„Samsung“ turi daugiau kaip 50 mln. neparduotų telefonų

Iš Korėjos pranešama, kad „Samsung“ turi per daug neparduotų telefonų. Telefonų atsargų sandėliuose iš tiesų yra daugiau nei 50 mln. Šios stulbinančios atsargos atsirado pas platintojus. Tai telefonai, kurie tiesiog stovi ir laukia, kol bus nupirkti, bet, matyt, jų nori per mažai žmonių. Teigiama, kad A serijos vidutinės klasės įrenginiai užima didžiulę dalį šių įstrigusių atsargų, tikriausiai todėl, kad jie nėra pakankamai patrauklūs, kad išskristų iš kitų telefonų.

Šiais metais „Samsung“ siekia į rinką pristatyti apie 270 mln. išmaniųjų telefonų, o 50 mln. sudaro 18 proc. šios sumos. Sveikas atsargų kiekis būtų 10 % arba mažiau, todėl šio pranešimo šaltiniai teigia, kad yra problema su šių sukauptų prietaisų paklausa.

Šių metų pradžioje „Samsung“ per mėnesį pagamindavo apie 20 mln. vienetų, tačiau gegužės mėn. šis skaičius sumažėjo iki maždaug 10 mln. Tai gali būti reakcija į tai, kad per daug vienetų įstrigo atsargose ir matoma maža paklausa. Mažesnė paklausa taip pat privertė „Samsung“ nuo balandžio iki gegužės mėn. 30-70 % sumažinti komponentų užsakymus iš tiekėjų.

23 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Tai va dėl ko Samsungas šika britvom ir telefonų gyvavimo ciklo gale visokius cashbakus ar dovanas siūlo, kad tik pirktų kas nors.

    • Ndx parašė:

      Cashback ne del to siulomas. Cashback yra trys priežastys:
      1. Apkvailinti vartotoją, kad patikėtų, jog jis nusipirko 800e vertes telefoną, bet sumokėjo mažiau nes dalis pinigų gryžo. Iš tiesų telefono vertė yra žymiai mažesnė nei pradinė kaina.
      2. Paieškoti durnių kurie praleis šitą programą, nemokės pasinaudoti ir t.t.
      3. Laikinai padidinti apyvartinių lėšų kiekį

  2. EscO parašė:

    jeigu labai norės parduoti tai kainą sumažins

  3. ojojoj parašė:

    As pvz laukiu A73 kada pasirodys pas mus rinkoje, nors jau keli menesiai azijoje jis paleistas, o kitur kazkodel ne.

    Kai naudoju Samsung telefona su 6,7 ekranu ir SD855, tai nelabai pas juos geresniu pasirinkimu yra skirtu musu rinkai butent su SD procu ir nemazesniu nei 6,7 ekranu.

  4. Frantisekas parašė:

    Nzn ka jie ten kur turi, bet zmona saviskio S22ultra 2 menesius lauke.

  5. nemesis parašė:

    Vienas pažįstamas keitė galaxy note 2 turbūt ~8 metus naudotą, tai A53 pasiėmė. Pradžioj pirko kur turėjo duot išmanų laikrodį dovanų, bet kai atnešė be laikrodžio nebeėmė, ir tada susirado ~50eur pigiau be dovanos. Gavosi apie 100EUR brangiau, nei koks xiaomi iš neaišku kur būtų, bet šiaip, reikia premti demokratiškas šalis geriau (tiek pvm lt palikti, o ne lenkijoj arba kinams), o ne vergų išnaudotojus ir komunistus…
    Dėl Apple juokavau kad jei jie užblokuos RU telefonus, įsigysiu pirmąkart iphoną, gal ne 13, gal su c gale bet Iphoną. Bet dabar galvoju kad reikia Samsungą gal pasiimti kai paskaičiau kad Samsung reikalauja pirmąkart įjungus telefoną naudoti tos šalies kortelę ir pirmą skambutį padaryti, o tai rusniams problemas jau kelia…

    • adex parašė:

      Kai kinu vergais naudojosi demokratai ten gamyklas sukise tai viskas ok buvo, bet vos tik kinija pradejo savo salies interesu ziureti ir augti ekonomiskai daug kas pradejo baisetis kaip tie komunistai su vergais taip nedemokratiskai elgiasi 😀

      • StrelokRTX parašė:

        Aš siūlau nemesiui sudeginti visus daiktus, kurie pagaminti Kinijoje, sugriauti namą jeigu jame statybinės medžiagos iš Rusijos ir Baltarusijos ar statytas tarybmečiu, atsisakyti mašinos, nes dalis kuro eina iš Rusijos ir eiti gyventi į mišką. Susapnuos geležinį vilką ir prikels nemesis Gedimino kalną, nes jau baigia nubėgti.

