Pastebėtas „Alder Lake-S“ 16 branduolių inžinerinis pavyzdys

„Intel“ ruošiasi pasiūlyti daug įdomesnių procesorių nei „Rocket Lake-S“. Metų pabaigoje sulauksime „Alder Lake-S“ hibridinių procesorių, kurie priklausys 12-ai „Core“ procesorių šeimai. „Alder Lake-S“ procesoriai bus gaminamai naudojant 10 mm SuperFin litografiją ir savyje turės iki 8 didelių ir galingų branduolių, o taip pat iki 8 silpnesnių „Atom“ lygio branduolių.

Igor‘s Lab“ atskleidė „Alder Lake-S“ inžinerinį pavyzdį su 16 branduolių su 24 gijomis, kuris turi „Core-1800“ pavadinimą. Tai nėra oficialus pavadinimas, tad galutinė versija bus pavadinta kitaip. Dideli galingi branduoliai palaiko HTT, o mažieji ne, būtent dėl to procesorius turi 24, o ne 32 gijas. Inžinerinis pavyzdys turi tik 1,8 GHz bazinį dažnį, vėliau jis turėtų būti padidintas. Didžiųjų branduolių maksimalus turbo dažnis yra 4,6 GHz (vienam arba dviem branduoliams), 3-4 branduolių maksimalus dažnis yra 4,4 GHz, 5-6 branduliai galės pasiekti 4,2 GHz dažnį, o 7-8 branduolių didžiausias dažnis yra 4,0 GHz. Mažieji branduoliai turi 3,4 GHz turbo dažnį 1-4 branduoliams, o 5-8 branduolių turbo yra 3,0 GHz. Tai negalutiniai dažniai, tad iš prekybai skirtų procesorių galime tikėtis šiek tiek daugiau.

Kaip įprasta su esamais „Core“ procesoriais, taip ir su „Alder Lake-S“, matome 125 W TDP reitingą. PL2 (naudojant turbo režimą) limtas siekia 228 W, tad būsimi procesoriai nebus energetiškai efektyvūs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.