„Oculus Go“ VR už 199 USD, pinga „Oculus Rift“

„Oculus“ pranešė, kad artimoje ateityje sulauksime masėms prieinamo virtualios realybės įrenginio „Oculus Go“. Šis, kai kurių funkcijų netekęs, prietaisas kainuos viso labo 199 JAV dolerių, tad laukiama didelio jo pupuliarumo. Jis neteko sekimo sensorių, nes tai buvo būtina norint sumažinti kainą, bet „Oculus Go“ tebeturi 2550 x 1440 raiškos ekraną, naujus lęšius ir 3D audio.

Planuojama, kad „Oculus Go“ į kūrėjų rankas pateks iki lapkričio mėnesio, o parduotuvėse atsiras kažkada 2018 metais.

Tuo pačiu „Oculus“ praneša, kad mažinama „Oculus Rift“ virtualios realybės prietaiso kaina. Nuo šiol ji bus 399 JAV doleriai.

18 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    na kaip visada bandys apgauti biski vartotojus.siulydami kastruotas versijas…o ne ieskodami vidiniu resursu…arba pradzioj stumti technologija pacia be pelno pradziai arba netgi truputi i minusa…gi FB gali sau tai leisti…

  2. xFiniti64 parašė:

    vr yra jau mires ir jau cia dvirutka isradineja. Kas turi rift tas zino. Ispradziu uzsidedi, ooo vau jee, po pusvalandzio ai, po valandos jau sedi prie 2d ekrano 😀 . Cia taspac likimas kaip ir 3D…

    • Minde parašė:

      mires del to, kad nera normaliu zaidimu ir programu. Noreciau koki filma su vr pasiziureti, kur dalyvauji kaip personazas stebetojas. Butu nerealu.

      • Stipena parašė:

        Iš praktikos pasakysiu kad ne, nebūtų nerealu. Pirmus kartus, patiktų, o toliau gryžtum prie seno gero įprasto filmo. Yra tokio tipo žaidimų-filmų kuriuose esi istorijos stebėtojas tai pasakysiu kad ne kažką.

        • Minde parašė:

          Ne, nu tu fruktas. As pats naudojausi daug kartu, kitaip tariant galiu naudotis kas diena. Tai trumpametraziniai filmukai man nerealus. Isijautimo levelis yra nepalyginamai didesnis. Kai nusiemi akinius ir matai ta pati vaizda per monitoriu, jis visiskai nejaudina ar nebaisus, bet kai uzsidedi ir koks peilis arteja link gerkles tikrai krupteli. Siaubiakai isvis butu neralus. Vienintelis dalykas, kad nera normaliu filmu. Zaidimai irgi riboti. Kitas dalykas yra juros liga, kur ten pvz kosmoso saudykleje pasivarcius sukasi galva.
          Mano patirtis sako priesinga dalyka: VR yra neralu, tik nera dabar su juo ka veikti. Plius juros liga. Plius zaidimai ribiniai. Pvz saudyti su joistiku yra viena, bet galetu valdikliai buti tikru ginklu pavidalu. Galetu buti ir sale speciali pagal kuria padarytas zaidimas. Tiksliau sale pagal zaidima kaip per paint ball’a, kur realios uztvaros sutaptu su zaidimo uztvarom. Reiktu dar geresnio ekrano, dar mazesnio velavimo. Ir tai butu nerealu. Valdiklis tikro ginklo pavidalu, kur pvz pirmo pasaulinio ginklas, kuri reikia pertaisyti su tikru nuleistuku. Tik velavimas turetu buti vos ne nulinis.

          Realiai VR eina ne to keliu. Jis tikrai turi kainuoti daug, nes turi buti nerealus, be jokiu minusu. Dabar ji bando piginti. Nieko, gal po 3-5 metu vel bus atgimimas su naujom technologijom.
          Taigi, mano patirtis kardinaliai kita.

