Intel planai, susiję su Atom šeimos lustais

Antrojoje šių metų pusėje didžiausias pasaulyje lustų gamintojas Intel planuoja iš pagrindų atnaujinti Atom lustų pasiūlymus. Kompanija ne tik žada naująją Cedar Trail platformą, tačiau ir naujus Atom produktus mobiliems įrenginiams.

Intel Cedar Trail platforma yra ypač populiarios Pine Trail platformos pasekėja, tačiau, kaip pranešama, ji naudotos tą patį NM10 lustų rinkinį, kaip ir pastaroji platforma. Žinoma, Cedar Trail pažiba – naujieji Intel Atom Cedarview lustai, kurie bus pagaminti 32nm technologiniu pagrindu ir pasiūlys keletą visai naudingų naujovių.

Intel Atom Cedarview lustai turės TDP 10W reitingą, 1MB L2 lygmens spartinančiąją atmintį, DDR3 darbinės atminties kontrolerį, tačiau svarbiausia – spartesnį integruotą grafinį branduolį, kuris Intel Cedar Trail platformai leis be didesnių problemų atkurti 1080p raiškos video failus. Naujųjų procesorių seriją sudarys du produktai – D2500 ir D2700.

Intel Atom D2500 pasižymės dvejais branduoliais ir darbuosis 1.86GHz dažniu, tačiau galės susidoroti tik su dvejomis procesų gijomis. Štai spartesnis D2700 nors ir turės tuos pačius du branduolius, tačiau jie dirbs 2.13GHz, o lustas bus pajėgus susidoroti su keturiomis procesų gijomis. Abu naujieji procesoriai įsitaisys, žinoma, Cedar Trail platformoje, kurią matysime internetiniuose nešiojamuosiuose ir viskas viename kompiuteriuose.

Visgi, tuo naujienos nesibaigia. Intel žada dar pora Atom produktų, kurių kodiniai vardai yra Medfield bei Cloverview. Štai Medfield lustas bus pritaikytas išmaniesiems telefonas ir kitiems mobiliems įrenginiams, o Cloverview įsitaisys planšetiniuose kompiuteriuose.

1 Komentaras

  1. dzapie parašė:

    saunu, senai metas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.