems telefonams pereiti prie USB-C įkrovimo jungties. Teigiama, kad tai kainuotų bent 1,5 mlrd. eurų. Kadangi tyrimas atliktas pačios „Apple“ užsakymu, jį reikėtų vertinti atsargiai. Europos Komisija skaičiuoja, kad suvienodinus įkroviklius būtų išvengiama apie 13 mln. eurų žalos gamtai.

3 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Apple ir inovacijos tame pačiame sakinyje neturėtų būti naudojama.

    • kernelis parašė:

      Siuo atveju tinka. Ju inovacijos dazniausiai ir apsiriboja visokiais sudniekiais, kaip jungtys, korpusai, klaviaturos, stovai ir kt. 🙂 Kazko is core tech tai seniai neteko matyt pas Apple naujo, na nabent tie mobilus Axx SoC – vienintelis dalykas, bet palyginti irgi nera kardinaliai pazangesnis uz kitus high performance custom ARM’us.

  2. pasimetes parašė:

    O tai apple nežadėjo atsikratyti krovimo laido ? Tai nesuprantu kur čia problema.:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.