„Samsung“ nebegamins LCD panelių, visas dėmesys bus skiriamas OLED ir QLED technologijoms

Pranešama, kad „Samsung Display“ padalinys planuoja nebegaminti LCD panelių. Gamybą ketinama sustabdyti 2020 metų pabaigoje. Šiuo metu dvi LCD gamyklos yra Kinijoje ir dar dvi Pietų Korėjoje. Jos palaipsniui pereis prie pažangesnių OLED ir QLED technologijų.

„Samsung“ sako, kad visi esami LCD užsakymai bus įvykdyti, o po to gamyba bus perorientuota į AMOLED ir QLED ekranų gamybą. Iš tikrųjų, QLED ekranai yra LCD panelių evoliucija. Juose naudojamas papildomas quantum dot sluoksnis ir pilnas LED apšvietimas. Tai reiškia, kad pirkdami būsimus „Samsung“ monitorius ar televizorius bus aišku, kad jie yra su QLED, o ne LCD penelėmis.

2 Komentarai

  1. Nuomone parašė:

    Tai rgb led (neva geresnis už oled) 55-65″ ekranų nebus? Na bus vis vien įdomu, ką samsungai su savo oled išspaus, galimai vienintelis gamintojas, kuris gaminsis paneles pats, o ne iš LG pirks.

  2. EgidijusL parašė:

    Jei ką, samsung dabar savo MicroLed vysto, QLED ir OLED geriausios savybės apjungta.
    Samsung jau nuo 2018 metų gal iki 65 colių nedėjo savų ekranų… Ir man 49 colių ekranas jau po 7mėn šešėlius metė iš apačios. Į garnatinį nevežiau dėl sporto, nes ir žalgiris tą sezoną gerai pasirodė. Nuvežiau, pakeitė visą panelę. Dabar pasibaigė 24mėn, liko 1metų (ar dviejų) papildoma, praėjo 7mėn ir vėl tie patys šešėliai. Kad aš pirkčiau samsung eko klasės įrenginį. xiaomi taip nesusišika kaip jie…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.