Nufotografuota RX 6000 serijos vaizdo plokštė, RDNA 2 palaikys AV1 kodeką

Vakar AMD oficialiai atskleidė RX 6000 serijos dizainą, o „JayzTwoCents“ mums parodė naujas vizualizacijas ir vieną realią nuotrauką.

Vaizdo plokštė su trimis ventiliatoriais užima tris vietas pagrindinėje plokštėje, tad tai turėtų būti naujas AMD flagmanas. Šią vaizdo plokštę visi geriau žino kaip „Big Navi“. „JayzTwoCents“ taip pat parodė tikrą šios vaizdo plokštės nuotrauką, tad galimai gamyba jau yra įsibėgėjusi. Labiausiai tikėtina, kad tai yra RX 6900 serijos dizainas.

„JayzTwoCents“ taip pat parodė labai panašaus dizaino vaizdo plokštę tik su dviem ventiliatoriais, kuri, panašu, irgi užima tris vietas pagrindinėje plokštėje ir turi dvi 8 kontaktų maitinimo jungtis. Tai turėtų būti RX 6700 arba RX 6800 serijos dizainas.

Jau paaiškėjo, kad būsimos RDNA 2 vaizdo plokštės palaikys AV1 kodeką techniniu lygiu, kaip ir „Ampere“ architektūra. Šis naujas kodekas leis 50 % padidinti video kokybę lyginant su H.264 ir 30 % lyginant su H.265 ir VP9. AV1 kodeką jau dabar palaiko „Chrome“ naršyklė.

AMD RDNA 2 vaizdo plokštes atskleis spalio 28 dieną.

25 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    labai gražios GPU. Nežinau kaip performins, bet dizainas tai tikrai 10/10

    • ToBeX parašė:

      Aš tai Jz2c pusėj, man nelimpa ta raudona, jei norėčiau raudonos gpu, pasiimčiau MSI
      Tokiais laikais gyvenam, kad užtektų difūzinio „vamzdelio“ ir pora rgb lempų savai spalvai pasirinkt.

      • kernelis parašė:

        Jz2c yra atvirai viesai pasakes per kazkuri video, jog yra NVIDIA fanbojus. Siulyciau maziau i jo pezalus demesi kreipti 😀

        • ToBeX parašė:

          Galima sakyt, kad aš irgi nvidia fanboy, nes esu turėjąs tik vieną AMD kortą 270x, bet greičiau aš price/performance fanboy 🙂 O dėl dizaino, „skonis ne brolis“ yra kam patinka, kam ne.

          • adex parašė:

            kaip galima buti uz price/performance ir nvidia vienu metu?

            • ToBeX parašė:

              adex, nuo tada, kai gauni daugiau fps, už tam tikrą sumą?
              Aišku iš pasirinkimo atkrenta toki variantai, kaip radeon 470, nes tiesiog fps negauni pakankamai, kad apskritai į ją žiūrėt.
              Kad ir dabar šiandien rinktumeisi kortą price/performance laimi Nvidia Su 1650ti prieš 590

              • ToBeX parašė:

                2070 vs 5700x irgi kaina ta pati, o nvidia, nors ir keliais %, bet laimi

                • kernelis parašė:

                  Laimi 2070S. 5700XT siaip turi geriausia price/perf, jeigu neziuret i galimas driver’iu bedas ar trukstamus fycerius.

                • ToBeX parašė:

                  Nu čia turbūt nuo laikotarpio kada su kokiais driveriais testuota buvo, nes aš kiek žiūrėjau, tai 2070 (ne S) laiminėjo prieš 5700xt ant 4-15%, o kaina buvo labai panaši 10~ skirtumu.
                  Pvz kai pirkau 270x vs 760, laiminėjo 270x, bet po metų laiko visa galva aukščiau buvo 760…

                • kernelis parašė:

                  Tai jo, dar ir nuo zaidimu set’o priklauso, bet siaip jei imti toki daug maz misru set’a, tai 5700XT price/perf siai dienai geresnis uz NVIDIA analogus:

                  https://youtu.be/gt9h5ckS_xo?t=804

                • SoTOP parašė:

                  Tobex kreivus testus žiūrėjai 270x vs 760. Priešingai greičiau viskas turėjo būti, išleidimo metu 760 buvo 10-15 procentų greitesnė, bet per laiką 270x kažkiek prisivijo, nors bendrai vis tiek 760 liko priekyje.

