„SK Hynix“ pademonstravo GDDR6 atmintį

„SK Hynix“ pasirinko GTC 2017 renginį savo naujos GDDR6 atminties parodymui. Kompanija pateikė ne tik pirmojo lusto nuotrauką, bet ir specifikacijas. Jose sakoma, kad GDDR6 sparta net dvigubai lenkia mums įprastą GDDR5 atmintį. Atminties lustai galės būti 1 GB arba 2 GB talpos, o dažnis sieks iki 16 GHz. O tuo pačiu įtampa sumažinta nuo 1.5 V iki 1.35 V.

Jau seniau buvo pranešta, kad GDDR6 atmintis su naujos kartos vaizdo plokštėmis pasirodys 2018 metų pradžioje. Manoma, kad kalbama apie „nVidia Volta“. Pridursime, kad GDDR technologijos atmintis turi didelį pranašumą kainoje prieš HBM, o tuo pačiu tokius produktus yra tiesiog lengviau gaminti.

Paskaičiavus paprastai, jei GTX 1070 su 256 bit atminties kontroleriu dabar turinti 8 GHz GDDR5 atmintį gautų GDDR6 atmintį su 16 GHz dažniu, jos duomenų pralaidumas nuo 256 GB/s pakiltų iki 512 GB/s.

3 Komentarai

  1. Erne parašė:

    va kai isleis 2018 pradzioje , sitas kortas su gddr6 , tai dabartinius rx 480/580 gausite skelbimuose pirkti uz max 100 eu. nedaug siaip ir beliko cia puse meteliu 😉

    • neblogai parašė:

      Naują atmintį pirmas paprastai gauna kiek brangesnis segmentas, ji ir kainuoja daugiau. T.y., i pradžių ji naudojama ne piginimui, o plokščių greitinimui. Na o už kokių pusantrų metų €200 vaizdo plokštės su GDDR6 jau gal ir tikėtina.

  2. Mekis parašė:

    Tai jo, pirmiausiai koks titanas uz 1300 euru bus su ta atmintim. Visi tik youtubej gales seile varvint apzvalgas ziuredami…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.