Duetas: „Asus ROG Strix Z390-E Gaming“ ir „Corsair Vengeance RGB PRO“

„Corsair Vengeance RGB PRO“

„Vengeance RGB PRO“ DDR4 moduliai yra naujausias „Vengeance“ šeimos papildymas. Dabar ši šeima sudaryta iš LPX, LED, RGB ir RGB PRO serijų. Pagal technines charakteristikas RGB PRO niekur neišsiplėtė. Dažnio ir talpos langai išliko tie patys, kaip RGB serijos. Kalbame apie pirkėjui suteiktą galimybę rinktis tarp 2666 MHz – 4266 MHz ir 16 GB – 128 GB rinkinių. Radiatoriaus spalvų gama taip pat nepasikeitė – pasirinkimas tarp juodos ir baltos. Taigi kas pasikeitė? Pasižiūrėkime į naujausius „Corsair“ modulius iš arčiau.

Pasikeitė dėžutės estetika, tačiau iš esmės informacijos žymėjimas ir pateikimas išliko tas pats. Komplektacija irgi niekuo nepasipildė – tiesiog vieni DDR4 moduliai ir nieko daugiau.

Skirtingai nei „Vengeance RGB“, kurie buvo baltos spalvos, mums papuola juodas RGB PRO rinkinys, sudarytas iš dviejų 8 GB (viso 16 GB) talpos lazdelių, dirbančių 4000 MHz dažniu. Labai aiškiai esame arčiau topinio 4266 MHz nei 2666 MHz rinkinio ir spartinimo dėka pabandysime priartėti dar arčiau. Kažkokio premium pojūčio modulis nesuteikia, nes jo svoris iš esmės identiškas RGB moduliui. Abu moduliai sveria beveik po 60 gramų. Iš tikrųjų RGB ir RGB PRO yra vienas į kitą labai panašūs, nors galėtų atrodyti kitaip dėl susidariusio spalvų skirtumo. Ant vienos radiatoriaus pusės produkto pavadinimas (RGB PRO sulaukia dar ir prierašo „Corsair“), o kitoje lipdukas su svarbiausiomos specifikacijomis, įskaitant dažnį, vėlinimo laikus bei darbinę įtampą. Manome, kad prieš tai „Corsair“ moduliams galiojęs identifikavimas niekur nedingo ir 4.31 versija rodo, kad moduliai sudaryti iš „Samsung“ pagamintų B-die lustų.

Tai patvirtina Thaiphoon Burner įrankis. Moduliai yra single rank tipo. Vieninteliame XMP 2.0 profilyje yra koduotas 4000 MHz dažnis su 19(CL) – 23(tRCD) – 23(tRP) – 45(tRAS) vėlinimo laikais. Darbinė įtampa palikta standartinė, t.y. 1,35 V.

Iš aliuminio pagamintą radiatorių dabar galima vadinti monolitiniu, nes RGB PRO neteko viršutinio dangtelio. Nuėmę nuo RGB modulio minėtą radiatorių suprasime visą minėtą tarpusavio panašumą. Panašu, kad „Corsair“ pašalino centre esantį baltą intarpą ir radiatoriaus viršutinėje dalyje papildomai priruošė mažyčių perforacijų, pro kurias sklis RGB pašvietimas.

Galima manyti, kad norėdama kompensuoti sumažėjusį radiatoriaus paviršiaus plotą „Corsair“ nusprendė radiatorių šiek tiek paaukštinti. Bendras modulio aukštis siekia nebe 49 mm, 51,4 mm. Galbūt tam įtaką padarė ir kiek aukštesnė pati montažinė plokštė. Bet kokiu atveju RGB PRO toli gražu nėra žemiausi RGB pašvietimą palaikantys moduliai. Greičiau vieni aukščiausių, o gal net patys aukščiausi. Kiek RGB diodų turi tarp radiatorių įsprausta matinė juostelė nežinome, tačiau galbūt tai išsiaiškinsime jeigu programinė įranga leis keisti atskirą zonų pašvietimą. Ant juostelės nėra jokių žymių, tačiau ji pati turi keletą išilginių rėžių – bus įdomu pamatyti, kokį vizualinį efektą tai duoda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.