VIZO ventiliatorių apžvalga

Sveiki Technews skaitytojai! Kur buvus, kur nebuvus pas jus atkeliauja nauja apžvalga. Tyla, kaip žinia, yra nuostabus dalykas, o ypač kai tai susije su kompiuterio darbu. Šiandien apžvelgiame du tylumu pasižyminčius „apynaujus” VIZO produktus: magnetinius korpuso aušintuvus Vizo Freezer ir Vizo Super Muffle.

Apie VIZO

Pakuotė ir komplektacija

Specifikacijos

Testavimas

Išvados ir pliusai/minusai

Apie VIZO

VIZO Technology Corporation buvo įkurta dar 1992 metais Taivane ir šiuo metu yra viena iš pirmaujančių pasaulinės kompiuterinių komponentų gamybos įmonių pasaulyje. VIZO sugebėjo prasimušti į pasaulinę rinką ir šiuo metu mes galime matyti jų gaminius.

Pakuotė ir komplektacija

Pakuotės panašios – kartoninės, nedidelės, paprasto, tačiau gražaus dizaino. VIZO Freezer įpakavimas juodas su mėlynu, o Super Muffle pilkas su žaliu. Abiejų aušintuvų galinėje pakuotės pusėje randame visą reikaling1 informaciją apie aušintuvus (specifikacijas, pakuotės turinius ir t.t.) ir kaip gi, be keletos savo gaminį pagiriančiu žodelių. Ventiliatoriai yra standartiniai todėl didelių sunkumų juos montuojant neturėtų kilti. Tačiau autoriai galėjo nepatingėti ir išspausdinti bent trumputę instrukciją tiems, kurie visiškai nesigaudo technikoje.



Atidarę abi pakuotes randame identiškus komplektus: aušintuvus, maišelį su varžtais (4 vientai ir nei vieno atsarginio), ir laidą sujungimui. Pastarieji du nuotraukose neužfiksuoti. Priešingai nei Gelid aušintuvai, Vizo nesuteikia jokios garantijos.



Testavimas

Kimbam prie darbo ir pradedam testuoti aušintuvus. Pirmiausia apkrauname procesorių ir žiurim ką turim: mano senuko procesorus apkraunamas 100 procentų, o jų temperatūra pakyla iki 50 laipsnių. Pirmiausia pradedam testuoti su Freezeriu. Temperatūra nukrenta iki 43 laipsnių. Super muffle sekėsi ne taip gerai, tačiau rezultatai nenuvylė ir temperatūra nukrito iki 44 laipsnių. Sekančią dieną testavau temperatūrą dėžėje. Pirmiausia testuojant be įjungtų aušintuvų, temepratūra šoktelėjo iki 37 laipsnių. Super Muffle buvo pirmasis stojas į kovą prieš temperatūrą. Po trisdešimties minučių temperatūra nukrito iki 31 laipsnio. VIZO Freezer sekėsi kiek geriau. Temperatūra stabiliai laikėsi 30 laipsnių.



Specifikacijos

Išvados ir pliusai/minusai

VIZO Super Muffle – išsiskyrė savo tyliu darbu. Kaip skelbia VIZO, Super Muffle dirba tyliau negu 17 dBA. Tiem kurie skaičiuoja kiekviena centą, turėtu patikti ypač mažos šio aušintuvo elektros sąnaudos.

VIZO Freezer – visada buvo vienu žingsneliu priekyje. Dirba kiek garsiau – autorių teigimu nuo 20 iki 34,5 dBA. Tačiau automatinė aušintuvo greičio kontrolė galutinai nulemia šio aušintuvo pranašumą.



Pliusai:

– Tyla

– Efektyvumas

– Nekaupia daug dulkių

Trūkumai:

– Nėra anti-vibracinių varžtų.

Šių aušintuvų kainos yra atitinkamai 5 doleriai už Super Muffle ir 6 doleriai už Freezer.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.