MSI anonsavo AMD procesoriumi grįstą X-Slim X430

AMD vis dar pamažu skinasi kelią į vartotojams skirtų ypač mobilių nešiojamųjų kompiuterių rinką. Šį kartą gerai žinomas gamintojas MSI anonsavo naują X-Slim šeimos narį, kuris apginkluotas Athlon Neo X2 procesoriumi ir Radeon HD 3200 vaizdo plokšte.

Tiesa, X-Slim X430 modelis pasižymi gana dideliu 14 colių ekranu, kuris įprastiems mobiliems nešiojamiesiems nėra būdingas. Nepaisant to, MSI pavyko išlaikyti pagrindines X-Slim savybes – plonumą bei lengvumą. Nešiojamasi tėra 0.96 colio storio ploniausiame taške, o jo svoris – 3.3 svaro. Iš vidaus sutinkama 2GB DDR2 darbinė atmintis, 320GB ar 500GB mechaninis kietasis diskas ir bevielio ryšio technologijos – Wi-Fi bei Bluetooth. Kompiuteris bus komplektuojamas su Windows 7 Home Premium operacine sistema ir pasirinktai su keturių ar aštuonių celių baterija.

Pažymėtina, kad minėtas 3.3 svaro svoris yra su keturių celių baterija, tad jei vartotojai pasirinks talpesnę aštuonių, nešiojamasis kiek pasunkės. Gana neblogai atrodo Radeon HD 3200 vaizdo posistemis, kuris čia siūlo HDMI sąsają. Jis leis sužaisti vieną ar kitą senesnį žaidimą bei be problemų žiūrėti Blu-Ray filmus naudojant laisvai pasirenkamą išorinį Blu-Ray optinį įrenginį. Atsižvelgiant į tai, kad MSI mus siūlys Athlon Neo X2 L325 procesorių, šio galios turėtų užtekti daugeliui namų vartotojui šiomis dienomis.

24 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Kitąsyk svorį pradėkit rašyti skruzdėlių kojyčių svorių sumos skaitine verte. Tokį matavimo vienetą pavadinsim sksssv ir apskritai bus labai linksma tada.

  2. SB parašė:

    nemesis>>Svaras yra svorio mato vienetas įvairiose matų sistemose. Tik nebaigę vidurinės apie jį nežino. Aš neblogas matematikas, jei šviesiau pasidarys, galiu uncijom parašyt.

  3. Crescendo parašė:

    Bet lietuvoje mes naudojame metrine sistema, o ne britu. Todel gal ir naudokime toliau. Tai jeigu toks neblogas matematikas esi, manau nesunku buvo ir isversti. Man irgi asmeniskai nepatinka, kai naudoja mums nebudingus matavimo vienetus.

  4. SB parašė:

    Crescendo>Lietuvoje mes naudojame tik litus, tačiau naujienose minime JAV dolerius ar eurus. Tai nesukelia didelių problemų, nesukelia išvis jokių. Manau, kad ir šis svorio mato vienetas neturėtų jų sukelti taipogi.

  5. Fostil parašė:

    Doleriai ar eurai neproblema konvertuoti kai daznai su tuo susiduri ir zinai santyki su lt, bet Bet tik ne matavimo vienetam. Lietuvoje ir daugumoje kitose EU valstybese naudojama metrine sistema(km/h, kg, t) , tad butu tikrai malonu jei kita kart naudotumet kg, o ne svarus, nes dabar tenka eit i google ir ziuret koks tas prakeiktas santykis su kg…

  6. P1nk1 parašė:

    SB, tai kad mokykloje niekas neišmokė svarų konvertuoti į kg…

  7. Maariux parašė:

    Na man irgi imperine sistema uzkliuvo. Valiuta ir mato vienetai skirtingi dalykai. Pop valiutos kursus beveik visi zino, nes tai kasdienis dalykas. Su imperiniais matavimo vienetais praktiskai nesusiduriam isskyrus colius. Ir tai tai aktualu tik tiems, kas domisi pc iranga.
    Didelio pykcio nera, bet ateityje butu malonu matyti bent pounds/kg tipo parasyma.

