ATP EarthDrive 2 GB flash atmintinė

ATP – atminties sprendimų gamintoja, kurios gaminamo ToughDrive atmintuko apžvalgą jau turėjote galimybę išvysti mūsų tinklapyje. Šiandien pristatome nemažiau įdomų produktą – 2 GB talpos atmintinę Earthdrive.

Turinys

Pakuotė ir žvilgsnis iš arčiau

Specifikacijos ir savybės

Programinė įranga

Testavimas

Išvados

Pakuotė ir žvilgsnis iš arčiau

Kitaip nei anksčiau apžvelgtą Toughdrive, EarthDrive radome normalioje mažmeniniam pardavimui skirtoje pakuotėje. Už permatomo plastiko įdėtas pats atmintukas ir kartonas su specifikacijomis bei kita informacija. Be to, pakuotėje yra ir nedidelis pakabukas, kurio pagalba atmintinę lengiau prisegti prie raktų ar kur nors kitur. Priekinėje pakuotės dalyje nedideliuose kvadratėliuose pavaizduotos pagrindinės gaminio savybės, o galinėje pusėje – specifikacijos.

Ko gero jau spėjote pamatyti, kad EarthDrive kur kas kompaktiškesnis už įprastas USB

atmintines (žemiau pateikiame jo dydžio palyginimą su Kingston DataTraveler 100). Kaip ir

Data Traveler, EarthDrive taip pat neturi dangtelio, o USB jungtis išlenda pastūmus

slankiklį. Nėra jokio dangtelio – nėra ir tikimybės jį pamesti.

Pati USB atmintinė pagaminta iš plastiko, tačiau ne iš įprastinio. ATP ne veltui šį gaminį pavadino EarthDrive. Pasak gamintojo, jų tikslas kuriant šį produktą buvo pagaminti jį kuo draugiškesnį aplinkai. Todėl EarthDrive korpusas yra sudarytas iš PLA polimerų, dėl ko jį galima labai lengvai perdirbti. O tai yra pakankamai neįprastas bei novatoriškas sprendimas.

Specifikacijos ir savybės

Be unikalaus gamybos proceso, EarthDrive gamyboje naudojama ir dar viena paprasta, tačiau gana įdomi technologija, su kuria supažindinome ToughDrive apžvalgoje. SIP (System-In-Packaging) technologija yra paprastas, bet efektyvus būdas padidinti gaminių atsparumą neigiamam aplinkos poveikiui – drėgmei, dulkėms ir smūgiams. Gamintojas tiesiog papildomai uždengia ir izoliuoja svarbiausias atmintinės vietas, tokias kaip atminties lustą ir mikrovaldiklį. Dėl to netgi toks, iš pirmo žvilgsnio gležnai atrodantis atmintukas yra atsparus vandeniui. Tiesa, kadangi jis nėra sandarus, į jo plyšius \“maudynių\“ metu pribėgo vandens, tačiau išdžiovinus atmintinė veikė lyg niekur nieko.

EarthDrive atmintines galima įsigyti 1, 2, 4 ir 8 GB talpos variantuose. Gamintojas teigia, jog atmintinė yra pilnai suderinamas su Windows Vista ReadyBoost technologija, leidžiančia pritrūkus darbinės atminties naudoti USB atmintinę kaip laikinąjį failų buferį. Kitas gamintojo pateikiamas specifikacijas galite pamatyti žemiau esančioje lentelėje.

Tarp specifikacijų nurodoma, jog atmintinė turi šviesos diodą, indikuojantį, kai į atmintinę ar iš jos perduodami duomenys. Vis dėlto, prijungus atmintinę jokio užsižiebiančio šviesos diodo nepastebėjau. Jokių duomenų apie galimą atmintinės spartą gamintojas nepateikia, tačiau tai nebėda, nes tuoj patys išsiaiškinsime, ką sugeba ši atmintinė.

