Įsikūnijimo siužetas – nukopijuotas?

Kinijoje gyvenantis rašytojas teigia, kad labai populiaraus filmo Įsikūnijimas (Avatar) siužetas

yra nukopijuotas nuo jo kūrinio, kurį jis publikavo internete.

Fantastinių knygų rašytojas Zhou Shaomou tiki, kad filmo Įsikūnijimas režisierius James Cameron nukopijavo rašytojo internete publikuotą fantastikos knygą Tale of the Blue Crows, kurią jis parašė dar 1997 metais ir nori gauti milijardą dolerių.

Autorius pasakoja, kad jo knygoje yra pasakojama apie žmonių valdomus klonus, kurie tyrinėja kitas žvaigždžių sistemas. Vėliau veiksmas persikelia į planetą, kurioje gyvena mėlyni , panašūs į žmones, gyviai su uodegomis. Autorius mano, kad sunkiai laimės bylą prieš Cameron‘ą, tačiau dėl tokios pinigų sumos verta pabandyti.

Ar pavyks kinui pasipelnyti iš Įsikūnijomo dar nežinia, tačiau, kad tai ir būtų tiesa, Zhou Shaomou neturėtų labai didžiuotis savimi. Būtent dėl siužeto trūkumų šis filmas yra kritikuojamas kino žinovų, nors mažai tikėtina, kad artimiausią dešitmetį pagal surinktas pajamas jį kas nors aplenks.

6 Komentarai

  1. Fndz parašė:

    heh puse filmo pelno nori… manau susitars jie privaciai del keliolikos tukstanciu ir viskas bus pamirsta…

  2. linas_mif parašė:

    Oho tik 1milijardo tenori. Na ir kuklumas:D

  3. Maariux parašė:

    Nesirodys nieko , bergzdzias reikalas. Dar pries sita siauraaki buvo vienas drasuolis kuris panasiai tikino, tik vardo nepasakysiu. Jei sis filmas butu vidutinybe, nieko ir nebutu reikalaves.
    Isivaizduokit kiek i standartini detektyvo filma pretendjuoja panasiu knygu. Ju autoriai irgi galetu reikalautii kompensacijos.

  4. Crembo parašė:

    Tai kad siužetas labai panašus ir į Pokanhontas, kas matė tą nuotrauką internete suprastų. (pabandysiu surast)
    Štai, radau:
    http://imgkk.com/i/a97g13.jpg

  5. pushaz parašė:

    Hm..galetu ir del kokio Titaniko kas prisiknist ar del ko..Visada atsiranda tokiu nelaimeliu,is kuriu kazkas nugvelbe kazka,bet tie nelaimeliai kaip taisykle pasirodo tada,kai jau jau \"nukopijuotas\" produktas isgarseja ir gauna dideli pelna..
    Cameronas Avatara pakures senai buvo (jei neklystu pries kazkur 25-30m),tik tada nebuvo jokios galimybes ji igyvendint filme – technika toli grazu nebuvo kokia siandien.
    Eilinis noras pasipelnyti is garsaus ir pelningo vardo
    Maariux teisingai pstebejo – kiek detektyvu ir visi jie panasus,galetu kiekvienas pigaus detektyviukscio autorius paduot didziasias studijas i teisma (speju ne vienas ir paduoda,bet abejoju ar kazka laimi)

  6. Maariux parašė:

    Anot wikipedios pirmos uzuomazgos buvo pries 16m – 1994m.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_%282009_film%29

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.