Įperkami 144 Hz – „AOC G2590PX“

Dizainas ir ergonomika

„AOC G2590PX“ atrodo tikrai grakščiai, ypač, kai esi įpratęs prie didelių monitorių. Monitoriaus ekranas yra matinis, tiksliau, užklijuota matinė plėvelė. AOC padirbėjo taip, kad šonuose ir viršuje suteikiamas berėmio monitoriaus vaizdas. Matomas rėmelis yra plonytis, bet po stiklu dar yra mažas rėmelis, kuris pasimato įjungus monitorių. Net monitoriui veikiant, rėmelis yra tikrai siauras. Apatinis rėmelis jau daug masyvesnis, nudažytas raudonai, kad monitoriui suteiktų veržlumo. Rėmelio viduryje – AOC užrašas. Priekyje nematome jokių meniu valdymo mygtukų, tai yra dėl to, kad valdymas perkeltas į galinę dalį.

 

 

Monitoriaus gale – nemažai įdomių dalykų. Galinė plastmasė yra matinė, vidutiniškai traukianti pirštų atspaudus, bet į monitoriaus galą niekas per daug nežiūri. Viduryje, viršutinėje dalyje, matome AOC užrašą. Apatinėje dalyje, išpjovoje, yra išdėstytos visos jungtys, apie jas kiek vėliau. Iš galo matome, kad stovas turi skylę, per kurią galime prakišti laidus, ji nudažyta raudonai. Gale matome ir meniu valdymo daugiafunkcinį mygtuką-kojelę. Vieniems ji patiks, kitiems nelabai. Galime pasakyti, kad tie, kurie mėgsta išjunginėti monitorių, o ne palikti jį nuolatos įjungtą, prie mygtuko gaus priprasti, nes neįgudus jį spaudžiant jis gali kryptelėti ir iššaukti kokią nors komandą, arba palaikius per trumpai įjungiamas meniu.

Kaip sakėme, jungtys yra išpjovoje apačioje, žiūrint iš priekio kairėje pusėje. Žvelgiant iš kairės matome dvi HDMI, vieną DisplayPort ir vieną VGA vaizdo įvestį. Toliau – Audio įvestis ir jungtis ausinėms. Nuotraukos dešinėje dar matome USB jungčių bloką. Viršutinė skirta duomenų įvesčiai, o prietaisus galime jungti į keturias USB 3.0 jungtis. Geltona jungtis palaiko greito įkrovimo funkciją. Pačiame dešiniame nuotraukos šone, dar matome „Kensington“ užraktą.

Kitoje išpjovos pusėje yra vieniša maitinimo jungtis. Čia kišasi tik paprastas kabelis, maitinimo blokas integruotas į patį monitorių.

Galinėje dalyje dar matome porą kiaurymių kiekviename monitoriaus šono apačioje. Ten slepiasi integruoti garsiakalbiai, kurių kiekvieno galia yra 2 W. Tai nėra gero garso šaltinis, bet laikinai, sugedus kolonėlėms, panaudoti galima.

Dažnai būna, kad pigiausi tam tikro segmento monitoriai turi prastą nereguliuojamą stovą, bet su „G2590PX“ taip nėra. Monitorius turi gal ir ne patį geriausią stovą, bet jis suteikia visas reguliavimo galimybes. Pats stovas prie monitoriaus tvirtinasi bevaržte sistema, jei yra poreikis, monitorių galima tvirtinti ir prie VESA 100×100 stovo. Monitoriaus metalinis stovas apgaubtas plastmase, kuri nudažyta juodais pusiau matiniais dažais. Stovo kojoje yra skylė, pro ten galime iškišti kabelius ir turėti kiek tvarkingesnį stalą.

Stovo padas yra apvalus, viršutinė pusė papuošta ratu einančiomis juostomis, atsispindinti šviesa sukuria vinilinės plokštelės efektą. Apačioje matome guminius padus, kurie neleidžia monitoriui slidinėti. Esantis varžtas leidžia apatinę dalį prie stovo kojos prisukti vien tik su pirštais, atsuktuvo nereikia.

