„In Win A1“: kai maitinimo šaltinis sako, kad galėjai būti labiau perforuotas, o korpusas atkerta, kad tavęs galėjo ir visai nebūti

Montavimas ir susipažinimas su originaliu maitinimo šaltiniu

A1 yra tas mITX korpusas, į kurį rekomenduotume pagrindinę plokštę įsitvirtinti be CPU aušintuvo, nes po to pasiekti EPS12V lizdą ar netgi įtvirtinti ATX24V kabelį bus ypač sunku arba net neįmanoma, jeigu pirštai stambesni. Kitas mažiau patogus būdas – su uždėtu CPU aušintuvu iš anksto prisijungti visus kabelius, bet tada gali tapti kėblu pasiekti pagrindinės plokštės višutinius tvirtinimo taškus. Laisvos erdvės aplink EPS12V ir ATX24V/DIMM lizdus yra mažiau nei atrodo fotografijose.

 

Prijungus PSU kabelius fiksuoti juos slepiantį plastmasinį gaubtą pasidaro nelengva. Viduje reikia kruopščiai suvynioti ATX24V ir SATA kabelius ir tik tada pavyks gaubtą sėkmingai fiksuoti. Kabelių permetimo angos išdėstytos reikiamose pozicijose. Trumpiausiu keliu galima permesti EPS12V ir SATA maitinimo kabelį į kitą korpuso pusę bei atvesti SATA (duomenų) su smulkiais korpuso priekinės panelės kabeliukais iki pagrindinės plokštės.

 

„In Win“ skelbia, kad A1-ame telpa iki 320 mm ilgio ir 55 mm pločio vaizdo spartintuvai. „Asus ROG Strix GTX 1080 Ti OC“ minėti išmatavimai yra 298 x 52 mm. Vaizdo plokštė įtilpo be didesnių problemų, tik vėl žingsnius reikia numatyti į priekį ir VGA prilaikomąjį kronšteiną įsitvirtinti dar prieš korpuse atsirandant vaizdo plokštei.

  

Viską sudėliojus į vietas korpuse pavyzdinga švara. A1-ajame telpa iki 160 mm aukščio CPU aušintuvas, tačiau reikia būti atsargiam ir gerai pasverti, ar tilps dviejų bokštų aušintuvas, nors jo aukštis ir nesieks 160 mm. Korpuso lubos labai žemos, netoli yra maitinimo šaltinis, todėl reikia būtinai atkreipti dėmesį ir į CPU aušintuvo pločio bei aukščio matmenis. Priekinę korpuso panelę paliekančius kabelius galima kuo puikiausiai talpinti po SSD kaupikliu, tada zona aplink papildomam ventiliatoriui skirtą angą bus visiškai tuščia. Kaip spėjome, ATX24V kabelio neprireikia permesti iš vienos korpuso pusės į kitą, todėl fiksuojant šoninį gaubtą nekyla jokių nepatogumų.

Negalėjome iš arčiau nepasižiūrėti į korpuse esantį maitinimo šaltinį. Pilnos diagnostikos neatlikome, tik trumpai žvilgtelėjome į svarbiausius mazgus. OEM gamintojo nepavyko identifikuoti, labai tikėtina, kad ji pasigamino pati „In Win“, bet tai tikrai ne „Seasonic“, CWT ar kito mohikano produktas. Pirminio filtravimo zonoje yra visi reikalingi komponentai, įskaitant ir metalo oksido varistorių. Pagrindinis kondensatorius taivaniškos kilmės „Teapo“, turintis 105 °C reitingą. Antrinėje zonoje panaudotas hibridinis, pusiau DC-DC, pusiau grupinio reguliavimo dizainas, kai +5 ir +12 V linijos generuojamos kartu, o DC-DC metodu reguliuojama tik +3.3 V linija. Tokia specifika automatiškai nulems prastą įtampų reguliavimą +5 V ir +12 V linijose kai jos bus apkrautos atskirai, vadinamu crossload būdu. Šios zonos elektrolitiniai kondensatoriai taip pat iš „Teapo“. Aktyvius aušinimo darbus atlieka 120 mm skersmens „Globe Fan“ ventiliatorius, naudojantis elementarius slydimo (angl. sleeve) guolius ir, aišku, nemokantis išsijungti kai PSU yra lengvai apkrautas.

 

Pasikeisti maitinimo šaltinį nebūtų sudėtinga, jei nebūtų vieno niuanso. Išplanavimas leidžia montuoti maksimalaus 140 mm gylio maitinimo šaltinį. Svarbi detalė ta, kad iš originalaus maitinimo šaltinio išeina micro USB kabelis, kuris keliauja į telefonui skirtą bevielio krovimo stotelę. Kaip reikėtų pamaitinti šį modulį sumontavus neoriginalų maitinimo šaltinį šiokia tokia dilema. Greičiausiai reikėtų dairytis adapterio iš SATA jungties. Tiesa, netikrinome, ar toks egzistuoja. Iškyla ir dar vienas klausimas. Kabelius slepiantis dangtelis yra tvirtinamas prie maitinimo šaltinio, kuris turi specialią ertmę varžtui įsukti. Neoriginalus maitinimo šaltinis tos ertmės neturės, todėl dangtelį teks bandyti tvirtinti kažkokiais kitais būdais.

 

6 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Tas jausmas kai žiūri ir nesupranti, tau jo reikia ar ne 🙂

  2. BC00 parašė:

    Nebūtų PSU, sakyčiau man jo tikrai reikia 😀

  3. Frantisekas parašė:

    Nu nieko tokia, biski ta apacia plastikine nepatinka, bet kai sviecia tai gal ir ok.
    O seip tai man patinka KOLINK ROCKET MINI-ITX tik kad kaina biski kandziojasi.
    Galima sakyt tapati kainuoja kaip si jei mateka dametus.

    • BC00 parašė:

      Apačioj kokybiškas plastikas. Sudėjus į apačią fanus teko su jėga spustelt, tai nepasirodė, kad galėtų įskilt.
      Kolink pirmą kartą matau. Ankštesnis, bet dar mažesnis bus greičiausiai (specs netikrinau).

  4. Oxymoron parašė:

    o perka kažkas tokius mizernus korpusus, lol ? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.