Sklando gandai apie dvigubą GF110 vaizdo posistemį

Vaizdo posistemių plėtotoja nVidia netikėtai greitai pristatė naują GeForce GTX 500 seriją, kurioje kol kas karaliauja GTX 580 paremtas GF110 lustu, o naujausiuose pranešimuose teigiama, kad kompanija ruošia tokią dvigubą vaizdo plokštę.

nVidia labai nori susigrąžinti spartos karūną, kuri jau praktiškai metai priklauso AMD dvigalviam galiūnui AMD Radeon HD 5970. Šiais metais turėjęs pasirodyti kitas dvigalvis monstras, tai yra HD 6990, dar žinomas Antilles kodiniu vardu, turėjo įvirtinti AMD dominavimą, tačiau nVidia planuoja ką kitą.

Sakoma, kad neva nVidia yra pasiruošusi GTX 595 vaizdo posistemį pristatyti dar iki šių metų pabaigos, tačiau nusprendė išleidimą atidėti, nes tą patį padarė ir AMD. nVidia nori pažiūrėti, ką sugebės parodyti Antilles ir iš karto po to pristatyti savo produktą.

Specifikacijų kol kas nežinome nei apie vieną vaizdo plokštę. AMD Radeon HD 6990 neva turės 3840 „srovių“ procesorius ir 4GB GDDR5 darbinę atmintį, o nVidia GTX 595 3GB darbinę atmintį, po 1,5GB per vieną lustą, kai AMD atveju po 2GB per vieną lustą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.