NVIDIA partnerių prašo surinkti RTX 4090 su išsilydžiusia 16 kontaktų jungtimi

Igor’sLAB“ praneša, kad NVIDIA pranešė visiems savo partneriams surinkti RTX 4090, kurių 16 kontaktų maitinimo jungtys išsilydė ir išsiųsti jas tiesiai į jų būstinę. NVIDIA aktyviau reaguoja į naujas maitinimo adapterių problemas, nes kai kuris RTX 4090 vaizdo plokštes nepataisomai sugedo keldamos pavojų naudotojams.

Natūralu, kad tai nėra geras ženklas NVIDIA, nes ant kiekvieno 4x 8 į 16 kontaktų maitinimo adapterio yra kompanijos logotipas. Atrodo, kad perkaitimo ir kai kuriais atvejais tirpstančios maitinimo jungties problema susijusi ir su NVIDIA partneriais, todėl šią problemą teko spręsti NVIDIA.

NVIDIA tik šį rytą pranešė visiems partneriams… Visas pažeistas vaizdo plokštes reikia siųsti tiesiai į būstinę gedimo analizei, tai pirmas kartas… Netgi prieš kelerius metus, kai 2080 Ti kilo problema su „Micron“ atmintimi, jie to nedarė.

– „Igor’sLAB“

„Igor’sLAB“ mano, kad ši problema kilo ne dėl stipraus maitinimo kabelio sulenkimo ir ne dėl rekomenduojamų naudojimo ciklų viršijimo. Problema gali kilti dėl paties maitinimo adapterio, kuris yra prastos kokybės.

NVIDIA patvirtino „The Verge“, kad aktyviai tiria šią problemą. Bendrovė jau pažadėjo pakeisti pirmąją vaizdo plokštę su išsilydžiusia 16 kontaktų jungtimi. Kitiems naudotojams nereikėtų nerimauti dėl sugedusios vaizdo plokštės pakeitimo, tačiau patartina atidžiau stebėti grafikos kortą žaidžiant.

Teigiama, kad adapterio konstrukcijoje gali būti trūkumų, kurie lemia išsilydimą. Klibantys kontaktai ir nesaugus litavimas gali būti priežastys, kodėl tiek daug adapterių kaista. Didžiausią susirūpinimą kelia pačios NVIDIA maitinimo adapteris, kitų prekės ženklų atstovams ši problema gali būti neaktuali.

Kodėl kyla problemų su NVIDIA 12VHPWR adapteriu:

  • Problema yra ne pati 12VHPWR jungtis ar pakartotinis prijungimas ir atjungimas.
  • Standartinius reikalavimus atitinkantys prekės ženklų gamintojų maitinimo kabeliai kol kas NĖRA paveikti.
  • Dabartinis problema yra pačios NVIDIA adapteris su 4x 8 kontaktų jungtimi, kurio prastesnė kokybė gali lemti gedimus ir jau sukėlė žalą atskirais atvejais.
  • Kiekvieno iš keturių 14AWG laidų padalijimas ant kiekvieno iš 6 kontaktų 12VHPWR adapterio jungtyje, lituojant juos ant daug per plonų tiltelių, yra pavojingas, nes laidų galai gali nutrūkti litavimo jungtyje (pvz., kelis kartus sulenkti ar pasukant laidus).
  • Lenkdami arba sukdami laidus tiesiai prie adapterio jungties, per daug spaudžiame lydmetalio jungtis ir tiltelius, todėl jie gali nutrūkti.
  • Vidinis tiltelis tarp kontaktų yra per plonas, kad kompensuotų keturias sujungtas 12 V linijas.
  • NVIDIA apie problemą jau buvo informuota iš anksto, be to, duomenis ir nuotraukas „be quiet!“ pateikė tiesiogiai mokslinių tyrimų ir plėtros skyriui.

7 Komentarai

  1. adex parašė:

    ,,tačiau patartina atidžiau stebėti grafikos kortą žaidžiant.“ na as zaisdamas noreciau koncentruotis i zaidima 😀

  2. EgidijusL parašė:

    https://youtu.be/-NGUov5Zb_0 jis Igorio postą pakomentavo ir pats užsimanė patestuoti

  3. newdiamond parašė:

    Corsair teikia type 4 kabelius. dvi jungtys i PSU, viena i GPU.
    Problem solved, kai kabelis padarytas normaliu budu…
    o ne N+1 kabeliu sulituota i viena vieta ir wow 600w approved…..

    Sutaupe vietos ant PCB…kuri ir taip vos ne dvigubai trumpesne nei radiatorius….

    kartais nebesupranti, ka jie tien R&D daro….

  4. Darbdavys parašė:

    Na kam reikia išradineti dvirati ten kur nereikia. Tiesiog naudot 8pin jungtis ir gerai, kaip AMD

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.