                • adex parašė:

                  399 ir 499 ne tas pats. del spartos tai 2070 pries 5700xt buvo tokia ,,sparti“ jog prisireike super modeliu ja pakeisti..

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Man tai svarbiausia, kad tyla ir gerai aušintų. Atrodo, kad ten visi į tuos komponentus spokso kaip į paveikslą. Taigi bus partnerių modelių, galima pirkti ką nori. Ne rusų laikai, kai nebuvo pasirinkimo.

        AMD svarbiausia yra padaryti normalų aušinimą, nes su savo reference dizainu pastoviai grybą pjauną, dėl ko gauna prastas pirmos dienos apžvalgas.

        • Povilas parašė:

          Man irgi, nes case po stalu 😀 bet kartais dizainas atspindi kokybe, ir ausinimo sprendimus. Nes ka dabar matau is sios amd tai panasi i vega 7, bet aisku arciau rtx 2000 serijos dizaino ausinimo. Na o tai ka iskepe jensenas su paskutine karta tai nustebino ir viska maciusius ( neskaitant 12 pin perejimo.. 😀 bet cia nebeda kai bus nauju psu standartas 12pin ) stai ka reiskia turet gerus inzinierius, o jei dar ausinimas pasitvirtins tai greiciausiai ateityje kitos kartos net custom modelius matysime kazka panasaus, gal net su 2 apverstais fanais.

          • gedz parašė:

            labai abejoju kad prigis tas nvidios „revoliucinis“ ausinimo dizainas. visu pirma del to sprendimo kainos. jei nvidia ruosiasi is savo pelno atimineti to ausinimo kaina, tai tegul. dar klausimas kiek tu „kastratu“ bus galima realiai isigyti, speju, kad jie bus tik bandytojams nusiusti 🙂

            • kernelis parašė:

              AIB partneriai irgi gali naudot brangu ausinima, tik atitinkamai kortos bus brangesnes.

              O siaip tas NVIDIA ausinimo sprendimas nera be niuansu – realiai jis tinkamiausias naudoti kai yra AIO ant CPU, ba kitaip karstas oras eis tiesiai ant CPU cooler’io.

              • Povilas parašė:

                Nu kaip, jeigu cpu statyti i antra plana zaidimuose, tai kad ir gaus siltesni ora, as nieko pries, cia jau kam labiau patinka, beje jeigu case virsuje fanai irgi neblogai, nes istrauks nuo gpu silta ora. Na bet cia velgi tame korpuse ir taip buna pakaite, tai realiai gali buti labai minimalus skirtumai.

                • kernelis parašė:

                  Nu kaip, tragedijos nera aisku. Prie standartinio GPU ausintuvo siltas oras finale irgi juda virsun. Cia labiau skirtumas yra silumos „tankyje“. Priklausomai koks case ir orinukas, tas NVIDIA desinys fan’as gali gan itensyvu karsto oro srauta mesti tiesiai i orinuko padavima. Nemanau, kad su stock’iniais CPU ten butu kokia problema, bet tie, kas su oru dar OC kazkoki daro tai gali pasijaust.

                  Aisku kai kalba eina apie high end kortas, tai turbut daug kas vistiek AIO naudos builduose. Kitas dalykas, AIB panasu kad bus standartiniai visi, tai koks skirtumas – dauguma AIB pirks variantus.

        • adex parašė:

          na gal ir ziuri, as net nenustebciau jeigu kazkas ziuredami i nvidia kortas ir anonizmu uzsiimtu.

  2. aiwaris parašė:

    NVIDIA ausinimo sprendimas yra istikro ypac oriniu ausintuvu kosmaras nes suknisa visa airflow del to jis yra visiska nesamone na nors man tai pox nes as nezadu niekad benaudoti orinio cpu ausintuvo 😀

  3. svabas2 parašė:

    dėl tos raudonos juostelės, tai su juodu markeriu galima užspalvint kam ten ardyt ir dažyt 🙂

  4. SarzzeR parašė:

    Kad ten reference korta, tad kai atsiras non-reference kortų, tada bus galima išsirinkti tą spalvą. Bent jau man, tai ta spalva nėra pirmoje vietoje, o raudoną galima lengviau pritaikyti, nei žalią. 😀

  5. 1Xtra parašė:

    O jus i GPU ziurite ar zaidimus, jei kompas po stalu tai… 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.