Stovas monitorių leidžia pakreipti pirmyn ir atgal -3.5/19.5 laipsnių kampu. Gan standartinės galimybės. Stovas dar suteikia galimybę ir pasukti ekraną 90 laipsnių kampu.

Aukščio reguliavimas irgi galimas. Stovas suteikia 13 cm. aukščio keitimo eigą.

Monitorių dar galima ir pasukti 45 laipsnius į kairę arba dešinę, tai leidžia padaryti stovo padas.

15 Komentarai

  1. Marichuana parašė:

    Mano akimis (pun intended), ~24″ 144Hz TN monitorius nebegali kainuoti 250eur, kai už panašią kainą C24FG73 su VA matrica galima paimt 😀

  2. ziogzzz parašė:

    Siaip nereiktu lyginti 27″ 1080P ir 24″ 1080P, nes as tikrai imciau 24″ 1080P, negu pries tai minetus KG271C ar G2790PX, nes 27″ jau minimum turi buti 1440P rezoliucija – o 24″ 1080P – 144 hz tikrai geras variantas ir nereikia GTX1080 ar 1080 Ti. Mano PG279Q jau 2-3 metus puikiai tarnauja ir GTX1080 sakyciau uztenka ant ribos (Ultra nustatymais dazniausiai zaidziant), bet jei biudzetas butu mazesnis tikrai imciau 24″ 1080P – 144 hz. (prie jo koki GTX 1070)

    • adex parašė:

      na cia jau salyginis dalykas vieniems 27 1080p yra normalu, kitiems ne. cia vaidmeni atlieka ir ant kiek arti zmogus sedi prie monitoriaus ar ilindes ar normaliai, na ir dar akies astrumas.

      • ziogzzz parašė:

        Tikrai manau mazai kas rinktusi 27″ 1080P, ypac kai 24″ 1080p tikrai geriau (detalesne rezoliucija). Buvau paemes Benq XR3501 pagrinde sim racingui irgi youtubeje sake kad uztenka 2560×1080 rezoliucijos, tai tuo metu dar turejai dell 24″ 1080p , kosmaras su tuo benq ir tokia rezoliucija, grazintas iskarto buvo, kvadrateliu sou, nei antialasing nepadejo x2, nei x4, dirt rally zaidziant, vnz baisu. Vienintelis kur man isipaiso 27″ 1080p, tai tris tokius monikus sim racing’ui – o jei ivairiem zaidimams ir viena monitoriu turint tai tikrai 24″ 1080p rinktis vertetu. P.S. po 24″ man 27″ buvo gan per didelis, nors kai pripratau manau 24″ per mazas atrodytu, pg279q irgi nebuciau pirkes bet tuo mer 24″ nebuvo su g-sync, ips, 144hz. Tai tiek.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Pats dar nebandžiau 27 su Full HD, bet bandžiau 35 ir 2560 x 1080. Naudotis galima, bet pamatyti kvadratėlius nesunku. Žaidimuose tai mažiau matėsi. Naudoti galima, bet jei yra pinigų geriau ką nors su didesne rezoliucija.

        • newdiamond parašė:

          Naudoju 1080 ant 27″ kazkokio diskomforto nejauciu. Bet gal del to, kad nesu koks gaming visishkas nerd.
          BenQ GW2760s.
          Del ghosting, net nezinau gal jis yra, bet zaidi ir nematai.
          Vienas kas man uzkliuna (bet cia gali buti mano beda), kad akis kartais suerzina zaidziant koki FPS

    • Andria parašė:

      Jeigu super mario žaidi gal ir užtenka 1070 ant 144hz FHD. O realiai 1080Ti man daug kur trūksta. Aš nesuprantu kokia prasmė pirkt High Refresh monitorių ir kas antram rimtesniam žaidime turėt 70-90fps. Žmonės taip pabando, o paskui rėkauja nesamones (Strelok) kas refresh rate nieko neduoda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.