Naujas AMD patentas: grafikos procesorius iš čipelių ir su aktyvios spartinančiosios atminties tiltu

Pastebėtas naujas AMD patentas, kuriame galime pamatyti, kaip ateityje grafikos procesoriuose bus naudojamos kelios čipelės. Kiek seniau matėme ir kitą AMD patentą, kuris irgi parodė kaip grafikos procesoriuose gali būti naudojamos čipelės. Tiesa, tada buvo naudojamas pasyvus tiltas, o naujame patente parodoma, kaip tai veiktų su aktyvios spartinančiosios atminties tiltu.

Naujame patente matome, kad trys čipelės (grafikos procesorių lustai) yra sujungti spartinančiosios atminties. Tai lyg duomenų greitkelis, kuris jungia visus tris lustus ir yra lyg L3 atmintis. Apie šią atmintį taip galime galvoti kaip apie RDNA 2 „Infinity Cache“. Tokia bendra spartinančiosios atminties posistemė leidžia lustams keistis ir sinchronizuoti duomenis kai tik to reikia. Taip pat ši atmintis sistemai pateikiama kaip bendra ir kūrėjams nereikia savo kodo pritaikyti trims lustams. Mes žinome, kad panaši koncepcija su „Zen“ procesoriais veikia puikiai, o kaip viskas veiks su grafika iš tikro pamatysime tik kažkada ateityje.

7 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Sakyčiau, kad būtų geras žingsnis, nes visai smagu turėti atsarginį GPU. Mane kažkada išgelbėjo i7 6700K iGPU, kai sugedo GPU, tai pasėdėjau su juo, kol atkeliavo nauja vaizdo plokštė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.