Kaip pasirinkti tinkamą monitorių, praleidžiant daugiau laiko prie ekranų

Kaip pasirinkti tinkamą monitorių, praleidžiant daugiau laiko prie ekranų

Kokių monitoriaus parametrų verta ieškoti, jeigu ketinate praleisti daug laiko priešais jį

Amsterdamas, 2017 m. spalis 5 d. – Šiais laikais siūloma monitorių įvairovė reiškia, kad beveik kiekvienas gali atrasti tai, ko jam reikia. Tačiau, kai kurie iš mūsų praleidžia daugiau laiko priešais ekranus, nei įprasta. Ar jūs – grafikos dizaineriai, programuotojai, finansų ekspertai, biurų darbuotojai, – nesvarbu, ko jums reikia, kad darbas būtų atliktas, tačiau keletas pagrindinių monitorių savybių jį žymiai palengvins. MMD bendrovė, pagal licenciją valdanti „Philips Monitors“ prekių ženklą, pataria, ko ieškoti, kad jūsų protas ir kūnas atsipalaiduotų.

  • Nugaros ir kaklo skausmai: Norint išvengti fizinių nusiskundimų ir patogiau jaustis, leidžiant laiką prie ekranų, jūsų pagrindinis dėmesys, renkantis monitorių, turėtų būti nukreiptas į ergonomiškas funkcijas, skirtas taisyklingai laikysenai užtikrinti.
  • Reguliuojamo aukščio stovas yra gera pradžia. Mažesnis atstumas tarp ekrano rėmelio ir stalo padidina skaitymo komfortą ir stovas leidžia pritaikyti monitorių prie jūsų regėjimo linijos.
  • „Philips SmartErgoBase“ stovas siūlo dar daugiau: jo aukščio, pasukimo, pakreipimo, rotacijos kampo reguliavimo galimybės nustato monitorių į maksimaliai komfortišką padėtį, kuri palengvina ilgos darbo dienos fizinį krūvį. Monitorius net gi galima nuleisti beveik iki darbastalio paviršiaus. Malonus šalutinis poveikis: stovas sumažina kabelių netvarką ir kuria tvarkingą ir profesionalią darbo vietą.
  • Pavargusios akys: Kas nepatyrė akių nuovargio po ilgo žiūrėjimo į ekraną? Todėl, kitas žingsnis, kuriant tobulą darbo aplinką, yra sumažinti prasto apšvietimo ir potencialiai žalingos trumpųjų bangų mėlynos šviesos alinantį poveikį.
  • Trumpųjų bangų mėlyna šviesa daro žalą akims ir laikui bėgant paveikia regėjimą. „Philips SoftBlue“ technologija, modifikuodama techninę įrangą ir išsaugodama originalias spalvas, sustabdo tam tikrą mėlynos šviesos kiekį šaltinyje. Priešingai nei filtru paremti metodai, blokuojantys ekranus stiklu, suteikiančiu spalvoms geltoną atspalvį, kurie, geriausiu atveju, sumažina žiūrėjimo patirties kokybę, blogiausiu – vaizdas tampa niekam tikęs. Kitas būdas sumažinti trumpųjų bangų mėlynos šviesos kiekį yra „LowBlue Mode“, išmani programinės įrangos technologija.
  • „Flicker-free“ technologija reguliuoja ryškumą ir sumažina mirgėjimą, suteikdama daugiau komforto žiūrintį ekraną. Dėl būdo, kuriuo ryškumas yra kontroliuojamas monitoriuose su LED apšvietimu, kai kurie naudotojai pajunta mirgėjimą ekrane, kuris labai greitai sukelia akių nuovargį. „Flicker-free“ taiko naują ryškumo kontrolės sprendimą didesniam vaizdo komfortui. Kita funkcija, kuri ypač skaitymui suteikia daugiau komforto yra „EasyRead“režimas, kuris sukuria skaitymo, tarsi iš popieriaus lapo, potyrį.
  • Kabelių netvarka: Per daug kabelių ir per mažai jungčių prieigų, visa tai labai erzina darbuotojus prie darbo stalų. Šios funkcijos gali padėti:
  • USB-C jungtis yra specialiai pritaikyta naudotojams, dirbanties su „ultra-book“ įrenginiais. Ji paverčia monitorių šakotuvu (telktuvu), išnaudojančiu visas riboto ryšio ir lanksčių darbo vietų galimybes. USB-C jungtis suteikia prieigą išoriniams įrenginimas, prijungtiems prie monitoriaus ir jai reikia tik vieno „SuperSpeed“ USB kabelio vaizdo ir garso perdavimui, taip pat jungimuisi prie Interneto ir vidinio tinklo (Intraneto).
  •  Daugia-ekranės aplinkos padidina produktyvumą ir leidžia nepertraukiamai atlikti keletą užduočių vienu metu. Yra monitorių, kurie pasižymi „Daisy Chaining“ netvarkos mažinimo sistemos konfigūracijomis. Tai leidžia daugia-ekranėms sistemoms vaizdą tiekti naudojant tik vieną „DisplayPort“ kabelį.
  • Nesaugios internetinės vaizdo kameros: Internetinės kameros yra greitas ir paprastas būdas susisiekti su kolegomis ir partneriais visame pasaulyje. Bet jos taip pat kelia riziką: kiekviena kamera yra langas į jūsų įmonę. Programišių pažeistos internetinės vaizdo kameros gali būti panaudotos kaip neteisėtas prieigos taškas.Išlendančios internetinės kameros siūlo visus patogumus su maža rizika: vaizdo kamera išlenda, kuomet jos reikia susirinkimų metu ir tvarkingai nusileidžia, kuomet ji nenaudojama.

