„Gigabyte“ desantas: „Aorus K7“, „Aorus M3“ ir „AMP500“

Naudojimasis („Aorus K7“)

Prijungus prie kompiuterio, „Aorus K7“ nušvinta visomis spalvomis, ir viskas veikia be jokio įsikišimo. Malonu, kad klaviatūros apšvietimą galime konfigūruoti neįdiegę jokios programinės įrangos. Tiesa, pastebėjome, kad keičiant apšvietimo nustatymus, klaviatūra sumirkčioja arba trumpam įsižiebia vienas ar kitas mygtukas.

Patogumas

Kai kalba eina apie klaviatūrą ir pelę, bene svarbiausia yra patogumas juos naudojant. „Aorus K7“ neišsiskiria jokiomis stulbinančiomis ergonomikos savybėmis. Pavyzdžiui, negauname riešo poilsio elemento. Pati klaviatūra standartinė su aukštais mygtukais. Tad jei jums prieš tai buvo patogu naudoti tokio tipo klaviatūrą, bėdų nebus ir su „Aorus K7“. Jei daug laiko naudojate nešiojamo kompiuterio ar panašią žemo profilio klaviatūrą kaip aš, prie „Aorus K7“ reikės pratintis. Kita esminė klaviatūros savybė yra „Cherry MX Red“ jungikliai. Jie yra labiau orientuoti į žaidėjus, o ne į teksto rinkėjus (mano nuomone). Pereinant nuo membraninės klaviatūros reikės iš naujo mokytis rašyti, nes mygtukai turi labai menką pasipriešinimą. Tai padeda juos greičiau nuspausti, kas gali būti naudinga žaidimuose. „Aorus K7“ turi ir RGB apšvietimą, kas gali padaryti naudojimą patogesniu, ypač kai naudojamės kompiuteriu prietemoje ar tamsoje. Pats RGB apšvietimas turi daug ryškumo lygių, tad sau tinkantį apšvietimo intensyvumą ras kiekvienas. Kaip ir kitos tokio tipo klaviatūros, „Aorus K7“ leidžia nusistatyti ir tik norimų mygtukų apšvietimą. Reikia paminėti, kad klaviatūra neturi dedikuotų multimedia mygtukų. Visa kontrolė vykdoma laikant nuspaudus funkcinį mygtuką ir pasirenkant „F“ mygtukų antrines multimedia funkcijas.

Žaidimai

„Aorus K7“ reklamuojama kaip žaidėjams skirta klaviatūra, ir su tuo galime pilnai sutikti. Gauname mechaninius greitus ir tikslius „Cherry MX Red“ jungiklius, RGB apšvietimą, „anti-ghosting“ technologiją, „Win Lock“ mygtuką, macro ir solidžią išvaizdą bei surinkimo kokybę. Pati klaviatūra visada tiksliai vykdo komandas, to iš jos ir norime. Paprastai pasakius, žaidimuose ji veikia gerai ir guminių kojelių dėka ant stalo guli tvirtai.

Teksto rinkimas

Asmeniškai man „Cherry MX Red“ jungikliai neatrodo kaip patys tinkamiausi renkantiems daug teksto, bet čia gal pripratimo reikalas. Patys jungikliai yra 4 mm eigos, o paspaudimo užfiksavimas įvyksta po 2 mm. Tad teoriškai įgudus galima rašyti tik pusiau nuspaudus mygtukus. Tada pavyktų išvengti ir nepageidaujamo mechaninių klaviatūrų bruožo – triukšmo. Jis tikrai nėra labai didelis. Galima sakyti, įprastas „Cherry MX Red“ jungiklius turinčioms klaviatūroms, taigi nieko netikėto. Kaip žinome, „Red“ jungikliai pasižymi labai lengvu paspaudimu, kas man neatrodo tinkamiausia daug rašant, o labiau pritaikyta žaidimams. Atsiras su tuo ir nesutinkančių, nes kiti labai mėgsta lengvą mygtuko paspaudimą rašant. Jie teigia, kad dėl tokių mygtukų ilgiau nepavargsta pirštai. Suprantama, kuo ilgiau naudoji „Aorus K7“ klaviatūrą, tuo rašymas tampa įprastesnis ir patogesnis. Tad svarbiausia nepagailėti laiko priprasti prie „Cherry MX Red“ jungiklių, ir net kalnas teksto bus vieni niekai su „Aorus K7“

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.