„Samsung“ pradeda gaminti GDDR6 atmintį

Puikios naujienos laukiantiems vaizdo plokščių su sekančios kartos GDDR6 atmintimi. Tiesa, atminties gamyba yra tik ankstyvoje stadijoje, tad realių vaizdo plokščių su šia atmintimi greitai nereikėtų laukti.

„Samsung“ praneša, kad GDDR6 atmintis turi dvigubai didesnį tankį nei dabar gaminama GDDR5 atmintis (16 Gb vs 8 Gb). Tai nulemta to, kad naujoji atmintis kepama naudojant 10 nm litografiją, o senoji pasitelkiant 20 nm. Dėka pažangesnio gamybos metodo turėtų sumažėti ir gamybos kaštai, apie 30 %. Naujoji atmintis bus ir energetiškai efektyvesnė, nes dirbs prie 1.35 V įtampos. GDDR5 reikia 1.55 V.

„Samsung“ naujoji atmintis yra tankesnė. Vienas atminties lustas bus 2 GB talpos. Su šia nauja atmintimi GTX 1080 turėtų 16 GB buferį. Dar pakilo ir GDDR6 dažnis, jis siekia 18 GHz. Tai leis vaizdo plokštėse su 256 bit atminties kontroleriu pasiekti 576 GB/s duomenų pralaidumą arba 864 GB/s su 384 bit atminties valdikliu.

6 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Įspūdingas greičio ir talpos šuolis.. Samsung tikrai nesnaudžia- turi greičiausią ir HBM2, ir GDDR6- nesvarbu kurios atminties link suks rinka, ir kurios atminties greičiau vyks tobulėjimas- abiem kryptimis jie apsidraudę ir stipriai pirmauja.
    Na tik dėl 10nm neesu tikras- Toms taip pat rašo ’10nm’, o techpowerup- ’10nm class’- kas paprastai pranešimuose reikšdavo bet ką kas 1Xnm, bet dar ne 10nm.

  2. Minde parašė:

    „„Samsung“ praneša, kad GDDR6 atmintis turi dvigubai didesnį tankį nei dabar gaminama GDDR5 atmintis (16 Gb vs 8 Gb). Tai nulemta to, kad naujoji atmintis kepama naudojant 10 nm litografiją, o senoji pasitelkiant 20 nm. “

    jei skaiciai butu realus, butu daugiau negu dvigubai didesne talpa. Tad tas 10nm koks realiai arciau 14 bus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.