ASUS bandymas reabilituotis: ROG Fusion II 500 headset’as

Patirtis klausantis

ROG Fusion II 500 valdymas yra surištas su ASUS „Armoury Crate“ programiniu įrankiu. Jungiant įprastu 3,5 mm laidu valdyti ausinių negalima. Gera žinia ta, kad ausinių garso stiprumo ratukas yra susietas su „Windows“ garsu. Vartotojui leidžiama rinktis iš keletos skambėjimo profilių, taip pat yra atskiras ekvalaizeris, bass boost funkcija. Standartinis režimas – flat. Įdomu, kad su music profiliu aktyvuojamas ir 7.1 garsas ir reverb. Tokių savybių įjungimas nėra priimtinas siekiant kuo originaliam įrašui artimesnio skambėjimo, todėl mūsų pirminiu pasirinkimu lieka flat profilis. Ir jis stebėtinai geras.

Skambėjimo braižas nuo ROG Theta Electret headset’o skiriasi kardinaliai. ASUS nebelipa antrą kartą ant to pačio grėblio siūlydama anemiškai skambančių ausinių. Pagal braižą ROG Fusion II 500 yra šiek tiek atgal orientuotas headset’as, su nežymiai paryškintais žemais. Pastarieji skamba sodriai, neužgožiant likusios dažnių juostos, nors neutralaus skambėjimo ausinėmis ROG Fusion II 500 vadinti negalima. Bosu neturtinguose muzikos takeliuose vidutinė ir aukčiausia juostos gražiai atskirtos, tačiau nereikia tikėtis instrumentų separacijos ir krikštolinio aukštųjų detalumo. Tačiau kalbant uždarų headset’ų lygmenyje, ROG Fusion II 500 stebina balansu ir bendra šilta reprodukcija. Dar viena sritis, kurioje ASUS headset’as pranoksta lūkesčius, tai garsų pozicionavimas erdvėje. Ne kiekvienam muzikos klausytojui reikia plataus soundstage, tačiau žaidėjams paprastai tai yra reikalinga ypatybė, leidžianti tiksliau nustatyti garso šaltinio kryptį. Žaidžiant „Metro Exodus“ soundstage buvo pastebimas. Sunku pasakyti, ar soundstage taip stipriai išreikštas, ar 7.1 implementacija nėra tobula, tačiau viską, ką padaro erdvinio garso (surround) aktyvacija, tai pašvelnina žemus dažnius ir į viršų iškelia aukštus atidengiant šiek tiek daugiau detalių. Tai tikrai neduoda aiškaus efekto ir paversti pranašumu kovos lauke labai sudėtinga. Lankelis ir kaušeliai siūlo vidutinio stiprumo prispaudimą prie galvos, net ir po ilgesnio laikotarpio nesukeliant pastebimo diskomforto.

4 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Gal kas turite CORSAIR VIRTUOSO XT? Kokia naudojimo patirtis butu idomu suzinoti

    • ziogzzz parašė:

      As bandes blackshark v2, corsair hs80, bai hyperx cloud II wireless, tai hyperx cloud vienareiksmiskai laimejo tiek kokybe, komfortu. As truputi audiofilas, tai gerai atskiriu prastus garsiakalbius kaip pvz razer, ten jie toki distorting turi, kad baisu, corsair geriau buvo, bet Hyper bent jau koses su garsu nepadaro. Pasirinkimas labai lengvas hyper xcloudII wireless!

    • BC00 parašė:

      XT lyg yra su Dolby Atmos. Daugiau pernelyg niekuo nesiskiria nuo paprastų Virtuoso, kurias esame anksčiau esame apžvelgę.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.