„Corsair iCUE H150i Elite Capellix“: išskirtinis vien RGB ar ir aušinimo efektyvumu?

Žvilgsnis iš arčiau, specifikacijos

Kaip ir prideda premium segmento produktui, montavimo reikmenys skirtingiems lizdams yra paskirstyti po atskirus maišelius. Tarp priedų randame baltą papildomą dangtelį CPU blokui, jam pritvirtinti skirtą šešiakampį raktą ir push pull konfigūracijai reikalingus varžtus.

Pavadinime esantis H150 žymėjimas reiškia, kad turime 360 mm tipo radiatorių, kuris standartiškai yra pagamintas iš aliuminio. Radiatoriaus ilgis beveik 400 mm. Svoris su ventiliatoriais neviršija 1600 gramų – „Corsair“ AIO sistema yra lengvesnė už atitinkamą „ARCTIC Liquid Freezer II“ sistemą. To priežastį nesunku surasti. „Corsair“ pasirinkto radiatoriaus storis 27 mm, kuomet ARCTIC storis 38 mm. Kol kas „Corsair“ kliaunasi būtent tokio storio radiatoriais. Dizaino atžvilgiu radiatorius turi agresyvumo, kaip stačiais kampais užbaigti galai. Abipus esantys blizgūs „Corsair“ logotipai įneša premium produkto pojūtį.

Radiatoriuje yra tik 11-a šilumos vamzdelių, t.y. vienu mažiau nei turėjo H150i Pro, kuris taip pat naudojo 360 mm radiatorių. Vidiniuose radiatoriaus šonuose vamzdelių nėra, todėl kraštinės aliuminio vijos tiesiogiai liečiasi su korpusu. Panašu, kad kokybės kontrolė tikrai egzistuoja – nepastebėjome nei vienos stipriau sulankstytos apvijos. Apvijų išdėstymo tankumas standartinis. Kol kas neįprastai didelius tarpus aptikome tik „ARCTIC Liquid Freezer II“ radiatoriuje.

Tiek inlet, tiek outlet portai su radiatoriumi susieti neatjungiamomis jungtimis, kurios sutvirtintos metaliniu vamzdeliu. Nailonines rankoves turinčių žarnelių ilgis siekia 400 mm. Žarnelės yra labai lanksčios, bet tuo pačiu ir itin plonos. Deja, diametras nėra žinomas.

Į CPU bloko šoną žarnelės patenka kampinėmis jungtimis. Žarnelių judėjimo kampas standartiniai 90 laipsnių. Apžvelgiant „NZXT Kraken X63“ jau esame patyrę, kad toks sprendimas negarantuoja pilno suderinamumo su arčiausiai CPU lizdo esančiu DIMM lizdu – galimas kontaktas tarp žarnelių bei atminties modulio ir tuo pačiu mechaninis laužimas. CPU blokas yra aukštas (54 mm) ir turi užpildymo portą, kas labai palengvina skysčio papildymo procedūrą. Blokas neatrodo pagamintas pigiai – didesnė jo dalis pagaminta iš metalo.

Iš plastikinės dalies išeina du kabeliai: 3-pin jungiamas į CPU_FAN lizdą, o daugiapluoštis į „iCUE Commander Core“ valdiklį.

Ant viršutinės bloko dalies – blizgus aštuonkampis dangtelis. Pasinaudojus komplektacijoje esančiu šešiakampiu atsuktuvu (pastarasis pagamintas tikrai pigiai ir atrodo netrukus sulūš) juodos spalvos dangtelį galima pasikeisti į baltą. Po dangteliu 33 „Capellix“ diodus, kurie padalinti į 21 pašvietimo zoną.

Varinis pagrindas (65 mm x 65 mm) yra šiek tiek išgaubtas. Virš jo esanti šalčio plokštelė yra pagaminta pagal micro-skived technologiją. Termo pastos sluoksnis jau užteptas ant pagrindo, kurio apdirbimo kokybė niekuo neišsiskiria.

„iCUE Commander Core“ valdiklis yra maitinamas per SATA kabelį, o duomenys siunčiami USB 2.0 pagalba. Vienoje valdiklio pusėje 6x 4-pin ventiliatorių valdymo lizdai, kitoje 6x adresatinės RGB jungtys. Nors jos yra 4 kontaktų vietoje 3 (populiariausias sprendimas), tačiau šios jungtys nėra patentuotos „Corsair“ kompanijos. Tai reiškia, kad su bet kokiais atitinkamais kabeliais prie „Commander Core“ galima jungti ne „Corsair“ ventiliatorius ir juos valdyti su iCUE. Greičiausiai visgi su kažkokiais apribojimais.

„Corsair“ parinko ML serijos, 120 mm skersmens, ventiliatorius. Juose integruoti guoliai paremti magnetinės levitacijos metodu ir veikia elektromagnetinės suspensijos principu. Tai reiškia, kad guolį sudarančios judančios detalės viena su kita nesiliečia, užtikrinant mažiausią įmanomą mechaninį dėvėjimąsi. „Corsair“ nurodo, kad ventiliatorių sukimosi diapazonas 400-2400 RPM. Septynios mentelės sukuria 75 CFM oro srautą ir net 4,2 mm/H2O statinį slėgį. Triukšmo lygis kinta 10 – 37 dBA lange.  „Corsair“ padidino LED diodų skaičių nuo 4 iki 8, tačiau tai ne „Capellix“ LED diodai, kurie integruoti tik į CPU bloką. PWM ir ARGB kabeliai yra atskirti, o antivibracinės priemonės liko nepanaudotos.

 

Specifikacijos

Radiatoriaus tipas 360 mm
Radiatoriaus išmatavimai 397 x 120 x 27
TDP reitingas
?
Metalas, iš kurio pagamintas radiatorius Aliuminis
Radiatoriaus užraktai metaliniai (neatsukami)
Pompos sūkiai ~2600 RPM
Žarnelių ilgis 400 mm
Vandens bloko užraktai metaliniai (neatsukami)
Atskiras užpildymo portas
+
Pridėtų ventiliatorių skaičius 3
Ventiliatorių skersmuo 120 mm
Ventiliatorių specifikacijos 400 – 2400 RPM

75 CFM

4,2 mm/H2O

10-37 dBA

Maksimalus ventiliatorių skaičius 6
Integruotas ventiliatorių valdiklis
Ventiliatorių valdymas programiniu būdu +
Palaikomi lizdai LGA 115x, LGA 1200, LGA 1336, LGA 2011(-3), LGA 2066, AM2(+), AM3(+), AM4, FM1, FM2(+), TR4, sTRX4, SP3
RGB palaikymas +
Garantinis terminas 60 mėn
Kaina (MSRP) 190 €

 

1 Komentaras

  1. ToBeX parašė:

    Verta visų pinigų vien dėl lempučių, žmonės, juk Kalėdos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.