Įvardinta ypač laukiamo „AMD Kaveri“ APU išleidimo data, keletas naujų palaikomų savybių

Informacija apie labai laukiamą „AMD Kaveri“ hibridinį centrinį procesorių (angl. APU) pamažu pradeda pasiekti belaukiančiųjų ausis. Nutekinta AMD skaidrė atskleidžia, kad naujos kartos APU bus oficialiai pristatytas šių metų gruodžio 5 dieną.

Tiesa, gruodžio pradžiai ruošiamas pristatymas apims tik žiniasklaidos pamaitinimą spaudai skirtais pranešimais. FM2+ lizdui skirti APU pas OEM prekiautojus iškeliaus tik vėlyvą gruodį, o plataus prieinamumo nenumatoma iki pat vasario vidurio. Kartu su A88X lustų rinkiniu suderinami naujos kartos hibridiniai procesoriai turės „Steamroller“ mikroarchitektūros branduolius, atnaujintą GCN grafinį posistemį bei palaikys TrueAudio technologiją. Pastaroji buvo pristatyta kartu su staliniams kompiuteriams skirtomis „Volcanic Islands“ vaizdo plokštėmis. Papildomai turėtume išvysti PCI-Express 3.0 protokolo palaikymą bei padidintą suderinamumą su spartesniais RAM moduliais.

Įdomiausia tai, kad žiniasklaidos šaltiniai nurodo, kad „Steamroller“ branduoliai siūlys tik 10 % siekiantį spartos padidėjimą, lyginant su dabartine „Piledriver“ architektūra. Lieka neaišku, ar šie skaičiai apima tik IPC prieaugį ar bendrą, įskaičiuojant ir padidėjusį taktinį dažnį, kurio AMD greičiausiai nevengė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.