„Radeon RX 7900 XT“ gali būti tris kartus galingesnė už RX 6900 XT

Panašu, kad labai anksti prasideda gandų karuselė apie RDNA 3 architektūrą. Teigiama, kad būsimos vaizdo plokštės turės daug didesnę spartą nei esamos RDNA 2 grafikos kortos. Tai bus pasiekta naudojant čipelių dizainą, panašų dizainą AMD naudoja su „Ryzen“ procesoriais.

Tikimasi, kad būsimas AMD flagmanas, kurį dėl patogumo galime vadinti RX 7900 XT, turės maždaug tris kartus didesnę spartą už RX 6900 XT. Vaizdo plokštė turės dvi „Navi 31“ grafikos procesoriaus čipeles. Kiekvienoje iš jų bus 80 vykdomųjų vienetų. Šios dvi čipelės bus sujungtos su I/O lustu. Toks dizainas didina atsako laiką, kuris ypač svarbus vaizdo plokštėse, nes yra du lustai. Taip pat sunku paskirstyti darbus kiekvienam lustui atskirai. Visiems įdomu, kaip toks čipelių dizainas veiks realybėje, nes iššūkių labai daug.

Sekančios kartos grafikos produktai turėtų pasirodyti tik 2022 metų gale, o gal tik 2023 metų pradžioje, tad apie tai kalbėsime dar daug kartų.

9 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    3 kartus galingesnė, ar 300 kartų galingesnė – jokio skirtumo, nes turbūt matysim tas plokštes kaip ir 6000 seriją „matom“.

    • vycius9 parašė:

      jeigu tarp tų čipelių įstatys cryptofiltrą tai gal ir pamatysim..

      • Smirgelis parašė:

        Gi greit pereis ETH ant POS ir kasimas taps menkaverčiu reikalu, na nebent kažkas liks kasime shitcoinų, bet ROI bus ypač prastas, ko pasekoje beveik niekas nebepirks GPU kasti.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Taip, vasara viskas atslūgs iš mainerių pusės, nes kris pelningumas, bet ETH kasimas baigsis ne anksčiau kaip metų gale, o realiau, tik kitais metais. Kita problema, net maineriams nebeperkant (+ dar atsiras tas ETH filtras) visi gamintojai ir pardės priprato prie tokių kainų ir kol jos juntamai pradės mažėti praeis kažkiek laiko. Bent aš taip manau.

          • adex parašė:

            kazin ar gamintojai megaujasi tomis kainomis, na nebent nvidia specialius ,,no output edition’us“ parduoda ,,specifinemis“ kainomis. o grobuoniska kova del kainu prasideda kai vaizdo plokstes patenka i pirmus logistikos sandelius 😀

  2. BC00 parašė:

    Latency vaizdo plokštėse nėra kertinis dalykas kaip centriniuose procesoriuose. Tai gana akizvaizdžiai parodė tyrimas tarp RTX 3000 ir RX 6800. Radeon turi gerokai mažesnį latency, bet realybėje tai nevirsta persvara.

    • adex parašė:

      o kaip ten pas GPU yra del CU kiekio, ar nera taip jog maziau CU ir dvigubai didesnis daznis buna geriau nei 2x daugiau CU bet dvigubai mazesnis daznis? viskas prie tu paciu memory dazniu suprantama. kazkaip nerandu tokiu egzotiskai specifiniu testu niekur 😀

      • kernelis parašė:

        Tai labiau susije su tuo faktu, kad GPU yra sudarytas ne tik is CU, bet taip pat ir is kitu bloku (geometrijos procesoriaus, komandu procesoriaus ir pan.). Didinant dazni is esmes dideja visu bloku nasumas. Tuo tarpu didinant vien tik CU skaiciu kitos posistemes nesikeicia.

        Chiplet’ai prides vidinio GPU velinimo, bet taip pat kardinaliai padidins throughput’a. Turetu viskas but normaliai. Blogiausiu atveju prie zemu nustatymu atsiras kiek zemesnes max FPS lubos, kai kalba eina apie kelis simtus FPS.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.