„Mindfactory“ statistika: AMD parduoda dvigubai daugiau procesorių nei „Intel“

Jau ne pirmą kartą nagrinėjame „Mindfactory“ pateikiamą parduodamų procesorių statistiką. Šie duomenys gerai atspindi rinkos tendencijas, nes „Mindfactory“ yra vienas didžiausių Vokietijos mažmenininkų.

Paskutinių dviejų mėnesių statistika rodo, kad AMD parduoda daugiau nei dvigubai procesorių lyginant su „Intel“. To priežastis mes puikiai žinome. „Intel“ nesugeba tenkinti paklausos, dėl ko trūksta procesorių ir kyla jų kainos. Kaip matome, tuo puikiai naudojasi AMD, nes „Mindfactory“ parduotuvėje lapkričio mėnesį 69 % visų nupirktų procesorių buvo AMD. „Intel“ liko tik 31 % pyrago dalis. Kaip matome iš pateiktų lapkričio mėnesio duomenų, AMD pusėje populiariausi R7 2700X ir R5 2600 procesoriai, o „Intel“ daugiausiai pardavė i7-8700K procesorių.

Žvelgiant į pajamų grafą „Intel“ jau sekasi kur kas geriau, nes su 31 % parduotų procesorių kompanija sugeneravo 44 % pajamų. Tuo tarpu AMD su 69 % „Mindfactory“ procesorių rinkos gavo 56 % pajamų. Tai pasako, kad „Intel“ parduodami procesoriai buvo brangesni.

Pateikiama ir dar viena skaidrė. Čia galime išsamiau pamatyti, kiek kuri kompanija pardavė procesorių pagal šeimą.

6 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    tai o kaip neparduos kai dvi konsolės naudoja amd procus? AMD naudojama dar ir spec. technikose, gamyklose, fabrikuose ir t.t. Juk logiška.

  2. dampis parašė:

    O M.G. intelistai susirinko 😀

  3. gedz parašė:

    Panasu, kad intel cpu trukumai i pabaiga eina, 9900k kaina skyteche „tik“ 535 eur, 9700k „vos“ 426 eur. Vos ne uz dyka dalinami, palyginus su menesiu atgal :))

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.