Atskleista AMD Trinity APU sparta 3DMark Vantage teste

Neseniai AMD surengtame „Financial Analyst Day“ renginyje buvo atskleista daugiau informacijos apie antrame šių metų ketvirtyje turėsiančius pasirodyti hibridinius (angl. APU) „Trinity“ procesorius, skirtus itin ploniems nešiojamiems kompiuteriams (angl. Ultrabooks).

Kaip rašoma VR-Zone.com Vyriausioji bendrovės verslo padalinio vadovė Lisa Su savo pristatyme atskleidė šio lusto spartos rezultatus, kuriuos pavyko pasiekti sintetiniame „3DMark Vantage“ teste.

Ekonomiškas 17 W TDP rodikliu pasižymintis A6 serijos „Trinity“ APU, šiame teste surinko 2355 taškus, kai tuo tarpu, „Sandy Bridge“ architektūra grįstas „Intel“ lustas „Core i5-2537M“ (taip pat pasižymintis 17 W TDP) pelnė 1158 taškus. Tokie rezultatai garantavo AMD grafinio posistemio persvarą prieš varžovą net 103%.

Žinoma reikia turėti mintyje tai, kad itin plonų nešiojamųjų kompiuterių rinkoje AMD „Trinity“ lustai konkuruos su bendrovės „Intel“ sukurtais ir panašiu metu gaminti planuojamais „Ivy Bridge“ architektūros procesoriais. Tačiau AMD tikisi, kad lyginant spartą „3DMark Vantage” teste jų produktas vis vien bus greitesnis 50%.

Be to, AMD atskleidė ir kur kas galingesnio, 25 W TDP rodiklį turinčio A10 serijos „Trinity“ APU spartą, kuris minėtame teste surinko 3600 taškų, kas yra naujas rekordas tarp integruotų grafikos posistemių. Bendrovė taip žada pristatyti ir galingesnius, 35 W bei 45 W TDP turinčius „Trinity“ lustus, kurie bus diegiami įprastuose nešiojamuose. Kaip jau galima suprasti, jų grafikos posistemių sparta turėtų būti dar didesnė.

Jei kalbame apie centrinio procesoriaus pajėgumus, VR-Zone.com mano, kad „Intel“ procesoriai turėtų pasižymėti didele persvara atliekant vienos gijos skaičiavimus, o AMD su konkurentu šiuo klausimu galės „pasigalynėti“ tik daugiagijuose testuose.

Visą Lisa Su pateiktį galite atsisiųsti apsilankę šiame puslapyje.


14 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Džiaugiuosi, kad puslapis atsigavo, bet norėčiau paklausti:
    Ar technologijų pasaulyje naujienos tik vaizdo plokščių srityje?

  2. BC00 parašė:

    Patikslinimui, tai ne vaizdo plokštės:) taip išpuolė, kad paskutiniomis dienomis IT pasaulyje buvo stipriai eskaluojama tema apie naujus AMD APU, bet tai nereiškia, jog tai tęsis. Naujienų bus apie apie daugelį PC dalių.

  3. Pasisiauses parašė:

    Tai aš ir kalbu apie tai, kad technologijos – ne tik kompiuterio DALYS…

  4. Crunk parašė:

    Pasisiauses tam yra skirtas technologijos.lt

  5. Pasisiauses parašė:

    Gali būt, bet tada reikėtų pervadinti visą puslapį į hardwarenews.lt 😀

  6. ZigZag parašė:

    Nuo šiol TN tikrai nebebus vien HW. Daug bus tokių, kokias paminėjo Maariux, nepamiršim HW. Žodžiu, viskas, kas susiję su IT 🙂

  7. simple parašė:

    Nuotraukoje vyras ar moteris? 🙂

  8. SB parašė:

    simple>Moteris, jei zlibas ir tik komentarus įmatai.

  9. Pasisiauses parašė:

    ZigZag
    Tą ir norėjau išgirsti 🙂
    Žiūriu situacija tikrai taisosi šiame puslapyje. Anksčiau į kritiką ir pastabas būdavo reaguojama netgi piktai…

  10. simple parašė:

    SB, tai buvo retorinis klausimas 🙂

  11. ironvolf parašė:

    Neturėtų "daugiagijėse " būti daugiagijuose?

  12. BC00 parašė:

    ironvolf -> atsiprašome.

  13. ironvolf parašė:

    BC00 -> kitą kart kai parašysiu klaidą, tiesiog ištaisyk ir trink mano komentarą 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.