„Radeon RX 560“ debiutuoja oficialiai

Gan keista, kad tik dabar oficialiai išleidžiama „Radeon RX 560“ vaizdo plokštė. Keista, nes tai ne kas kita o pervadinta „Radeon RX 460“, tiesa, luste pagaliau įgalinti visi stream procesoriai.

„Radeon RX 560“ turi 1024 Stream procesorius, 64 TMUs ir 16 ROPs. Bazinis grafikos procesoriaus dažnis bus 1175 MHz, o boost režime kils iki 1275 MHz. Atminties posistemė susidarys iš 128 bit atminties kontrolerio ir 2 arba 4 GB atminties buferio. TBP (Typical Board Power) reitingas siek 80 W, tad šiom vaizdo plokštėms, ar bent daugumai, reiks papildomo maitinimo.

Gera žinia, kad „Radeon RX 560“ bus pigesnė nei RX 460 buvo išleidimo metu. Jos rekomenduojama kaina prasideda nuo 99 JAV dolerių.

11 Komentarai

  1. Minde parašė:

    2GB siais laikais…

    • newdiamond parašė:

      Tai negi bus zemo lygio plokste su 8 Gb
      Reikes paieskoti variantu RX460 to RX560, gal imanoma bus

    • adex parašė:

      as irgi noreciau pamatyti kaip ,,casual“ vaizdo plokste uzkrauta su 4 gb ar daugiau texturu dorojasi 😀
      jeigu kur ,,siais“ laikais ir yra fenomenas sioje vietoje, tai durciau tiesiu taikymu i 1060 3gb versija, sparta yra close enough 970 bet atminties gauna maziau puse gigo maziau nei pastaroji 😀

      • jokbon parašė:

        Pilnai pritariu del atminties apkrovos.
        As pastebejau kad plokste su 4gb veiks leciau jei ji bus apkrauta daugiau teksturu. Bet amd sia klaida istaise ir igalino daugiau procesoriu, taigi yra kam darbuotis. 2gb yra pigus triukas taupant procesoriu apkrova. Neuzkrauna teksturu reiskis daugiau fps WOW tai bent ‘galia’.
        Kiekviena kompanija taupo savaip ta texturu apkrova.
        amd daro software lygio patobulinimus, o geforce paprastai turi maziau atminties taigi zaidimai prisitaiko jos naudodami maziau.

        • adex parašė:

          na cia kazkaip keistai isvedziojai. nes atminties buferio dydis plokstes daugiau neapkrauna, bent jau juntamai. o stai vram bakas kartais gerai padeda is anksto uzkrauti texturas ir isvengti lago pvz sukiojant pale (dairantis) kokiame nors open world, kai su mezesniu baku vaizdo plokste yra priversta vis per naujo uzkraudineti texturas.
          ka as norejau pasakyti, tai kad paprasciausiai ta ,,casual“ plokste netemps tokiu nustatymu del savo silpnumo, prie kuriu butu reikalingas didelis bakas

          • jokbon parašė:

            Bako perkrova viena, o bako automatiniai pildymo nustatymai kita.
            Yra daug programu kurios to bako vidutine reiksme kelia auksciau pagal bako talpa.
            o kuo daugiau uzpildytas bakas tuo daugiau darbo tiem procesoriamas.

            • adex parašė:

              blogai manai jog shaderiai dirba su visomis uzloadintomis texturomis, dirba tik su tomis kurios rodomos tuo momentu. kalbant vaizdziau isivaizduok jog viename kambario gale yra kranas, kitame akvariumas ir tu turi uzduoti su puoduku prisemti pilna akvariuma vandens. ir yra 2 variantai, vienas kai tu pribegi prie krano, palauki kelias sekundes kol pribegs puodukas, tada begi ispili ir vel atbeges lauki kol pribegs. kitas variantas kai po kranu pakisi kazkokia talpa, kuria kranas nuolat pildo, o tu pribeges semi is tos talpos taip sutaupydamas laiko. shaderiu darbus tolygus tavo darbui nesioti puoduka su vandeniu, i kuri bet kuriuo atveju nepripilsi/neprisemsi daugiau nei telpa, jog tas darbas butu sunkesnis. tad darbas bus toks pat bet viskas vyks greiciau, nes tu turesi is kur pasisemti uzuot laukes kol uzloadins is krano

        • kernel_panikuoja parašė:

          FPS priklauso nuo driver’io, ir ypac nuo variklio/zaidimo kodo. Man dar neteko matyti, kad 4GB „numustu nasuma“ vietoje 2GB (kad labai pakeltu turbut irgi). Siaip is praktines puses 4GB geriau nei 2, nes daug zaidimu yra linke alloc’inti daugiau VRAM’o, nei jiems butina tuo metu. Taip jie taupo I/O operacijas kortos atzvilgiu, todel pavyzdziui, AMD tas protingas VEGA VRAM kontroleris teoriskai gali apgauti zaidimu koda ir taupyti RAM’a – bet cia kita tema.

          • G@m3r1s parašė:

            Pilnas „tube“ 4gb vram vs 2gb vram. Kaip kuriuose testuose netgi lagina 2gb o 4gb ne,nors vga vienodos .Kad 2gb butu geriau retas atvejis ir bus ten +1-3fps. O dazniausia geriau 4gb, o kartais net labai geriau,priklauso nuo game 🙂

  2. DasMachine parašė:

    Skytech sarasuose turi, sandeliuose dar ne. Yra ir 4gb https://s28.postimg.org/bqe3aubcd/rx560.png

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.