„nVidia“: AMD sukurtas nemokamas sprendimas nėra visavertis G-Sync atžvilgiu

CES 2014 parodoje pademonstravusi alternatyvą kompanijos „nVidia G-Sync“ technologijai AMD sulaukė komentaro iš žaliųjų stovyklos. „nVidia“ nesutinka, kad papildomų modulių išvengianti AMD sukurta kintamao skleistinės dažnio reguliavimo technologija gali būti sutapatinama su jų nuosavu sprendimu, dėja mokamu.

AMD teigimu, G-Sync atitinkančio sprendimo pilnam funkcionavimui nereikalingi jokie aparatiniai moduliai ar kita aparatinė įranga, taip išvengiant pirkėjams labai nenorimo investavimo į atitinkamą monitorių. Likusi nustebinta kompanijos AMD užsibrėžimu žaidėjų atžvilgiu, „nVidia“ atstovas Tom Petersen buvo įžvalgus ir pastebėjo, kad varžovų sukurta technologija buvo reprezentuojama pasitelkiant nešiojamą kompiuterį. Pasak „nVidia“, nešiojamų ir stacionarių kompiuterių monitorių skleistinės reguliavimo metodai yra skirtingi, todėl tai, ką pademonstravo AMD iš esmės tinka tik nešiojamiesiems. Pasitelkiant LVDS bei eDP standartus, pastariesiems būdingas kur kas artimesnis ryšys tarp ekrano ir vaizdo plokštės, nei stacionarių sistemų atveju, kurioms būdingos HDMI arba DisplayPort sąsajos ir papildomai integruotas kintamo mąstelio mikroschema. Petersen teigimu, šiuo metu tiesiog neegzistuoja kintamą skleistinės dažnį palaikantis lustas, ir būtent tai privertė kompaniją sukurti G-Sync modulį.

Tom Petersen papildomai pridūrė, kad šiuolaikinis DisplayPort standartas palaiko viską, ko reikia G-Sync, nereikalingi jokie modifikuoti signalą perduodantys kabeliai ar būtinybė dinaminio skleistinės dažnio aktyvavimui iškelti į paviršių tokį standartą, kaip VESA. Viskas ko reikia – tai DisplayPort ir paprastas išplėtimas, kuris leidžia kontroliuoti vblank intervalus.

1 Komentaras

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Ta nVidia irgi vimdo kaip ir intelis. Tik pinigus nori plėšti ir viskas. O viskas prasidėjo,jog kažkas padarė ekranų spartinimą "Lightboost" ir tiek. Tas priedėlis irgi lygtai ne nVidia darbas. Blurbuster svetainė jau prieš naujus metus turėjo Asus vg248qe su nVidia su G-Sync, bet vis delsia sekantį išsamesnį tyrimą patalpinti savo svetainėje. Taip pat gavo keletą G-Sync modulių konkursui, kur jau baigia išdalinti. Tai žodžiu vis neskelbia rezultatų palyginimo tarp Lightboost ir G-Sync. Turbūt nVidia jau bus "nupirkus" juos.
    Taip ir nesinori pereiti nuo AMD prie Intel ir nVidia dėl tokių pasipinigavimų iš nieko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.