Antrasis „Fractal Design“ bandymas: „Celsius S36“ AIO sistema

Rezultatai

Pirmiausiai „Celsius S36“ išbandėme naudojant PWM režimą, kuris atitinka tai, kas nustatyta CPU_FAN valdymo grafoje UEFI BIOS aplinkoje. Mūsų atveju ten nustatyti maksimalūs ventiliatorių sūkiai, atitinkantys ~2000 RPM. „CPUID Hardware Monitor Pro“ rodo pompos sūkius, kurie taip pat maksimalūs (~3000 RPM).

PWM (100 % pump/fans)

Auto režimas duoda netikėtus rezultatus, kuomet po tų pačių 7 minučių apkrovos su „Prime95“ spartinto i7-6700K temperatūra padidėja nuo 82 iki 95 °C ir toliau tęsiant testą būtų pasiekusi kritinę 100 °C atžymą. Nepaisant aukštos temperatūros CPUID rodo, kad „Celsius S36“ pompa dirba lėčiausiais galimais sūkiais (~2000 RPM), o bendras negirdimas visos sistemos darbas sako, jog Dynamic X2 GP12 ventiliatoriai taip pat vos kruta (~500 RPM). Kyla natūralus klausimas, kodėl „Celsius S36“ taip elgiasi jei procesorius beveik atsiduria ant perkaitimo ribos? Auto režimu tiek pompos, tiek ventiliatorių sūkių kontroliavimas vyksta pagal skysčio temperatūrą. 5-os kartos „Asetek“ sistemose, tokiose kaip „Celsius S36“, cirkuliuojantis skystis pasižymi unikalia savybe, nepriklausomai nuo sąlygų, neįšilti daugiau 30 °C, todėl pompos/ventiliatorių sūkiai neintensyvinami. Tam, kad būtų pasiektas maksimalus aušinimo efektyvumas skystis privalo įkaisti beveik iki 55 °C.

Auto

Maksimaliai besidarbuojantis „Celsius S36“ bendroje lentelėje atsiduria šalia ne pirmos jaunystės jau nebegaminamo „NZXT Kraken X61“. Delta temperatūra su abiejomis sistemomis siekia 62 °C, tačiau „Celsius S36“ skleidžia gerokai mažesnį triukšmą (46,7 dBA vs 49 dBA). Lyginant su techniškai pranašesniu „Kelvin S36“, naujausias „Fractal Design“ produktas turi 2 °C efektyvumo pranašumą ir nedidelį ~0,4 dBA triukšmo deficitą, kuris atrodo logiškai, nes „Kelvin S36“ ventiliatorių maksimalūs sūkiai tik 1700 RPM. O štai gautos žemesnės temperatūros nustebino, ypač prisiminus varinę „Kelvin S36“ konstrukciją ir kone dvigubai daugiau skysčio galinčią išstumdyti pompą. Auto režimu „Celsius S36“ tampa praktiškai virtualiai negirdimas, todėl suteikia galimybę individualiai pasiklausyti pompos darbo. Jos garso užuomenas galima išgirsti tik sulaukus nakties, atjungus sisteminius ventiliatorius ir atidarius korpusą. Mažesnės „Corsair H110i GTX“ ir „NZTX Kraken X62“ sistemos pasilieka priekyje, tačiau „Celsius S36“ yra neginčyjamai tylesnis ir pagal efektyvumą/tylą rikiuojasi iškart už „ARCTIC Liquid Freezer 240“, atmetus vienintelį orinį „Noctua NH-D15S“ aušintuvą.

4 Komentarai

  1. lux parašė:

    Del garantijos: jei gamintojas suteikia ilgesne nei 2 metu garantija, o pardavejas ja sutrumpina iki minimalaus 2 metu termino, pasibaigus 2 metu terminui (pardavejo garantija), galima kreiptis tiesiai i gamintoja per likusi gamintojo garantijos termina. Pastebejau, kad Lietuvoje tai gana daznas reiskinys, nes pardavejai nera ipareigoti suteikti visos gamintojo garantijos, o tik minimalu 2 metu termina (netaikoma baterijoms ir kitiems greitai sudevimiems/suvartojamiems daiktams), taip apribodami savo administracine nasta.

  2. BC00 parašė:

    Tokia praktika tikrai dažna. Čia buvo Skytech atsakymas į užklausimą, kodėl 750 W FSP Hydro G gauna tik 24 mėn vietoj 60 mėn.
    „Valstybės įstatymai nustato tik tvarką ir minimalius laikotarpius. Mes šiuos blokus perkame iš tiekėjo kuris duoda jiems 24 mėn. garantijos laikotarpį.“
    Įtariu, kad tarp tiekėjo ir gamintojo būna atskira diskusija kokio ilgio garantiją suteikti. Pvz, NZXT produkcijai, įskaitant AIO sistemas, kurias irgi veža ACC, galėtų būti tik tie patys 24 mėn, bet duodami visi 60.

    • newdiamond parašė:

      nueikite i markit.lt ir pamatysite kiek tiekeju duoda skirtinga garantija….
      bet kas idomiausia, kad net lietuvoje buna vieni duoda pilna gamintojo, kiti tik daline…
      Taigi vartotojas daznai turi tik pasirinkti…ir mesti per borta tuos nasharnikus, kurie numeta 5 euru su bomzhine garantija.
      Kodel galutinis vartotojas turi terliotis su gamintoju kazkur aname pasaulio gale, kai sumoka uz prake didesnius pinigus….nes nera pigaus daikto su ilga garantija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.