„In Win A1“: kai maitinimo šaltinis sako, kad galėjai būti labiau perforuotas, o korpusas atkerta, kad tavęs galėjo ir visai nebūti

Žvilgsnis į išorę

Į „In Win A1“ būtų galima supilti beveik 14-os tokių butelių turinį, kadangi korpuso talpa 20,4 litro. Atmetus į šonus kiek išsikišančius šoninius gaubtus laikančius spaustukus ir varžtus A1-ojo plotis siekia 210 mm. Į aukštį korpusas stiebiasi 273 mm, į ilgį tįsta 355,5 mm. Lyginant su 901-uoju, naujasis „In Win“ korpusas yra platesnis, bet beveik 80 mm žemesnis ir beveik 45 mm trumpesnis, o talpos buvo prarasta tik 4 litrai. Pagal matmenis šią dėžutę galima pavadinti tikru mITX klasės korpusu, ką patvirtina ir greta esantis 1,5 litro talpos butelys.

Du iš penkių paviršių, neskaitant dugno kaip paviršiaus, yra stikliniai. Viename šone gaubtas, turintis 3 mm storio grūdinto stiklo lakštą. Gaubto nuėmimas nereikalauja jokių įrankių, jis fiksuojamas dviejų spaustukų pagalba. Spaustukai užtikrina reikiamą fiksaciją tam, kad gaubtas savaime neatsilaisvintų ir neiškristų. Šoninio gaubto nuėmimas/pridėjimas užtrunka vos kelias sekundes. Pasukti korpusą nėra sunku. Gamintojas nurodo, kad šios dėžutės svoris siekia 6 kilogramus. Kaip suprantame jau įskaičiavus viduje esantį maitinimo šaltinį. Svoris neatrodo didelis, tačiau įvertinus korpuso dydį masė – tikrai solidi. To priežastis – plieninė konstrukcija.

A1-ukas stovi ant labai neįprastų, permatomų, kojų. Kažin ar tai kojos, tiksliau būtų vadinti pagrindu. Prie šios struktūros neužilgo vėl sugrįšime. Priešingos pusės gaubtas yra aklinas. Beveik. Apie pusė jo perforuota korio formos raštu, kuris išskirtinai sutinkamas tik „In Win“ korpusuose. Perforacijos yra gana obstruktyvios, tačiau kol kas nežinodami, kokie komponentai pro jas šalina orą, nuo komentarų susilaikysime. Aišku viena, optimaliam oro judėjimui užtikrinti perforacijos turėtų būti atviresnės. Gaubtas tvirtinamas masyviais pirštais užsukamais varžtais. Atsukant pirmą kartą teko pasinaudoti atsuktuvu…

Priekinė dalis skoningai paprasta. Plieniniame lakšte tėra sidabrinis „In Win“ pavadinimas ir nieko daugiau. Jokių atidaromų durelių, jokių jungčių, jokių šoninių perforacijų. Pati panelė taip pat nenuimama.

Korpusas neturi išpučiančio ventiliatoriaus, todėl greičiausiai neturi nei vieno ventiliatoriaus ir kitose pozicijose. Gale palikta vietos 120 mm aušinimo įrenginiui, kurio pozicija gali būti nežymiai keičiama. Apačioje matome AC lizdą. Jo centrinė pozicija parodo, kad maitinimo šaltinis bus patalpintas kažkur kitur ir viduje bus panaudotas papildomas kabelis, sujungiantis šį AC lizdą su maitinimo šaltinio AC lizdu. Standartiškai mITX dėžutėms A1-asis turi du išplėtimo lizdus. Įrenginys fiksuojamas ne iš vidaus, o iš lauko pusės.

Daugmaž stiklinės panelės centre yra Qi zona. Po įspėjamojo pyptelėjimo zonoje padėto mobiliojo telefono baterija bus pradėta krauti bevieliu būdu. Aišku, jeigu išmanusis turi tokią funkciją. „In Win“ savo svetainėje nurodo visus telefonus, kurie geba būti įkrauti pasinaudojant Qi. Efektyvumas nurodytas 75-78 procentams.

I/O panelė integruota į atskirą zoną A1-ojo viršuje. Nesame tikri dėl panaudotos medžiagos kilmės, tačiau panašu į tai, kad šioje dalyje galime turėti šlifuoto aliuminio fasciją. Arba jos imitaciją. Galima naudotis dvejomis USB 3.1 Gen 1 sąsajomis, lizdais mikrofonui ir ausinėms. Atrodo, kad korpusas turi du mažyčius LED, iš kurių vienas greičiausiai parodo HDD darbo intensyvumą, o kitas yra power LED indikatorius.

Taigi, korpusas nepajudinamai tvirtai stovi ant permatomo pagrindo, kuris pagamintas iš akrilo. Nuėmus varžtais pritvirtintą pagrindą jo centre pamatome lovį. Jis pritaikytas dviejų 120 mm skersmens ventiliatorių įtvirtinimui. Išorėje pritvirtintas dulkių filtras, kurio pozicija visiškai statiška. Tai reiškia, kad norint išvalyti filtrą, korpusą teks guldyti ant šono. Nenuimamas filtras taip pat reiškia, kad jo nepavyks išplauti. Aplink baltos spalvos apvadą išdėliotos dešimtys RGB LED. Pagrindas ne veltui yra permatomas…

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Tas jausmas kai žiūri ir nesupranti, tau jo reikia ar ne 🙂

  2. BC00 parašė:

    Nebūtų PSU, sakyčiau man jo tikrai reikia 😀

  3. Frantisekas parašė:

    Nu nieko tokia, biski ta apacia plastikine nepatinka, bet kai sviecia tai gal ir ok.
    O seip tai man patinka KOLINK ROCKET MINI-ITX tik kad kaina biski kandziojasi.
    Galima sakyt tapati kainuoja kaip si jei mateka dametus.

    • BC00 parašė:

      Apačioj kokybiškas plastikas. Sudėjus į apačią fanus teko su jėga spustelt, tai nepasirodė, kad galėtų įskilt.
      Kolink pirmą kartą matau. Ankštesnis, bet dar mažesnis bus greičiausiai (specs netikrinau).

  4. Oxymoron parašė:

    o perka kažkas tokius mizernus korpusus, lol ? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.