  8. SB parašė:

    P1nk1>>Tai nėra mano problema. Fostil, Maariux>>>Nesuprantu viena. Ar neproblema konvertuot i valiutas, kurios keiciasi kas diena, o kartais net drastiskai (GBP atvejis), ar i matavimo vieneta, kuris visad pastovus? Idomus mastymas, tikrai idomus. Asmeniskai man, nesuprantamas.

  9. nanoWorld parašė:

    Dideles problemos nematau, juk monitoriu ekranu istrizaines paprastai irgi coliais matuojame, o ne centimetrais, kitavertus svori isreiksta kilogramais straipsnyje butu matyti maloniau del geresnio jo isivaizdavimo.

  10. SB parašė:

    nanoWorld>>Gana geras pastebėjimas. Dėl prašymų, versiu viską į kilogramus, tačiau savo įpročių dėl colių ir valiutų nekeisiu.

  11. Akulla parašė:

    naujiena parasyta 14:26, dabar jau 17:00 ir dar svaras lieka svaru… laginimas nerealus, nejaugi sunku parasyti 1.5 kg ir viskas… dar kita karta parasyk draxmom ar greimais, tai vapse… krize gi, zmones jautresni…

  12. dzapie parašė:

    visi normalus matematikai anudoja SI matavimu sistema, man asmeniskai irgi net nemalonu atstuma matuoti myliom ar mase svarais, tai daro tik tokie neispruse zmones kaip amerikieciai ar britai 😀

  13. SB parašė:

    Akulla>>>Sioje naujienoje tai bus nekeiciama.

  14. nemesis parašė:

    Mr. didysai matematike SB, o apie svarą ne nuo gooooogle pakopinai žodis žodin? Tai ką kolega? Irgi vidurinėi ne kaip mokslai sekėsi? Ar tik poną \"neblogą matematiką\" ne didybės manija naktimis kankina?

  15. SB parašė:

    nemesis>O tu ar ne mano rašliavą tik Vikipedijoje skaitai? Atvėsk. Manęs nejaudina žmonės, kurie nieko nedarę man aiškina, kur naudot savo rašytas frazes ar teiginius. Nepatinka, neskaityk, tik blogai yra tai, jog Vikipedijoje straipsnio apačioje nicko nerasi. Teks kažkaip spėliot.

  16. Fostil parašė:

    SB beda ne pastovume, o realus susidurimas gyvenime, jei i menesi 1 kart teprireikia tu svaru/coliu tai ir nesigilina nieks ten tokiu dalyku isimint. Ir problema didziausia tai, kad visa gyvenima mus moke svert kilogramais ir matuot metrais. Pvz daznai ziuriu discovery ir ten amziais matuoja pedom, tai kol galiu isivaizduoti ta ugi prireikia peda konvertuot i ~32cm ir po to dar daugint is ju pasakyto skaiciaus. Visa tai uztrunka…

  17. pushaz parašė:

    Nemesis – visiskai pritariu!!
    Kuo toliau,tuo juokingesnis sis saitas daros – ex games.lt kontingentas visur,isprusimo nulis,tik jieskojimas prie ko prisikabint ir isvadint kitus fanbojais,moderatoriai patys kelia gincus,nemenkas burelis idiotu (isdrysiu taip sakyt) sneka kad tik sneket,neduok dieve kitas nepritars ju \"nuomonei\",vaidina laido riterius,bet priejus reikalui turbut dingtu tas drasumas labai greit.
    Man labai istrige SB zodziai – \"cia mano saitas ir as darau ka noriu\"..manau pasako viska..
    Yra normaliu saitu,kur tokiu dalyku nevyksta – kur zmones supranta kad kiti turi kitokia nuomone ir vertina tai,o ne saiposi kaip mazvaikiai n00bai (nicku neminesiu,nes kai kurie turetu buti isbaninti vien uz ju \"nicku\" rasyma cia 😉 )
    Nebera prasmes cia daznai lankytis,ateini tik pasijuokt is tokiu kaip ciulpiantysis uz tai (suck4it) ir kitu \"expertu\"

  18. pozd parašė:

    zmones gyvenkime draugiskai ;D jo SB sikart nevietoj ir nelaiku rodo savo ragus del svaru.