        • svabas2 parašė:

          tai dar DNR tyrimą atliks ir sužinos kad turi diktatoriškų tautų genu, ką tada nabagas darys

          • nemesis parašė:

            Šiaip jei manęs kas klausytų, bet niekas neklauso, net žuvytės akvariume, tai aš tikrai būčiau diktatorius. Visa laimė kad valdžios neturiu.

            O šiaip statistiniai genai mažai ką lemia, jei neinama į kraštutinumus kurie yra <1%. Aplinka manau lemia dešimtim kartų daugiau…

        • nemesis parašė:

          Na aš nesu toks kategoriškas kad kažką deginti, bet jei turėsiu galimybę pirkti ne China produktą, tai taip ir darysiu (Pradžiai lietuvišką, po to demokratiškos šalies ir USA draugų, dar po to jau kaip gyvenimas privers…). Seniau kažkaip nekreipdavau dėmesio, bet dabar galvoju kad kvailas buvau, nesupratau…

        • Nukainotas parašė:

          Pirmiau išnyks vatnikos nubėgusiom smegenim, negu Gedimino kalnas 🙂

    • zirnis parašė:

      Bent Lietuvoje samsung politika yra visiskas gaidys. Per savo akcija sena i nauja jie siule ikeisti senus telefonus, per pirma akcija ragus istume zmonems, kurie nusiunte senus telefonus, per kitas akcijas issikalinejo is zmoniu, kurie turi samsungus su ekrane isdegusiais vaizdais. Tema pie tai: https://uzdarbis.lt/t420268/apie-samsung-akcija-sena-i-nauja/

      Ir kas ironiskiausia, kai tu mini kazkokias dar demokratijas, kai pas mus ziniasklaidos atstovai atsisake rasyti apie samsung Lietuva nesamones, tik Malinausas yra pasnekejes, gerokai per daug naiviai ziuri i ta kontora. Dar prismink ju segregacine kainu politka salims toje pacioje ES rinkoje, kai UK, DE taike, taiko skirtinga kainodara https://www.15min.lt/verslas/naujiena/mokslas-it/kodel-identisku-telefonu-kainos-lietuvoje-ir-vokietijoje-skiriasi-simtais-euru-1290-763394

      Na ir is savo patirties galiu pridurti, kad naujam S8 per pusmeti nusmego baterija ir isdege ekrane vaizdas, LT garantinis jo neprieme, nes buvo pirktas UK, dugnas cia ju serviso lygio ir atsakomybes uz savo triperius telefonus..

      • SoTOP parašė:

        „Segregacinė“ kainų politika, bet straipsnis kurį pats įdėjai paneigia tavo spėjimą.

        Su keitimu seno į naują, vėlgi, ne Samsung reikia kaltinti, bet vietinius veikėjus.

        • zirnis parašė:

          suprask, kad vietiniai veikejai veikia pagal tai kaip numato gamintojas, tokio produkto prekyba, tai nera turgaus lygio varke. Ka ten seka pasakas apie akcijas is mazmenos kisenes yra nesamones, akcijos yra vykdomos is gamintojo kisenes.

          • SoTOP parašė:

            Lietuvoje maža rinka, Samsung neturi įtakos praktiškai tam kas vyksta, dėl to būtent ir gaunasi turgaus lygis, kur didmenininkai mėgsta išdirbinėti. Aš daug kartų esu sakęs kad butų gerai, jeigu koks rimtesnis tinklas iš vakarų ateitų į Baltijos šalis.

            • zirnis parašė:

              nu nekurk pasaku, didmenininkas budamas produkto distribiutoriumi dirba pagal tai kaip yra nurodyta produkto gamintojo. Tiesiog nebutu tokiu, kaip samsung Lietuva, jei tiesiog belekaip pirikupintu ju technika. Su ju zinia viskas vyksta, jie priziuri oficialiu distribiutoriu uzsakymus, pardavimus, turimus likucius, derina pardavimus, akcijas su mazmena. Cia tik neismanantiems stumia tas pasakas, kad nusikratyt atsakomybes.

