MSI R6870 HAWK su naujos kartos Twin Frozr aušintuvu

Garsi pagrindinių bei vaizdo plokščių gamintoja MSI nusprendė atnaujinti savo itin populiaraus VGA aušintuvo Twin Frozr dizainą, taigi taip gimsta trečioji aušinimo sprendimo karta nuo šiol žinoma Twin Frozr III vardu.

Pačią naujausią aušintuvo versiją MSI nusprendė sumontuoti ant Radeon 6870 vaizdo plokštės, kuri turėtų gauti oficialų R6870 HAWK pavadinimą. Tai pirmasis grafinis akseleratorius, kuris naudos mentės sraigto (angl. propeller blade) technologiją. Lyginant su įprastiniu standartiniu aušintuvu, Twin Frozr III sukeliamas oro srautas yra ~20% didesnis, o tai sumažina branduolio temperatūrą net 21C. Neaišku, kokią įtaką tokiam efektyvumui daro dviejuose 80mm skersmens ventiliatorių mentelėse padaryti grioveliai, tačiau MSI būtent šį aušintuvo evoliucijos bruožą labiausiai ir akcentuoja.

MSI inžinieriai sumontavo papildomą jungiklį, kurio pagalba Twin Frozr III aušintuvo sūkius galima nustatyti į pageidaujamą \“efektyvumo\“ arba \“tylos\“ rėžimus. Be abejonės, efektyvumo rėžimas labiausiai pasitarnaus žaidžiant ar kitaip apkraunant vaizdo plokštę, na, o tylus aušintuvo darbas nepamaišys žiūrint mėgstamą filmą.

MSI R6870 HAWK modelyje sumontuoti aukščiausios klasės Hi-C kondensatoriai bei induktoriai. Vietoje standartinės 4+1 fazių elektros tiekimo grandinės (angl. PWM) panaudota kur kas efektyvesnė ir spartinant daugiau žadanti 8+2 PWM sistema. Naudojant MSI sukurtą Afterburner programinę įrangą, galima keisti GPU/Memory bei VDDCI įtampas, na o prijungus įtampų svyravimo matuoklį į tam skirtus V-Check taškus galima stebėti įtampą realiu laiku.

8 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    sakykit ka norit bet MSI pradejo issidirbinet is vaizdo ploksciu su savo dizainu.. idomu tie ausinimo sparneliai labai efektyvus?:)

  2. Crunk parašė:

    Be abejonės, efektyvumo rėžimas labiausiai pasitarnaus žaidžiant ar kitaip akraunant vaizdo plokštę
    1 klaida radau

  3. daniukas21 parašė:

    tas jungiklis tai abejoju ar reikalyngas, su msi afterburner gali labai sauniai susireguliuoti 🙂

  4. jtd parašė:

    taip, afterburneris nepamainomas dalykas 🙂

  5. daniukas21 parašė:

    as abejoju ar del tu sparneliu, sukeliamas didesnis oros srautas 20 % didesnis nei pas tf II,jauciu ir apsisukimai didesni pas siuos ventiliatorius 🙂

  6. pushaz parašė:

    jei neklystu,Afterburneri kure tas pats ukrainietis kuris ir Riva Tuner kure,praktiskai Afterburner yra naujos kartos Riva,jei kas atsimenat,paskutine Riva 2.24 buvo netgo MSI ypatinga versija,MSI Overcklocking contest ar kazkas tokio..
    O kas liecia MSI – turejau 460 Hawk,tikrai gerai laiko temp,bet ar nebus persistenge sykart,kaip sakoma,kas nsugede-netaisyk
    Vienas minusas pas MSI – kad ir kokie \"mandrus\" ju cooleriai,bet didesniu ventiliatoriu jie nenori deti,kaip buvo 80mm taip ir tebera,o didesni ventikai kaip zinome turi dideli pranasuma – geresnis oro srautas ir tylesni.
    Dabar galiu palygint MSI coolerio dizaina su Gigabyte Wind Force – WF tikrai efektyvesnis,vien del savo didesniu ventiliatoriu

  7. jtd parašė:

    Manau nereikia varyt dievo i medi, temperatura laiko ir gerai

  8. daniukas21 parašė:

    kiek ziurejau tie wind force wentiliatriai ne pwm tai cia nlb gerai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.