Programinė įranga

USB atmintinėje jau randame įrašytą kompanijos įrangą. Be programos, skirtos atmintinės sužymėjimui ir padalijimui į skirsnius su galimybe juos apsaugoti slaptažodžiu ir šios programos vartotojo vadovu, čia randame ir Carry It Easy Plus programą. Deja, tai tėra bandomoji jos versija, veiksianti mėnesį. Carry it Easy paskirtis sinchronizuoti atmintinę su kompiuteriu. Programa gali perkelti Internet Explorer arFirefox žymes, Outlook įrašus į atmintinę ar iš jos, apsaugoti duomenis slaptažodžiu ar greitai perkelti failus. Programa gana patogi. Tiesa, už pilną jos versiją teks sumokėti beveik 25 eurus.

Testavimas

Atmintinės testavimui naudojome tokią pačią testavimo metodiką, kaip ir ToughDrive atmintinei. USB atmintinės spartai buvo panaudotos ATTO 2.34, HD Tach 3.0.4.0, IOMeter programos ir išbandyta, kiek laiko trunka smulkių bei stambių failų kopijavimas iš atmintinės ir į ją. Spartos palyginimui panaudojau nebrangią Kingston DataTraveler 100 2GB USB atmintinę bei jau anksčiau apžvelgtą ToughDrive Camo 2 GB. Bandymų kompiuterio specifikacijas pateikiame žemiau:

Rezultatai

Pirmiausiai – HD Tach linijinio nuskaitymo ir pasiekties laiko testas. Ir jis iš tiesų nuteikia optimistiškai. ATP EarthDrive nuskaitymo greitis siekia net 32.9 MB/s, o tai ženkliai daugiau už kitų dviejų teste dalyvaujančių atmintinių.

EarthDrive

ToughDrive

Data Traveler

Toliau – ATTO rezultatai. O jie patvirtina EarthDrive pranašumą. Ypač malonu matyti didelius duomenų blokų įrašymo greičius. Maksimalus įrašymo greitis siekia net ~ 24 MB/s. Smulkių duomenų blokų įrašymas taip pat nesukelia didesnių problemų atmintinei.

EarthDrive

ToughDrive

Data Traveler

Kadangi gamintojas teigia, jog atmintinė palaiko Vista Ready Boost, nusprendžiau patikrinti ir tai. Tam padėjo IOMeter programa, kurios pagalba reikėjo išsiaiškinti ar atmintinė sugeba 2.5 MB/s greičiu nuskaityti 4 KB duomenų blokus atsitiktine tvarka, bei 1.75 MB/s greičiu 512 KB dydžio blokus atsitiktine tvarka. Su šiuo testu atmintinė susitvarkė be jokių

problemų. Nuskaitymo greitis siekė 5.39 MB/s, o įrašymo -net 11.98 MB/s. Būtent 512 KB blokų įrašymas ir kelia daugiausiai problemų atmintinėms, ir dėl to jos negauna Ready Boost sertifikato, o štai EarthDrive įveikia barjerą su didžiule persvara.

Paskutinė testo dalis – realus failų kopijavimas iš ir atmintinę. Testo tikslas – išaiškinti, kaip atmintinei sekasi kopijuoti smulkius bei didelius failus. Į atmintines ir iš jų buvo kopijuotas 118 MB dydžio aplankas su 2771 smulkiu failu bei vienas 697 MB failas. Rezultatai pateikiami žemiau esančioje lentelėje.

Taip, ir čia EarthDrive pranašumas labai didelis, ypač smulkių failų įrašyme.

Išvados

Prisipažinsiu, tik paėmęs į ranką EarthDrive nesitikėjau iš jo labai gerų rezultatų. Turiu pripažinti, jog išankstinis nusistatymas buvo klaidingas. 32 MB/s nuskaitymo ir 24 MB/s įrašymo greičiai, ypatingai greitas darbas su smulkiais failais neverčia abejoti atmintinės sparta. Be abejo, atmintinė kainuoja kiek brangiau nei įprastos USB atmintinės (~23 JAV dolerius už 2 GB variantą), tačiau jei ieškote kompaktiškos, greitos ir pakankamai tvirtos atmintinės, EarthDrive tikrai turėtų atsidurti galimų pirkinių sąraše.

Dėkojame ATP už suteiktą galimybę išbandyti šį gaminį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.