            • newdiamond parašė:

              ka jus vadinate maza rinka.
              Rinka apribota kuo ? kitokiu oru ?
              yra emea regionas, yra baltic regionas (kas daznai priskiriama prie skandinavu)
              gal baikime ta posaki „maza rinka“, kai zmogus telefonu be problemu perkasi vokietijoje ar kur kitur eu…
              jeigu imone parduoda telefonu 10k daugiau vien del Lietuvos ? tai cia ka blogai ?
              kodel tada tokioj mazoj rinkoj vistiek turime kino teatrus ir net su premjerom ?

              • SoTOP parašė:

                Maža rinka reiškia, kad maža perkamoji galia. Žmonių kiekių ir jų pinigais ji apribota. Jeigu pas mus parduoda 10K su vidutine 300€ kaina, o pvz. Vokietijoje 500K ir 500€ vidutinė kaina, kuriai rinkai Samsung skirs daugiau dėmesio?
                Tavo komentaras apie kino teatrus užmušantis, gal perkaitai lauke.

      • nemesis parašė:

        „Ir kas ironiskiausia, kai tu mini kazkokias dar demokratijas, kai pas mus ziniasklaidos atstovai atsisake rasyti apie samsung Lietuva nesamones“
        Aš tai kažkaip paprasčiau žiūriu. Malinauskas parašė ir ką? Kalėjime sėdi, nunuodytas, Sibire, ar kas su juo? Va čia ir yra tikra demokratija, norėjo, parašė, ir nieko. Mes čia kalbam apie Samsung kad blogi dėl to, uzdarbis rašė ir ką? Krautis lagaminus visiems ir testamentą rašyt?

        O kad didieji nerašė, nu neįdomi tema, nei aš, nei iš mano aplinkinių rato nieko negirdėjo apie tai, negirdi ir negirdės ir neaktualu… Kiek liečia žmonių tas klausimas? Kelias dešimtis per visą Lietuvą? Apie tokio lygio problemas nerašo, arba rašo tik labai retai deja.

        Šiaip negražu jei viskas kaip ten parašyta teisybė, bet lazda turi du galus, yra ir geroji situacijos pusė, jei tai yra kritinis defektas dėl kurio reikia keisti ekraną, tai gal kai lieka dvi dienos garantijos reikia patikrinti ar pagal samsung sąlygas telefono ekrane yra šis defektas ir kreiptis dėl telefono keitimą nauju? Juk tai kritiškai didelis defektas ir skaičiuojam kad reikia keisti dėl jo ekraną…

        • zirnis parašė:

          žiniaskaida tiesiog nerašė, nes samsung yra reklamų užsakovai. Užtai ir negirdi žmonės apie tokius dalykus, nes net nerašo apie tai 😀

          Aplamai paėmus demokratinė valstybė be laisvos ir analitinės žiniasklaidos yra fake. Dalykas, kad jei tu domiesi įvairiomis sritimis, tai tikrai susirinksi daugiau informacijos ir turėsi bendresnį vaizdą, nei tau per rožinius nušviečia žiniasklaida rašydama suderintus ar užsakytus straipsnius..

          • nemesis parašė:

            Nelabai suprantu ką nori pasakyti. Kad LT, EU ir USA nėra demokratijos? O jos nėra nes kažkas pirstelėjo, o didžioji spauda atsisakė apie tai parašyti? Kiek asmeniškai tavo rato žmonių šita problema palietė? Vieną Lietuvoj palietė ir demokratijos nėra nes Delfi, 15 min, Lrytas nesutiko šito straipsnio kaip vedamojo įdėti?

            Jei tai, kas ten parašyta yra teisybė, išvis čia samsungas kastųsi kapą kai po 1.99 metų garantijos nueisi, parodysi kažką vos vos išdegusio ekrane (kažkoks gelsvas plėmukas mėlynam ekrane) ir tau telefoną pakeis nauju dėl to…

            Jei tikrai yra kaip parašė – samsung garbės nedaro, nepalaikau jų, bet galima apsukti į kitą pusę juk tai? Bet dėl to skambiai pareikšti kad čia visi nupirkti, LT, EU, USA nėra demokratijos – nu sorry. Sekantis etapas tada bus kad Putinas demokratiškai išrinktas į prezidentus rusnioj, ir demokratijos ten daugiau…

            Rusnioj už baltą A4 lapą parodytą 20 metų pasodinti gali. LT rašom ką norim ir nieko. Tai kurk savo „laisvą, demokratišką, analitinę spaudą“ pats. Kokios problemos?

  6. Darbdavys parašė:

    Galėtų geriau šiuos telefonus paaukoti Ukrainos žmonėms

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.