Gandas: galimos „Polaris“ specifikacijos

TechPowerUP“ paviešino galimas „Polaris“ specifikacijas, kurios yra kuklesnės, nei buvome matę iki šiol.

Pasak pateiktos informacijos, „Polaris 10“ sulyso ir turi tik 32 vykdomuosius blokus, kas mums duotų 2048 Stream procesorius, tiek pat kiek turėjo „Tahiti“ lustas, debiutavęs su HD 7970 vaizdo plokštėmis. Seniau buvo manoma, kad „Polaris 10“ lustas turi bent 36 ar net 40 vykdomuosius blokus, arba 2304 ar 2560 Stream procesorius. Priduriama, kad pateiktas lustas turi apie 5.5 TFLOP/s skaičiuojamąją galią, palyginimui „Hawaii“ su 2816 Stream procesoriai turi 5.2 TFLOP/s. Pagal šiuos duomenis aptariamas „Polaris 10“ grafikos procesorius turėtų veikti apytiksliai 1.35 GHz dažniu. Atminties posistemę susidėtų iš 256 bit atminties kontrolerio ir 8 GB GDDR5(X) atminties, pirmieji rinkoje pasirodę grafikos adapteriai gautų 7 Gbps GDDR5 atmintį. Vaizdo plokštės su „Polaris 10“ netūrėtų viršyti 150 W TDP.

Mažesnis „Polaris 11“ taip pat susitraukė – jam palikti 14 vykdomųjų blokų su 896 Stream procesoriais. Grafikos adapterio skaičiuojamoji galia yra 2.5 TFLOP/s, o branduolio dažnis turėtų siekti beveik 1.4 GHz. Šis lustas turi 128 bit atminties kontrolerį ir veikiausiai turės iki 4 GB siekiantį GDDR5 atminties buferį. Vaizdo plokštės TDP reitingas bus labai kuklus – vos 50 W.

Reikėtų pridurti, kad „VideoCardz“ mano, jog tai yra nešiojamiems kompiuteriams skirtų „Polaris“ grafikos procesorių specifikacijos.

Polaris rumor specs

7 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Galbut Polaris 11 yra skirtas laptopam, Polaris 10 desktopam, o paveiksliuke pavaizduotas tas pats 480. Tokia pavadinimu schema bent jau butu siektiek logiska. Iki siol as niekaip nesupratau kokiu tikslu naudojama tokia padrika numeracija.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pasak pačios AMD seniau išplatintos info, „Polaris 11“ taiko į nešiojamųjų kompiuterių segmentą, o „Polaris 10“ bus skirtas stalinių kompiuterių vidutinės spartos segmentui bei aukštos spartos nešiojamųjų kompiuterių segmentui

      • neblogai parašė:

        Šiek tiek ne taip. Paprastai skirstoma į 4 segmentus- entry, mainstream, performance, ir enthusiast. Staliniuose kompiuteriuose, į perkamiausią/mainstream segmentą taiko Poliaris 11, kuris nešiojamuose kompiuteriuose atitiks galios/performance segmentą. Poliaris 10 bus galios segmente staliniuose kompiuteriuose ir entuziastų segmente patiems galingiausiems ‘nešiojamiems’. Rikiuotę užbaigs Vega- entuziastams vien tik staliniams kompiuteriams, ir APU- entry lygis staliniams, bei entry ir mainstream- nešiojamiems.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Taip ar ne taip, bet čia yra AMD žodžiai ne mano, jie sako kad mainstream tai reiškia, kad mainstream. Be to tas segmentų skirstymas gali būti įvairus ir pagal AMD R9 390(X) yra mainstream, tingiu šaltinio dabar ieškot.

          „AMD demonstrated its “Polaris” 10 and 11 next-generation GPUs, with Polaris 11 targeting the notebook market and “Polaris” 10 aimed at the mainstream desktop and high-end gaming notebook segment. “Polaris” architecture-based GPUs are expected to deliver a 2x performance per watt improvement over current generation products and are designed for intensive workloads including 4K video playback and virtual reality (VR).“

          iš AMD ketvirčio pranešimo

          • neblogai parašė:

            Na matyt jie turi priežasčių taip keistai kalbėti. Bet visgi realiam pasaulyje, nesunku įžiūrėti, kaip jų gaminiai sluoksniuojasi būtent į įprastinius 4 segmentus kaip rašiau. Tiek pagal kainą, tiek pagal (naujo proceso) lustų dydį, tiek pagal atminties magistralę (tradiciškai staliniuose kompiuteriuose 128 bitai- mainstream, 256 bitai- performance, o >256 bitai/HMB- enthusiast), tiek ir patys GPU lustai bus 4-ių galingumų – Vega, Poliaris 10 Poliaris 11, bei integruotasis į APU. Taigi, nepaisant AMD pranešimų, Poliaris 10 konkuruos su 1070 performance segmente, o Poliaris 11 bus mainstream 🙂

        • adex parašė:

          mainstream yra kas labiausiai parduodama, pastaruoju atveju mainstreamas yra ir 970 ir 960 ir 980ti.
          siaip skirstoma ten i visokius entry gaming, mid-end, high-entry, high-end, flagman ir pan

  2. neblogai parašė:

    Beje, straipsnyje minimi TDP yra keisti, ir tikriausiai parinkti kad tiktų nešiojamų kompiuterių konfigūracijoms. Jei veikiantis Poliaris 11 naudos iki 50W, tuomet ~dvigubai galingesnis Poliaris10 turėtų naudoti ne daugiau kaip 100W. Realiai- tikėtina kad staliniams kompiuteriams skirti Poliaris 11 energijos taip stipriai netaupys, ir aktyviai aušinami modeliai spaus kiek įmanoma, priartėdami prie PCi-e galimų 75W.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.