Ekologinis poveikis: Vis daugiau žmonių priima aplinką tausojančius sprendimus, įsigydami naujus technologinius produktus. Monitorių su aplinką tausojančiomistechnologijomis pasirinkimas padeda sumažinti CO2 ir kitų aplinkai žalingų įtakų poveikį.

  • „PowerSensor“ technologija iki 80% sumažina energijos suvartojimą ir padeda sumažinti išmetamą CO2 kiekį, nustatydama, ar jūs esate priešais monitorių, ar ne.
  • Gyvsidabris yra vienas iš labiausiai nuodingų natūralių medžiagų, veikiančių žmones ir gyvūnus. Pasirinkite monitorius be gyvsidabrio, kaip pavyzdžiui „Philips“ LED monitorius ir sumažinkite jūsų įrenginių keliamą poveikį aplinkai.

Šios monitorių funkcijos yra raktas į kiek įmanoma geriau išnaudotą laiką prie ekranų, kai dirbti tenka ilgiau. Tegu šie monitoriai padeda jums jaustis patogiai, dirbti įsitraukus ir produktyviai, – nesvarbu, kiek ilgai darbas truks.

12 Komentarai

  1. Guja parašė:

    Gaila bet,dabar pirkti monitorių dar ir žaidimams kiek suprantu yra tikra loterija.Nepriklausomai net nuo kainos-dead pixeliai,“blacklight bleed“-tamsiose vietose,vadinamu apšvietimo pratekėjimu,violetinis šleifas Samsung kai kuriuose modeliuose ir t.t. šūdas.Kurių gamintoju geriausia kokybės kontrolė sunku pasakyti.
    Teko skaityti jog užsienį kai kurie pardavėjai suteikia savaitę,per kurią be jokių sąlygų galima gražinti monitorių.
    Tai čia perkant belieka melstis arba..laukti naujų technologijų?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Per tiek laiko ne vieną kart mačiau, kad kažkas skundžiasi dėl monitorių kokybės. Kas svarbiausia dėl brangių. Tai tikriausiai belieka melstis ir pirkti internetu, nes tada dvi sav galima grąžinti be jokių klausimų 😀

      • Minde parašė:

        Tai kiek tenka skaityiti, kad kai kurie monitorius pakeicia tris kart, kol gauna be broko. Plius irodineti reikia, kad brokas yra brokas, nes gamintojai nurodo, kad gali buti kazkiek negyvu pixeliu, bleedingo ir tu pirkdamas kaip ir sutinki su tuo.

      • Guja parašė:

        Nejaugi tikrai perkant internetu galima taip jau lengvai gražinti?

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Bent jau LT gi saugo mus įstatymas, kad pirkėjas gali grąžinti prekę pirktą internetu per 14 d. ir nelabai ką pardavėjas gali padaryti. Aišku, produktas turi būti nepažeistas su gamykline pakuote.

          „Vartotojas turi teisę, nenurodydamas priežasties, atsisakyti nuotoliniu būdu sudarytos sutarties per 14 dienų nuo prekės gavimo. Vartotojas privalo grąžinti prekes pardavėjui nedelsdamas, ne vėliau kaip per 14 dienų nuo pranešimo apie sutarties atsisakymą pateikimo pardavėjui dienos. Atsisakęs nuotoliniu būdu sudarytos sutarties, vartotojas turi padengti tiesiogines prekės grąžinimo pardavėjui išlaidas (pašto, kurjerio ar pan.), išskyrus atvejus, kai pagal sutartį šias išlaidas prisiima pardavėjas arba kai pardavėjas tinkamai neinformavo vartotojo, kad šias išlaidas vartotojas turės padengti pats. Jeigu verslininkas nepateikė vartotojui informacijos apie teisę atsisakyti nuotoliniu būdu sudarytos sutarties, vartotojas turi teisę sutarties atsisakyti per 12 mėnesių.“

          • Guja parašė:

            Na,formaliai taip.Tačiau kaip ir Minde sako gali tekti nueiti kryžiaus kelius įrodinėjant broką,trūkumus.Čia matyt jau daug priklauso nuo pardavėjo pozicijos,požiūrio,galu gale geranoriškumo..

            • Mindaugas Klumbis parašė:

              Nu pvz skyteche parašyta, kad galima gražinti apžiūrėjus nupirktą internetu daiktą, esu matęs ne vieną pardę tą 14 d. grąžinimo terminą reklamuojamą, tipo kaip parduotuvės papildomą paslaugą, nors realiai tai daryti juos įpareigoja įstatymas.

              http://www.skytech.lt/static.php?id=124

            • Minde parašė:

              Ne velnio. Pvz as niekad nepirksiu is Amazono. Pardavejes Amerikoje, pats pardavejas rodo istatymus, kad kadangi Europa,as turiu bendrauti su Amazonu, Amazonas ignoruoja, sako jam px, turiu bendrauti su pardaveju. Nusiunciu Europos paktus, pagal ka, Amazonas isipareigojes. Jis sako, kad jam px, kreipkis i gamintoja, net jei jis Amazones ar Marso dziunglese isikures. O gal isvis kitoje galaktikoje.
              Teks skusti oficealiai, bet tai ziauriai uzknisa. Zodziu, nepirkite technikos is Amazono, ypac jei pardavejes ne Europoje.

              • Guja parašė:

                Na,atrodo Amazon atrodo turėtų branginti savo reputacija,o realybėje kaip sakai toli gražu yra ne taip.Pats nesenai bandžiau pirkau bandžiau pirkti iš USA Amazon Intel i-7700.Tai nesupratau už ką paskaičiavo prie kainos papildomai apie 30eu.Pirkau iš Ebay,tai velniop tą Amazon..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.