          • Stipena parašė:

            Na matyt męs skirtingo požiūrio 🙂 Nes manęs tai visiškai neįtraukia, Dulkes renka HTC Vive pas mane spintoj 🙂 Bet šiaip labai geras daiktas norintiems numesti svorio, gerai pramankština. Pats VR headset neturi būti brangus iš esmės, problema yra žaidimo sukūrimo kaina ir atsiperkamumas, retas dev’as kuris kurs žaidimą kuris atneš tik nuostolius. Na o dėl šaudymo su joystick’u problema lengvai išsprendžiama, pvz dev’as išleidžia 3D modelį ginklo, o tau belieka tik jį atsispausdinti su kokiu pigiu 3D printeriu. Su mobilumu problema taipogi išsprendžiama, nes jau yra sukurtas wireless modulis HTC Vive, o toliau jau beliktų asmeninė dilema – iš kur gauti patalpas maždaug 15x15m. Mačiau kažkada tai porelė kūrė tokį tipo test žaidimą kuris generuoja kambarius taip kad tu vaikščiodamas erdvesnėje patalpoje niekad neatsitrenktum į sieną, tokiu atveju būtų išspręsta ir jūros liga. Jei rasiu linką papostinsiu.

            • Minde parašė:

              as maciau tokius prototipus, tk realiai nezaidziau, nes nera ju. Kaip praktika rodo, is gera malonuma zmones pasryzime gerai moketi. Man truksta geru akiniu, galetu buti dar mazesnis velavimo laikas ir t.t.
              Ir sunku diskutuoti, nes mano ziniom nera ne vieno pilno filmo, kur galetum ziureti normaliai su 3d akiniais.

              • Stipena parašė:

                Aš asmeniškai Vive vėlavimo laiko visai nejaučiu. Taip turbūt nėra nė vieno pilno filmo, iškyrus pr0n, ten jau ir 8K įsivažiavę 😀

                • DasMachine parašė:

                  Ir tai dar mazoka 🙂 360 laipsniu turi but apie 6500×3600. Kiek ziurejau esamu 360 klipu tai labai jauciasi kokybes trukumas.

                • Stipena parašė:

                  O 8K kartais ne 7680×4320? Ir tai taiko ne į 360, bet į 180 laipsnių video. Tai jai kaip ir gera raiška gaunasi tačiau Vive pats jau ryškiau dėl savo mažos rez ekranų to negeba atvaizduoti.

  3. marumbas parašė:

    Tikras VR bus, kai atsiguli patogiai savo lovoje, prijungi kabeli prie „savo“ jungties ir mintimis paspaudi mygtuka „Go“…

  4. Minde parašė:

    nezinau ar tuo keliu jie eina. Galetu isleisti super duper irengini, kad ir uz 2000 euru, nuo kurio butu super, kaip narkotikas.

  5. xFiniti64 parašė:

    Man tai patinka, kai cia pjausto pjuvenas, tie kurie neturi VR normalaus , o youtubei prisiziureja 😀 , turiu visus VR ir samsungo ant s8+, ir steamo, ir Vive, ir okuloso. Su visais ju pripanpasais zaidiziau. Nu tu gyvenime nezaisi mp zaidama su tais pricindalais, as su pele ar net xbox’o pultu susaudysiu kaip paskutini kopusta. Kad normaliai ta vr isvest, net 1080 ti nevalioja. Tu su vr pabandykl issedeti kokias 3 valandas. Ten kaskokius demo gali paziureti, su pricindalais pakrapstyti ir viskas, po geros valandos, vestibiulinis aparatas zmogaus pradeda nebeveikti, ir ta suda nosiemus noris tritaskiu i siuksline ismesti. Cia yra haipas, kaip buvo su 3D telikais, munikais ir tt. Ant vive isvis misos, nes kambario reikia dedukuoto, negana to kaip kaskoks pridurkas, uzsidejas vaiksciosi kambaryje, ka zmona pasakys, kaip vaikai apie tave galvos? Cia 12 metuku youtube herojaij tik svaiksta, oooo kaip nerelu. VR ateitis, yra medicinoje, treniruotese, pratybose ar pns, bet ne multimedijoje. O kur pagrindine problema, kai sale akiu, su padytkem, tau didziulis sviesos srautas, jau taip negana pasiziurejus visi vaikai su surikais sedi mokyklose nuo vsiu tv ir smartu, o tai su VR apaks isvis, apake bus. Ir isvis dabartiniai vr yra gaidzio gabalas su savo raiska, atrodo zvejaij tau ant galvos 5000 tinklu uzmete 😀 Cia jiems reik ne kainas musti, o raiksa didint iki 20k ir sukurt gpu kuris valiotu tokia raiska.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.