  19. SB parašė:

    pushaz>Nusisneki kaip reikalas. Keista, matyt, yra tai, jog taip manau tikrai ne vienas. Tavo mineti zodziai isvis pacio sugalvoti. Taip nesu sakes, o jei taip, tai kur? As isvis uz portalus, kur butu tik naujienos ir apzvalgos, nieko daugiau, o nereiketu skaityt nesamoningu zinuciu ar nusisnekejimu, kaip tavo. Prisikabint cia nebent tu su nemesiu ir norit, kurie vaizduoja, jog nezino, kas yra svaras, o gal taip ir yra? Savo spejimu nereiksiu. Sokit nuo bangos, atsipalaiduokit, pamastykit ir nesilankykit cia, jei nenorit. Be jusu dvieju dar 14+k norinciu visad uzeit yra. As gerbiu ju nora uzeit, paskaityt apie IT ir galbut istreikst nuomone, ne nusisneket.

  20. nemesis parašė:

    Gerai buvo offtopicas, niekas ant nieko nepykstam. Dabar truputį į temą. SB manau kad neadekvatu lyginti lito – dolerio – euro santykio žinojimą ir svaro – kilogramo vien dėl to kad:
    1. lito – dolerio – euro kursą pasako ar parodo per kiekvienas žinias per kiekvieną televiziją.
    2. lito – dolerio – euro kursą parašo kasdien per rimtesnę spaudą. O internetinėje spaudoje bene tituliniame puslapyje šių valiutų kursai yra taipogi paskelbti.
    3. Doleris daug metų buvo pririštas prie lito, dabar prie euro ir tą patį eurą mes ketiname įsivesti, todėl šių valiutų santykiai tikrai plačiai naudojami ir žinomi Lietuvoje.

    O svaras kaip svorio matavino vienetas nėra nei tarpautinėje matavimo vienetų sistemoje(pastaba: Lietuva būtent ją naudoja), nei jis naudojamas Lietuvoje, nei mes jais matuoti svorį ketiname pradėti ateityje. Suma sumarum, mes turime įdomesnių laisvalaikio praleidimo būdų nei mokytis netarptautinių ir lietuvoje plačiai nenaudojamų svorio matavimo vienetų santykių.

  21. Tomas parašė:

    Pushaz, mes, aš, gerbiame narius, banas yra paskutinis dalykas kuriuom baudžiu tik už piktybišką kenkimą. Sukas idėjos apie kažkokią sistemą kuri šią problemą spręstų, problema viena tokios sistemos atrodo vaikiškai ir veikia vaikiškai.

    Dėl SB poelgio, sakė gi, kad to daugiau nedarys. Didybės reikalai sprendžiami ne čia.

    Į TEMĄ(pagaliau) Mielas daiktas, ypač dizaino atžvilgiu. Teko čiupinėt X seriją, malonu.

  22. Deft parašė:

    Pushaz, svetainė žmonių kurie ją kūrė taigi jie ir daro ką nori, nepatinka išeini, čia tas pats kas ateini pas žmones į svecius ir pradedi savo nuomones įrodynėt nobai išvadini, ir pizdavoji, tai ką tie šeimininkai darytų, spirtų per duris arba mandagiai išvarytų, taigi čia net keista jog tokių spyrių nėra, nes čia šiek tiek kitaip viskas, tačiau adminai per daug geranoriški, visi žino kaip tu čia ateini \"šneket, kad pašnekėt\" ir to nepaneigsi 🙂

  23. pozd parašė:

    db tepastebejau, bet SB isties respects. vienintelis jis mums naujienas ir teberaso.. kiti kazkur nusimuilino.

  24. Esthreel parašė:

    Tikiuosi tokios SB klaidos nebepasikartos, tikrai nekas matyt taip atmestinai atlikta darba. Copy paste google translate. Ir isvis zmones naujienas ne is pirsto lauziat, butu grazu saltinius pridet po straipsniu. Ne del to kad man ju reikia, bet kaip padekos zenkla zmogui kuris parase viska. Nes cia beveik vagyste kopint ir kredito neduot autoriui. Man ir teko ciupinet, nzn kazkoks pigus pasirode daigtas, plonas tai ziauriai, bet pats jausmas kai paiimi tai nepalyginsi su macbook air, ten jaucias daigtas, cia panasiau i pigia kopija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.