„Gigabyte RTX 2080 Gaming OC“: ta pati jėga patrauklesniame pavidale

Boost dažnio konsistensiškumas, temperatūros, triukšmas

Pikinis Boost dažnis pusvalandžio trukmės „Unigine Heaven 4.0“ sesijos metu atsitrenkė į 2010 MHz. Tai netikėtai 30 MHz daugiau už „MSI RTX 2080 Gaming X Trio“ rezultatą (1980 MHz). Vidutinis Boost dažnis su F3 BIOS’u siekė ~1925 MHz. Sesijos pabaigoje matome, kad dažnio kreivė nėra lygi, kinta 1935 – 1960 MHz ribose. „Gaming X Trio“ rodė stabilius 1950 MHz. Deja, MSI plokštės nebeturime, todėl nebegalime išmatuoti vidutinės Boost dažnio reikšmės. Tačiau galime palyginti kaip pasikeitė Boost dažnis po BIOS atnaujinimo. Su F5 versija maksimalus Boost dažnis palypėjo iki 2025 MHz, o sesijos pabaigoje fiksavome kitimą 1950 – 1965 MHz ribose. Po pusvalandžio GPU-Z įrankis parodė, kad vidutinis Boost dažnis siekė ~1950 MHz, t.y. +25 MHz lyginant su senesne F3 versija. Ventiliatorių sūkių kreivė naujesniame BIOS’e nėra pakeista. Didesnis TDP ir Boost pareikalavo vos +1 °C, ir ~50 papildomų RPM.

 

BIOS F3                                           BIOS F5

Pasyviu būdu aušinama „Gaming OC“ priversta nusileisti (39 °C prieš 35 °C) konkurentei „Gaming X Trio“, tačiau reikia pripažinti, kad ramybės būsenos temperatūros mažai kam aktualios. Į darbą įsijungus ventiliatoriams „Gigabyte“ pasiekia nežymią pergalę. Maksimali „Gaming OC“ temperatūra yra 2 °C mažesnė už „Gaming X Trio“, nors iš esmės visos trys vaizdo plokštės rodo beveik identiškai žemas temperatūras.

Iš trijulės „Gaming X Trio“ išlieka tyliausia vaizdo plokšte, tačiau jog tai būtų įmanoma nustatyti būtina atidaryti korpusą, atjungti sisteminius ventiliatorius ir triukšmo matuoklį padėti per pusmetrį. Tik taip pavyko nustatyti, kad „Gigabyte RTX 2080 Gaming OC“ ir „Asus ROG Strix GTX 1080 Ti OC“ generuoja po 41,5 dBA, o MSI lieka su 41,1 dBA. Aušinimo sistemos veikia pavyzdingai tyliai – visiška tyla prilygsta ~39,5 dBA. Nei vienos iš trijų vaizdo plokščių, aušinamų automatiniu režimu, išgirsti toli gražu netriukšmingoje (42,3 dBA) sistemoje neįmanoma. Rankiniu būdu nustačius „Gaming OC“ ventiliatorius maksimaliems sūkiams, kurie siekia ~3100 RPM, nustatėme, kad generuojamas triukšmas yra daugiau mažiau identiškas MSI modeliui. Skirtumas tas, kad MSI ventiliatoriai tą patį triukšmą sukelia sukdamiesi dar 200 RPM greičiau, t.y. ~3300 RPM.

Galiausiai nutarėme palyginti „Gaming OC“ ir „Gaming X Trio“ triukšmą abejų vaizdo plokščių ventiliatoriams sukantis identiškais sūkiais. Priminsime, kad „Gigabyte“ naudoja 80 mm skersmens ventiliatorius, o MSI – 95 mm. Didžiausias skirtumas užfiksuotas rankiniu būdu nustačius 2600 RPM, tuomet MSI buvo 1,7 dBA tylesnė. Ventiliatoriams sukantis mažiau intensyviai skirtumas matuojant skaitine reikšme sumažėja, tačiau visais atvejais „Gaming X Trio“ buvo tylesnė. Realiam naudojimuisi artimais sūkiais (1400 – 1800 RPM) MSI išlaiko ~0,5 dBA pranašumą, kurį nustatėme ventiliatoriams leisdami suktis auto režimu. Rezultatai nėra netikėti, kadangi MSI turi didesnio skersmens ventiliatorius.

 

26 Komentarai

  1. Gnytasis parašė:

    Nu jo tas galios skirtumas tai menkas. Tik va fokusas kad pas mane max 320mm vaizduske telpa o trio 327mm tai jau kaip ir atkrenta tas variantas nebent biski metalo zirkliu ir pakarpyt hdd skarda :D.

    • BC00 parašė:

      Apie ką ir kalbėjau pusę apžvalgos 🙂 Neturi apčiuopiamo pranašumo tokios aušinimo sistemos, o sukelia tik daugiau nepatogumų nei naudos. Nelabai tas įmanoma su dabartiniais high end’ais, bet pasiilgstu single slot dizainų. Tiny and sexy. Ant mid range kortų tikrai galėtų tokius montuoti.

  2. pasimetes parašė:

    Kiek supratau su naujesnėmis tvarkyklėmis v-ray padaro jau per 0:51min, nes 2070 kiek teko matyti, tai per 1:06min padaro.

  3. Gnytasis parašė:

    Amazon.de kainos vis pakrenta nu toj lietuvele kaina uzlenkia pagal ventiliatoriu kieki 😀 Nors ir Asus dual modelis ten 807e o pas mus 894e pigiausiai ka radau. Labai nenori numest kainu nes ir taip kiek seku isperka. Blogiausiu atveju is amazono pirkt teks jeigu iki lapkricio vidurio nekris lt kainos.

  4. BC00 parašė:

    Ką dar pastebėjau, kad ant šitos Gigos plokštės nėra jokių plombų. Laisvos rankos nuiminėti aušintuvą neprarandant garantijos.

  5. BC00 parašė:

    Netikėtai kaina pakrito iki 880. Šiuo metu -50 eurų pigiau nei MSI ir viena pigiausių RTX iš didžiųjų gamintojų gaunasi. Buvusią didesnę kainą užima Aorus modeliai, tik kol kas nematyti prailgintos garantijos…

  6. pasimetes parašė:

    Nesiruošiama padaryti ray tracing apžvalgos su r7 2700x? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.