Antrasis „Fractal Design“ bandymas: „Celsius S36“ AIO sistema

Išvados

Free of RGB LEDs!

Efektyvumo skirtumus, kurie nėra dideli, tarp naujausių „Asetek“ sistemų dažniausiai sukuria skirtingi ventiliatoriai, o patį išskirtinumą formuoja papildomos savybės, kaip kuo įmantresnis RGB LED apšvietimas. Visiškai išbraukdama įvairiaspalvius diodus „Fractal Design“ pasirinko kitokį kelią ir galimai vien tokiu žingsniu kažkam įkris į širdį, tačiau pats gamintojas „beapšvietiminės“ „Celsius S36“ išvaizdos nelinkęs laikyti išskirtinumu.

„Celsius S“ šeima kartu su savimi atsineša dvi retai sutinkamas savybes. Nors išplėsti sistemą užsimanys nedaugelis, reikia pripažinti, jog tokia galimybė savybių sąraše nemaišo. Visgi, mūsų nuomone, tai, ką gamintojas duoda, tą reikia ir maksimaliai palaikyti. Ant radiatoriaus G 1/4″ užraktų užklijuoti lipdukai, kurie modernizuojant sistemą bus pažeisti ir taip bus prarasta garantija, dabar palieka kiek kontraversišką įspūdį. Tą patį galima pasakyti ir apie pačios modernizacijos galimybes, kurias riboja CPU bloke esantys neatsukami metaliniai užraktai, neleidžiantys pakeisti gamyklinių žarnelių. Jos kokybiškos, jos žiūrisi gražiai, tačiau „moderis“ galbūt norėtų permatomų. Jeigu duoti, tai reikėtų duoti iš tos operos viską.

Didžiausias susidomėjimas tenka dviejų tipų ventiliatorių valdymui, iš kurių vienas paremtas automatine, papildomos programinės įrangos nereikalaujančia, kontrole. Ant radiatoriaus atsiradęs ventiliatorių prijungimo centras, nepaisant kiek per trumpų ventiliatorių kabelių, padeda pasiekti švaresnį vaizdą, tačiau auto režimą „Fractal Design“ turėjo pavadinti „silent“ režimu. Kontroliavimas iš esmės nevyksta, nes skystis neįšyla netgi iki tokios temperatūros, jog pompos/ventiliatorių sūkiai pradėtų intensyvėti. Visa sistema veikia minimaliais sūkiais ir yra virtuliai negirdima, tačiau dėl šios priežasties auto režimas nėra tinkamas išvien su didžiulius karščio kiekius iššaukiančiomis programomis, kaip „Prime95“. Lengvos apkrovos, pavyzdžiui žaidžiant, neturėtų privesti procesoriaus prie grėsmingų temperatūrų.

Norint, kad „Celsius S36“ pasireikštų taip, kaip jis gali, reikia PWM režimo, kuris aktyvuojamas ratuko pasukimu ant CPU bloko. Vieną kartą atlikti nesunku, o daugiau tai daryti nematome didelės prasmės, nes PWM režimas yra laisvai konfigūruojamas ir gali būti sureguliuotas prioritetu laikant tylą, kuri yra auto režimo palydovė. „Celsius S36“ aušinant spartintą i7-6700K nepagavo 280 mm „NZXT Kraken X62“ sistemos (atsilikta 2 °C), tačiau parodytas aiškiai tylesnis darbas, sistemai nė nepriartėjant prie epiteto kurtinanti. Pagal efektyvumo/triukšmo santykį „Fractal Design“ atrodo tikrai gerai ir nusileidžia vieninteliam „ARCTIC Liquid Freezer 240“. Tą patį galima pasakyti pridėjus ir trečią komponentą – kainą. „Celsius S36“ kainuoja ~137 eurus, tiek, kiek „Kraken X62“, tiesa, konkurenciją šiek tiek apsunkina trumpesnis garantinis periodas.

4 Komentarai

  1. lux parašė:

    Del garantijos: jei gamintojas suteikia ilgesne nei 2 metu garantija, o pardavejas ja sutrumpina iki minimalaus 2 metu termino, pasibaigus 2 metu terminui (pardavejo garantija), galima kreiptis tiesiai i gamintoja per likusi gamintojo garantijos termina. Pastebejau, kad Lietuvoje tai gana daznas reiskinys, nes pardavejai nera ipareigoti suteikti visos gamintojo garantijos, o tik minimalu 2 metu termina (netaikoma baterijoms ir kitiems greitai sudevimiems/suvartojamiems daiktams), taip apribodami savo administracine nasta.

  2. BC00 parašė:

    Tokia praktika tikrai dažna. Čia buvo Skytech atsakymas į užklausimą, kodėl 750 W FSP Hydro G gauna tik 24 mėn vietoj 60 mėn.
    „Valstybės įstatymai nustato tik tvarką ir minimalius laikotarpius. Mes šiuos blokus perkame iš tiekėjo kuris duoda jiems 24 mėn. garantijos laikotarpį.“
    Įtariu, kad tarp tiekėjo ir gamintojo būna atskira diskusija kokio ilgio garantiją suteikti. Pvz, NZXT produkcijai, įskaitant AIO sistemas, kurias irgi veža ACC, galėtų būti tik tie patys 24 mėn, bet duodami visi 60.

    • newdiamond parašė:

      nueikite i markit.lt ir pamatysite kiek tiekeju duoda skirtinga garantija….
      bet kas idomiausia, kad net lietuvoje buna vieni duoda pilna gamintojo, kiti tik daline…
      Taigi vartotojas daznai turi tik pasirinkti…ir mesti per borta tuos nasharnikus, kurie numeta 5 euru su bomzhine garantija.
      Kodel galutinis vartotojas turi terliotis su gamintoju kazkur aname pasaulio gale, kai sumoka uz prake didesnius pinigus….nes nera pigaus daikto su ilga garantija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.